Αναγέννηση Άρτας: «Το φετινό πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΟ και να διεξαχθεί εκ νέου το Σεπτέμβριο»

Η διοίκηση της Αναγέννησης Άρτας τοποθετήθηκε αναφορικά με την επιστροφή των ομάδων της Γ’ Εθνικής στις προπονήσεις.

Η ανακοίνωση:

Μετά τη για δεύτερη φορά βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής λόγω της πανδημίας της COVID-19, πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια βαθιά κρίση που πλήττει τον Ελληνικό αθλητισμό και ειδικά τον ερασιτεχνικό, ο οποίος μέχρι σήμερα στερείται οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης από όλους τους κρατικούς φορείς, αλλά και από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Δυστυχώς, όχι μόνο κανένας από τους αρμόδιους φορείς – ΕΠΟ , ΓΓΑ και Πολιτεία – δεν είχαν την ελάχιστη υπευθυνότητα και ευαισθησία να ασχοληθούν και να τοποθετηθούν σε ό,τι αφορούσε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αλλά και η ΕΠΟ δεν επιδίωξε καμιά απολύτως επικοινωνία με τα Σωματεία.

Ιδιαίτερα οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, λόγω των πολλαπλών εξόδων λειτουργίας και διεξαγωγής των αγώνων, έχουν φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους. Λόγω δε της πανδημίας τα Σωματεία και οι παράγοντές τους έχουν οδηγηθεί σε πλήρη οικονομική καταστροφή και με δεδομένη, στην παρούσα στιγμή, την απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που επιβάλλεται από τον ΕΟΔΥ και τη Γ.Γ.Α. χάνουν την ευκαιρία- εκτός των άλλων – να εξασφαλίσουν από τα εισιτήρια ένα από τα ελάχιστα έσοδα που είχαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Αν δε μέσα σ΄ όλα αυτά συμπεριλάβουμε και το ότι οι χορηγίες και οι διαφημίσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστον μέσα σε ένα αβέβαιο οικονομικό και αθλητικό περιβάλλον , καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά ότι το οικονομικό κόστος αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο αυτή τη στιγμή για την ασφαλή επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση,

Πέρα , όμως από όλα αυτά, τα ερωτήματα ολοένα και πληθαίνουν:

Πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα; Οι προπονητές μιλούν για 45 μέρες προετοιμασία. Δηλαδή θα κάνουμε 1,5 μήνα προετοιμασία για να έχουμε 1,5 -2 μήνες πρωταθλήματος ; Υπάρχει λογική ; Πότε θα τελειώσει η σαιζόν; Πόσοι και πού θα πάνε αυτοί που θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν; Ο υπουργός μιλάει για άμεση αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Πείτε μας θα παίξουμε πρωτάθλημα ή τουρνουά; Κατανοούμε ότι για να εξυπηρετηθεί το ΣΥΣΤΗΜΑ και κάποιοι που το έχουν ανάγκη, χρειάζονται παίκτες. Κατανοητό. ΟΧΙ όμως στην πλάτη μας. ΟΧΙ με την εξαθλίωση των ερασιτεχνικών ομάδων και του ποδοσφαίρου. Μιλάμε για αγάπη του ποδοσφαίρου ή για τον βιασμό του;

Αλήθεια , πόσο ασφαλής είναι η επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα; Πώς και πού θα γίνονται τα τεστ ; Ποιός θα επωμιστεί και ποιός θα ελέγχει όλη αυτή τη διαδικασία; Τί θα γίνει όταν θα εμφανίζονται αυξημένα κρούσματα σε Σωματεία. σε πόλεις και σε νομούς; Θα διακόπτεται η αγωνιστική δραστηριότητα κάθε φορά, και το φαινόμενο «ακορντεόν» που τόσο πολύ ταλαιπωρεί την οικονομία και την κοινωνία θα διαλύσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ;

Άνοιγμα των προπονήσεων σημαίνει ότι πρέπει η Ε.Π.Ο. :

– να σκεφτεί και να σκεφτεί σοβαρά εάν αυτό συνεπάγεται και Επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και εάν αυτό είναι εφικτό.

– να ελέγξει ποια είναι η κατάσταση των Ομάδων τώρα, να επικοινωνήσει με τα Σωματεία για να διαπιστώσει ποια είναι η θέση του κάθε Σωματείου σε πιθανό ξεκίνημα του Πρωταθλήματος.

– να δει εάν θα συνεχίσει από εκεί που σταματήσαμε και αν υπάρχει ο χρόνος για να τελειώσει φυσιολογικά το Πρωτάθλημα.

– να είναι ξεκάθαρη για τα ΠΑΝΤΑ έτσι , ώστε εάν ξεκινήσουμε, να μην ξανακλείσουμε, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε οριστικό μαρασμό των Σωματείων, αφού η επανέναρξη ισοδυναμεί με ένα καινούργιο ξεκίνημα πρωταθλήματος με όλες τις οικονομικές συνέπειες για τα Σωματεία.

– να σκεφτεί ότι στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο παίζουν μαθητές Λυκείου, που σύντομα θα μπουν στην τελική ευθεία των Πανελληνίων Εξετάσεων, παίζουν φοιτητές οι οποίοι αυτή την στιγμή με κλειστές τις Σχολές τους, έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους αφού η φοίτησή τους γίνεται διαδικτυακά και έχουν ξενοικιάσει τα διαμερίσματα τους και τέλος παίζουν και παιδιά της τοπικής κοινωνίας, που όμως ως κύριο επάγγελμα δεν έχουν το ποδόσφαιρο, άρα στις εμβόλιμες αγωνιστικές – που πιθανόν θα είναι πολλές – που θα διεξάγονται Τετάρτες δεν θα μπορούν να ακολουθούν την Ομάδα τους.

Όχι άλλα πειράματα !!!

Φτάνει πια!!!

Σταμάτησε η αγωνιστική δραστηριότητα αρχές Μαρτίου 2020, μόνο τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του Πρωταθλήματος και θα ξεκινήσει τέλη Μαρτίου 2021 με μόνο τρεις αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί;

Πρέπει η Ομοσπονδία να υπηρετεί το σύνολο και όχι κάποιους ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ, οι οποίοι σκέφτονται ότι τώρα με τόσο ″σκοτωμένο″ τον κόσμο από την Πανδημία , ίσως πάρουν Πρωτάθλημα χωρίς καν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Όλοι θέλουμε οι Ομάδες να παίζουν ποδόσφαιρο. Σε γήπεδα ανοιχτά και με φιλάθλους. Σε γήπεδα χωρίς κόσμο το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο δεν υφίσταται.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. . Ας φανούμε όλοι σοβαροί. Ας προστατέψουμε τους αθλητές, ας προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Τίποτα δεν πρέπει να γίνει πρόχειρα. Είναι συμφέρον όλων μας να λειτουργούμε με σχέδιο και κανόνες, χωρίς προχειρότητες γιατί κάποιοι πιέζουν.

Μόνο αν υπάρξουν οι παρακάτω προϋποθέσεις, θα μπορέσουν τα Σωματεία να ανταποκριθούν στις υ

υποχρεώσεις τους:

– Οι γηπεδούχες ομάδες να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύψουν μόνο τα έξοδα της μετακίνησης των διαιτητών και των παρατηρητών αγώνα και διαιτησίας, με την Ε.Π.Ο. ή τη Γ.Γ.Α. να αναλαμβάνει να καλύψει την αμοιβή τους , καθώς και μηδενική καταβολή προστίμων λόγω καρτών για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

– Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των ομάδων από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

– Οικονομική ενίσχυση ύψους τουλάχιστον 30.000 ευρώ

– Την υποχρέωση για Covid Tests να την επωμιστεί η Υγειονομική Περιφέρεια , στην οποία ανήκουν τα Σωματεία.

– Πρωτάθλημα που να εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα και την αξιοπιστία του.

– Κατανομή του ποσού των 4.500.000,00 € που δίδεται από την UEFA, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και στα Ερασιτεχνικά Σωματεία και της Γ΄ Εθνικής.

– Τη διεξαγωγή των αγώνων με παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό της χωρητικότητας των γηπέδων, που να εξασφαλίζει την τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Πέραν του ότι μιλάμε για υπαίθριους χώρους, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα στον φίλαθλο κόσμο να είναι κοντά στην ομάδα του, το εισιτήριο αποτελεί το βασικό και πιο άμεσο έσοδο των ομάδων μας

Σε κάθε άλλη περίπτωση η επιλογή είναι μόνο ΜΙΑ !!!

Το φετινό πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΟ και να διεξαχθεί εκ νέου το Σεπτέμβριο.

Όσοι αγαπάμε και υπηρετούμε το ποδόσφαιρο πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις !!!

Ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία, η Γ.Γ.Α. και η Ε.Π.Ο. αντιλαμβάνονται απόλυτα τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς που αναπτύξαμε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ειλικρινά ότι θα εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων που θα δυναμώσουν το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και είμαστε πρόθυμοι για να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι ενός τόσο μεγάλου κομματιού του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ δεν θα μας απογοητεύσουν.

Και ας μην ξεχνάμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα λογοδοτήσουμε στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ που εκπροσωπούμε, στους φιλάθλους και στην κοινωνία που παρακολουθεί ανήσυχη και έντονα προβληματισμένη.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr