Στάθης Παπαδιονυσίου: «Με Καλαμπάκο άλλαξε το κλίμα»

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πανηγύρισε μια σπουδαία πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στην Α2 στο Κλειστό της Πυρκάλ και ο Στάθης Παπαδιονυσίου μίλησε στο Basketa.gr για το θρίαμβο επί του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Αμύντα, όσα έφερε η έλευση του Ντίνου Καλαμπάκου και τους λόγους που τον έπεισαν να πει το «ναι» στην πρόταση της ομάδας του Μεσολογγίου, χωρίς να λησμονεί να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Γιάννη Δημητριάδη.

Η κατάσταση για τον Χαρίλαο Τρικούπη διόλου εύκολη ήταν. Ο Γιάννης Δημητριάδης, ο άνθρωπος που κατάφερε να φέρει την ομάδα σε μια ιστορική άνοδο στην Α2, δεν μπόρεσε να αντέξει και αποχώρησε στις 19 Νοεμβρίου του έτους αυτού, για να έρθει στη θέση του ο Ντίνος Καλαμπάκος. Η αλλαγή της ψυχολογίας στις τάξεις του συλλόγου ήταν εμφανής και, πολύ σύντομα, οι Μεσολογγίτες πήραν το πρώτο μεγάλο τους αποτέλεσμα στην εποχή του, περνώντας θριαμβευτικά από το Κλειστό της Πυρκάλ, με 83-68 απέναντι στον Αμύντα, αρχίζοντας να θέτουν διαφορετικά δεδομένα στη «μάχη» της παραμονής, με το τελευταίο ματς του 2018 κόντρα στον Εθνικό (22/12) να προβάλλει ως ευκαιρία.

Πρωταγωνιστής για τον Έλληνα τεχνικό, δε θα μπορούσε παρά να είναι ένας παίκτης, που έχει γράψει ιστορία υπό τις οδηγίες του, έχοντας κάνει μαζί την υπέρβαση της κατάκτησης της πέμπτης θέσης με το Παγκράτι και της συμμετοχής στα playoffs ανόδου της Α2, την άνοιξη του 2016. Ο λόγος γίνεται για τον Στάθη Παπαδιονυσίου, που τονίζει μέσω του Basketa.gr, ότι «γνωρίζαμε πως ο Αμύντας ήταν σε καλό φεγγάρι, με ένα καλό σερί και είχε βρεθεί για μερικές μέρες πρώτος στη βαθμολογία. Προσεγγίσαμε το ματς, όπως προσεγγίζουμε όλα τα υπόλοιπα ειδικά μετά την έλευση του Ντίνου Καλαμπάκου, με ένα καταρχήν καλό αμυντικό πλάνο, από το οποίο ξεκινήσαμε, μπλοκάροντας τον αιφνιδιασμό του Αμύντα και ρισκάροντας μερικά σουτ, κάτι που μας δικαίωσε». Τι ήταν, όμως, αυτό που έκανε την εμφάνιση τόσο κυρίαρχη; «Είδαμε, ότι αυτά που σχεδιάζαμε μας βγήκαν, μπλοκάροντας τους αυτοματισμούς μιας ομάδας, της οποίας οι παίκτες παίζουν εδώ και χρόνια μαζί. Κάπως έτσι, ήμασταν πιο απελευθερωμένοι στην επίθεση και βρήκαμε την ψυχολογία για μερικά μακρινά σουτ, κάτι που δεν είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια. Γνωρίζαμε, βέβαια, ότι ο Αμύντας είχε τα δικά του θέματα με το γήπεδο και δεν εμφανίστηκε, όπως τον περιμέναμε, κάτι που μας βοήθησε να αυξήσουμε τη διαφορά», σχολίασε.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε ήδη για την αλλαγή κλίματος με την έλευση του Ντίνου Καλαμπάκου. Του ζητήσαμε, λοιπόν, να εξηγήσει αναλυτικά τι σημαίνει αυτό και ανέφερε, ότι «το κλίμα είχε αλλάξει και πριν από αυτή την νίκη, με τον ερχομό του κόουτς Καλαμπάκου, με επίδραση ψυχολογικά και έπειτα αγωνιστικά πάνω μας. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια εμφανιστήκαμε ήδη καλύτεροι και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, αν ήμασταν πιο τυχεροί σε μερικές φάσεις. Με την νίκη αυτή επιβεβαιώσαμε στους εαυτούς μας, ότι παίζουμε καλά, παίρνοντας μάλιστα ένα ιστορικό πρώτο διπλό για το σύλλογο στην κατηγορία. Γνωρίζουμε, ότι με το δύσκολο πρόγραμμα της αρχής μείναμε πίσω και μπορούμε να ρεφάρουμε προσεχώς μερικές κακές ήττες, ώστε να αποφύγουμε τα play out».

Δε θα σταματούσε εκεί, όμως. Ο Στάθης Παπαδιονυσίου προχώρησε και στον χαρακτήρα του Έλληνα τεχνικού. Τον γνωρίζει πολύ καλά, άλλωστε. «Μπασκετικά τα λένε άλλοι για τον Ντίνο και δεν χρειάζεται να προσθέσω εγώ κάτι. Προσωπικά, του χρωστάω το ότι έβαλε ξανά την καριέρα μου σε μια ανοδική πορεία, με την εκπληκτική εκείνη χρονιά στο Παγκράτι. Τον Ντίνο Καλαμπάκο ξεχωρίζει το γεγονός, ότι είναι αληθινός. Είναι ο ίδιος, όπως ακριβώς τον βλέπεις και ο χαρακτήρας, νομίζω, είναι το κυριότερο προσόν του, κάτι που δεν νομίζω να αλλάξει σε αυτή την ηλικία. Μεταξύ έχουμε, θα έλεγα, μια διαφορετική σχέση», επεσήμανε και μίλησε και για το δικό του ρόλο, μαζί με αυτόν του Τάσου Αντωνάκη, στο να ενστερνιστούν οι υπόλοιποι παίκτες την νοοτροπία του Ντίνου Καλαμπάκου. «Όταν πρωτοήρθε ο κόουτς Καλαμπάκος, μας ζήτησε να βοηθήσουμε τους άλλους να κατευθυνθούν σωστά, και ιδιαίτερα από τον Τάσο, που τον είχε και στον Κόροιβο. Με δυο χρονιές στην Basket League, φυσικά, έχει προσθέσει στο παιχνίδι του πράγματα, που ήταν καινούργια για μένα, αλλά φυσικά ζήτησε και από εμένα να συμβάλω, ώστε να μπουν και τα υπόλοιπα παιδιά στο κλίμα», είπε.

Το Μεσολόγγι ήταν, λοιπόν, ο φετινός προορισμός του Στάθη Παπαδιονυσίου, που μετά τη σπουδαία χρονιά με το Παγκράτι, πέρασε άλλη μια πολύ καλή με την φανέλα του Αιόλου Αστακού, προκρινόμενος επίσης το 2017 στα playoffs ανόδου, προτού η ομάδα διαλυθεί, ενώ πέρυσι έφτασε όχι μακριά από την άνοδο με τον Ηρακλή, χωρίς βέβαια να είναι μέσα στα πρώτα «βιολιά» του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Αυτό ήταν και το σημαντικό για τον Έλληνα «άσο», το ότι δηλαδή ο Γιάννης Δημητριάδης του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος στο Basketa.gr, «ο τρόπος, που με προσέγγισαν, ήταν αυτός που με έπεισε. Είδα ένα σύλλογο, που απέπνεε ένα πραγματικό οικογενειακό κλίμα, ξεκινώντας από μια διοίκηση, που έχει απλούς ανθρώπους της περιοχής, χωρίς το μεγάλο πορτοφόλι που να έχει βγει μπροστά, ή να είναι από πίσω. Μου έδειξαν, τόσο αυτοί όσο και ο κόουτς Δημητριάδης, ότι με εμπιστεύονται κι αυτό ήταν το πιο βασικό, μετά από μια χρονιά στον Ηρακλή, όπου δεν είχα το ρόλο, που θα ήθελα».

Κάπως έτσι, καταλαβαίνει κανείς, παρά τη δεδομένη του εκτίμηση στον κόουτς Καλαμπάκο, ότι υπάρχει τέτοια και για τον κόουτς Δημητριάδη. Ο Στάθης Παπαδιονυσίου το επιβεβαίωσε λέγοντας πως «έχω πει και στον ίδιο, ότι είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία, που μου έδωσε. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική και ο ίδιος είναι ο βασικός λόγος, που η ομάδα βρίσκεται εδώ, δίνοντας ευκαιρία και σε παιδιά χωρίς εμπειρία στην κατηγορία, να δείξουν τα προσόντα τους. Αγωνιστικά υπήρξαν μερικές συγκυρίες, που δυστυχώς δεν του επέτρεψαν να μείνει για όλη την χρονιά, αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι η συνεργασία μας ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο και προπονητή και φυσικά θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του ξανά στο μέλλον, αν τύχαινε».

Μπροστά στον Τρικούπη, τώρα, προβάλλει το «εμπόδιο» του Εθνικού το προσεχές Σάββατο (22/12) και η επανάπαυση απέναντι σε μια ομάδα, που μέχρι την περασμένη αγωνιστική και το θρίαμβο επί του Πευκοχωρίου, νίκη δεν είχε. Ο Στάθης Παπαδιονυσίου είχε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα να αναφέρει, από την εμπειρία του ίδιου του Ντίνου Καλαμπάκου. «Το αποτέλεσμα του Εθνικού με το Πευκοχώρι μας κάνει ίσα ίσα να καταλάβουμε, ότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο και όποια ομάδα κατεβαίνει στην Α2 αξίζει το σεβασμό, είτε είναι πιο ισχυρή είτε λιγότερο, με προβλήματα ή χωρίς. Εμείς χαρήκαμε πολύ την νίκη με τον Αμύντα, επειδή ψάχναμε πολύ ένα αποτέλεσμα, και δη εκτός έδρας, αλλά αμέσως μετά ο Ντίνος μας θύμισε την περσινή του χρονιά στην Αμαλιάδα, όπου η ομάδα υποβιβάστηκε χάνοντας σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο ματς. Πρώτος αυτός, λοιπόν, μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου».

Στο τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την πορεία της καριέρας του και ως τι βλέπει τον Χαρίλαο Τρικούπη για το μέλλον του, με προοπτική να επανέλθει σε επίπεδο, σαν το περσινό του Ηρακλή. Ο ίδιος δε δηλώνει… έτοιμος να φύγει με την πρώτη ευκαιρία και αναφέρει πως «μπορεί η καριέρα μου να μη μου έχει φέρει τα πράγματα όπως θέλω, μέχρι τώρα, αλλά ποτέ δεν ήταν σκοπός το βραχυπρόθεσμο πλάνο σε μια ομάδα. Πάντα ήθελα να πηγαίνω σε μια ομάδα, με προοπτική να δεθώ μαζί της και να μείνω παραπάνω από έναν χρόνο και ποτέ δεν είδα καμία από όσες έχω αγωνιστεί, ως σκαλοπάτι στην καριέρα μου. Όταν περνάω καλά σε μια ομάδα θέλω, φυσικά, να παραμείνω και δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, αν καλύπτονται οι απαιτήσεις και οι στόχοι μου, συμβαδίζοντας με αυτούς της ομάδας. Στον Χαρίλαο Τρικούπη, άλλωστε, είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

Πηγή

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr