''Τρένο'' ο Χαρίλαος Τρικούπης πέρασε και από το Μαρούσι!

ΓΣ Αμαρουσίου – ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης 71 – 76

Νέα μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Τρικούπη στην Αθήνα (η 3η σε ισάριθμους αγώνες), που μετά τον Αμύντα και το Ψυχικό υπέταξε και το Μαρούσι με σκορ 76-71 μετά από δραματικό όπως εξελίχτηκε αγώνα.

Αυτή ήταν και η 5η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Μεσολογγίου στο πρωτάθλημα της Α2, που βελτιώνει αισθητά την θέση της ομάδος στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι παίκτες του Τρικούπη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να πάρουν διαφορά ασφαλείας 16 πόντων και να φαίνεται ότι θα πετύχουν μία άνετη νίκη. Όμως ότι έχτισαν το γκρέμισαν μέσα σε μία περίοδο, με τη διαφορά να εξανεμίζεται και το παιγνίδι να γίνεται ντέρμπυ. Στο τέλος όμως αντέδρασαν, πήραν μία διαφορά 5πόντων και παίζοντας ψύχραιμα την κράτησαν ως το τέλος.

Κλειστό και με χαμηλό σχετικά σκορ ήταν το παιγνίδι στην Α΄ περίοδο, με τον Τρικούπη να κρατά ένα μικρό προβάδισμα, που στη λήξη της περιόδου έφθασε τους 4 πόντους (12-16) με τρίποντο του Παπαδιονυσίου στην εκπνοή.

Η Β΄ περίοδος ανήκει στον Τρικούπη, που αφού αρχικά διεύρυνε τη διαφορά στο σκορ στο +8 υπέρ του (18-26 στο 5λεπτο), στη συνέχεια με ένα βομβαρδισμό από σουτ τριών πόντων έφθασε στο +16 (22-38), διαφορά που διατηρήθηκε ως τη λήξη του ημιχρόνου (27-43).

Κι εκεί που όλα φαίνονταν ρόδινα για τους φιλοξενούμενους και η νίκη ήταν πολύ κοντά, ήρθε το καταστροφικό 3ο δεκάλεπτο. Τα πολλά και εύκολα μερικές φορές λάθη, οι κακές άμυνες, η νευρικότητα και οι κακές επιλογές στην επίθεση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ευστοχία των γηπεδούχων στα σουτ τριών πόντων (ιδίως με τον Λυκογιάννη), επέτρεψαν στο Μαρούσι να ξαναμπεί πολύ γρήγορα στο παιγνίδι και όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά των 16 πόντων, αλλά με τη λήξη της περιόδου να προηγηθεί στο σκορ με 52-51.

Στην αρχή δε της τελευταίας περιόδου η διαφορά πήγε στο +5 για το Μαρούσι (56-51). Ευτυχώς στο σημείο αυτό οι παίκτες του Τρικούπη φάνηκε να αφυπνίζονται και αφού με τρίποντο του Πολίτη μείωσαν στο καλάθι (56-54), στη συνέχεια κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα, να ανακτήσουν τη χαμένη τους ψυχολογία και φθάνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο σκορ με 62-64.

Λίγο αργότερα με νέο τρίποντο του Πολίτη το σκορ θα γίνει 64-69 για τον Τρικούπη, ο οποίος παίζοντας ψύχραιμα θα αντέξει στη μεγάλη πίεση των παικτών των γηπεδούχων και θα καταφέρει να διατηρήσει αυτή τη διαφορά ως το τέλος, φθάνοντας έτσι σε μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη με σκορ 71-76, με τους πολλούς Μεσολογγίτες φιλάθλους που ακολούθησαν για μια ακόμη φορά την ομάδα τους στην Αθήνα, να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Διαιτητές: Μαλαμάς – Χαλαμπαλάκης – Καρπάνος

Δεκ: 12-16 15-27 25-08 19-25

Γ.Σ.Αμαρουσίου: (Κεραμιδάς) Κουκουλάς 6, Στασινός 21(2), Πετρόπουλος, Ξυδάς, Χατζηδάκης, Γκουαλτιέρι, Κανέλλης 6(2), Λυκογιάννης 24(5), Σουρλής 3(1), Παπαγεωργόπουλος 2, Μιχαλούτσος 9.

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Καλαμπάκος) Τζόρτζεβιτς 18, Παπαδιονυσίου 17(3), Ντόβας 2, Αδαμόπουλος, Σταυρόπουλος, Χατζηκυριακίδης, Δεμερτζής 11(1), Αντωνάκης 12(2), Γκάτζιος 3(1), Πολίτης 13(3).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr