Το προφίλ του νέου προπονητή του Παναιτωλικού Τραϊανού Δέλλα

Ο Τραϊανός Δέλλας (Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 1976), με καταγωγή από το Μικρό Μοναστήρι, είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, γνωστός και με τα ψευδώνυμα «Τράι» και «Κολοσσός».

Σε συλλογικό επίπεδο

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης σε ηλικία 11 ετών στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Έκανε ντεμπούτο στην Α’ Εθνική σε ηλικία 17 ετών, την περίοδο 1993-94 με τη φανέλα του Άρη. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Πανσερραϊκό ως δανεικός και το καλοκαίρι του 1996 επέστρεψε στους "κίτρινους".

Το καλοκαίρι του 1997 ο Άρης τον παραχώρησε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα του. Δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 1999, αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, στην οποία έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2001, κατακτώντας ένα κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 1999-2000.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Περούτζια, ο προπονητής της οποίας Σέρζιο Κόσμι αμέσως τον εμπιστεύτηκε. Συμμετείχε σε οκτώ αγώνες στο Καμπιονάτο και αμέσως προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων ιταλικών συλλόγων όπως οι Ρομα, Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ.

Τον Μάιο του 2002 ο Τραϊανός Δέλλας αποδεσμεύτηκε από την Περούτζια, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρόμα, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2005, συμμετέχοντας σε 44 συνολικά αγώνες και έχοντας πετύχει δύο τέρματα. Συμμετείχε δύο φορές στο Champions League έχοντας 3 συμμετοχές την περίοδο 2002-03 και 4 συμμετοχές την περίοδο 2004-05.

Το 2005 επέστρεψε στην ΑΕΚ, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το 2008, όταν και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ανόρθωση. Σημαντική ήταν η συμβολή του στην είσοδο της κυπριακής ομάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στους ομίλους του Champions League αποκλείοντας τον Ολυμπιακό. Τον Μάρτιο του 2010 μετά από 35 συμμετοχές και 2 τέρματα έλυσε τη συνεργασία του με τον σύλλογο της Αμμοχώστου και το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για τρίτη φορά και πάλι για λογαριασμό της ΑΕΚ,στην οποία και παρέμεινε μέχρι το 2012, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Στις εθνικές ομάδες

Τον Απρίλιο του 2001 ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Δανιήλ κάλεσε τον Δέλλα στην εθνική Ελλάδας και έκανε το ντεμπούτο του στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Κροατίας (2-2). Ο Ότο Ρεχάγκελ τον καθιέρωσε στη βασική ενδεκάδα.

Η κορυφαία προσωπική στιγμή του με τη φανέλα της Ελλάδας ήταν το γκολ που πέτυχε στον ημιτελικό του Euro 2004 απέναντι στην Τσεχία την 1η Ιουλίου 2004 και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τρεις ημέρες αργότερα, στον τελικό επί της Πορτογαλίας, συμμετέχοντας ως βασικός για ενενήντα λεπτά και στους έξι αγώνες που έδωσε η ελληνική ομάδα. Συμμετείχε τέσσερα χρόνια αργότερα και στο Euro 2008.

Υπήρξε μέλος της εθνικής Ελπίδων που έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Κ-21) το 1998, εναντίον της Ισπανίας.

Καριέρα προπονητή

Ο Δέλλας στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ

Στις 9 Απριλίου 2013, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του ως πρώτου προπονητή της ομάδας, στη θέση του Έβαλντ Λίνεν, δεν κατάφερε ωστόσο να αποτρέψει τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία του συλλόγου.

Το καλοκαίρι του 2013 με απόφαση της νέας τότε διοίκησης των "κιτρινόμαυρων" ο Τραϊανός Δέλλας παρέμεινε προπονητής της ομάδας, στην προσπάθεια που ξεκίνησε από την περίοδο 2013-14, στην τρίτη κατά σειρά εθνική κατηγορία εξασφαλίζοντας με σχετική ευκολία την άνοδο, ενώ συνέχισε και την επόμενη (2014-15), οδηγώντας την ΑΕΚ στην επιστροφή της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου στο ξεκίνημα της περιόδου 2015-16, τελικά στις 20 Οκτωβρίου 2015 υπέβαλε την παραίτησή του.

Στις 4 Νοεμβρίου 2015 ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας του με τον Ατρόμητο Αθηνών,από τον οποίο αποχώρησε δέκα περίπου μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Προσωπική ζωή

Από το 2008 είναι παντρεμένος με την Μεσολογγίτισσα και πρώην μοντέλο Γωγώ Μαστροκώστα και έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Πηγή: el.wikipedia.org

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr