Λιονέλ Πόντες: «Θέλω τον Παναιτωλικό στην εξάδα»


O νεοφερμένος προπονητής του Παναιτωλικού, Λιονέλ Πόντες ανέλυσε στο gazzetta.gr τους στόχους του με την ομάδα του Αγρινίου, εξήγησε γιατί είπε το «ναι», ενώ αποκάλυψε την συνομιλία του με τον Φερνάντο Σάντος.  

Σοβαρός, συγκροτημένος και διψασμένος για διακρίσεις ο Λιονέλ Πόντες πείσθηκε από το πρότζεκτ που του παρουσίασαν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού απαντώντας καταφατικά στην πρόταση που του κατατέθηκε.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 30 ετών ως ασίσταντ στην Β΄ ομάδα της Σπόρτινγκ φτάνοντας έπειτα από οχτώ σεζόν να καθοδηγήσει ως χεντ κόουτς τα «λιοντάρια της Λισαβόνας».

Το 2010 η πορτογαλική ομοσπονδία του εμπιστεύθηκε μία θέση στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Πορτογαλίας ως ασίσταντ του Πάουλο Μπέντο, ενώ στην σεζόν που ολοκληρώθηκε οδηγήθηκε την ομάδα της γενέτειρας του, Μαρίτιμο στην κατάληψη της 9ης θέσης στην Primeira Liga.

Το gazzetta.gr εντόπισε τον 42χρονο τεχνικό στην Πορτογαλία λίγες μέρες πριν την επιστροφή του για την Ελλάδα προκειμένου να πιάσει δουλειά στον Παναιτωλικό.

«Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού με εμπιστεύθηκαν, όπως και εγώ με την σειρά μου τους εμπιστεύθηκα. Είναι αμοιβαίο.

Με κάλεσαν προκειμένου να μου αναλύσουν τα πλάνα και την φιλοσοφία τους. Ήταν μεγάλη τιμή μου αυτό και από την στιγμή που πείσθηκα για τις φιλοδοξίες που έχουν για την ομάδα αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε», εξηγεί ο Λιονέλ Πόντες στο gazzetta.gr.

Ποιος είναι όμως ο πρωταρχικός στόχος του Πορτογάλου προπονητή;

«Θέλω να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε ματς. Να φέρουμε στο στάδιο τους οπαδούς της ομάδας. Στόχος μου είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να οδηγήσουμε τον Παναιτωλικό στις έξι κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος».

Ο Λιονέλ Πόντες αποκαλύπτει στο gazzetta.gr πως προτού λάβει την τελική απόφαση του ζήτησε την άποψη του Φερνάντο Σάντος.

«Μιλήσαμε με τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Παναιτωλικό. Μου τόνισε πως υπάρχουν πολλοί θετικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να συνεργαστώ με τον σύλλογο, όπως και συνέβη τελικά.

Επαφές έχω και με τον Ζοζέ Πεσέιρο, όμως δεν συζητήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα».

Σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος τεχνικό της Μαρίτιμο, υφίστανται αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στο ελληνικό και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

«Θεωρώ πως υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία. Στην Πορτογαλία όπως και στην Ελλάδα πρωταγωνιστούν τρεις-τέσσερις ομάδες και από εκεί και πέρα ακολουθούν οι υπόλοιποι.

Επίσης και οι δύο χώρες έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Το παρατηρούμε και στο ποδόσφαιρο. Δεν δαπανώνται τα ίδια χρήματα.

Στην Πορτογαλία πάντως μετά την διοργάνωση του Euro 2004 οι συνθήκες στο ποδόσφαιρο βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό».

Ο Πόντες στον επίλογο της συνέντευξης του στο gazzetta.gr έστειλε το μήνυμα του στους φίλους του Παναιτωλικού.

«Στόχος μας είναι να χτίσουμε κάτι καλό για τον σύλλογο. Να τον βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο και να τον βοηθήσουμε να αναπτυχθεί.

Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην ομάδα Νέων του συλλόγου προκειμένου να προωθήσουμε ταλέντα στην πρώτη ομάδα.

Οι νέοι παίκτες θα πάρουν ευκαιρία. Θέλουμε να μεγαλώσουμε τον Παναιτωλικό και θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr