Εκπληκτική εμφάνιση και μεγάλη νίκη επί του Ιπποκράτη για τον Χ.Τρικούπη!

 

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – Ιπποκράτης Κω 94-60

Σε μεγάλη μέρα ο Χ. Τρικούπης, συνέτριψε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό ΔΑΚ του Μεσολογγίου με σκορ 94-60 τον ισχυρό Ιπποκράτη Κω, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει στις ορέξεις των γηπεδούχων, που έκαναν ίσως το καλύτερο παιγνίδι τους φέτος και στο τέλος καταχειροκροτήθηκαν από τους πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και απόλαυσαν ωραίο και ποιοτικό μπάσκετ, με καρφώματα, κοψίματα και κυρίως πολλά τρίποντα, με τις άμυνες να μην είναι ιδιαίτερα πιεστικές.

Ο εκπληκτικός Τρικούπης στον σημερινό αγώνα έκανε ρεκόρ πόντων στην Α2 (94) και ρεκόρ τριποντων σε έναν αγώνα (13) και είχε κορυφαίους τους Τζόρτζεβιτς, Πολίτη, Αντωνάκη, Παπαδιονυσίου, καθώς και τον αρχηγό του Ντίνο Σταυρόπουλο, που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και με 17 πόντους (4/6 δίπ., 3/4 τρίπ.), αλλά και 8 ριμπάουντ, θύμισε κάτι από τα παλιά.

Μόνο στην πρώτη περίοδο κατάφερε ο Ιπποκράτης να ακολουθήσει τον ξέφρενο επιθετικό ρυθμό των γηπεδούχων (12-12 στο 6΄, 20-22 στο 4΄, 23-26 στο 2΄), με τον Τρικούπη να κλείνει τελικά την περίοδο προηγούμενος 30-28, χάρη στον πολύ καλό Αντωνάκη (3/4 τρίπ.) και 9 πόντους του Τζόρτζεβιτς.

Η Β΄ περίοδος έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό την τύχη του αγώνα. Οι παίκτες του Τρικούπη χωρίς να ανακόψουν καθόλου τον ρυθμό τους, άρχισαν σταδιακά να ξεφεύγουν στο σκορ, με τον Ιπποκράτη να σκοράρει πλέον με το σταγονόμετρο. Αρχικά ο Παπαδιονυσίου με 6 γρήγορους πόντους έστειλε τη διαφορά στο +8 (36-28) και στη συνέχεια ένας καταιγισμός τριπόντων από τους γηπεδούχους (9/16 στο α΄ ημίχρονο, 3/3 ο Σταυρόπουλος), αύξησε τη διαφορά στο +13 (46-33, 4΄ πριν τη λήξη) και κυριαρχώντας πλέον σε άμυνα και επίθεση, με ένα νέο σερί 12-1 πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας 24 πόντων (58-34), τελειώνοντας ουσιαστικά το παιγνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε κάπως ο ρυθμός του αγώνα, όμως ο Πολίτης με ένα επιθετικό κρεσέντο από την γραμμή των τριών πόντων (4/5, σε 4΄αγωνιστικά λεπτά), έδωσε την χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο 5λεπτο στους 30 πόντους (71-41), διαφορά με την οποία έληξε η Γ΄ περίοδος (78-48).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την συμμετοχή πολλών αναπληρωματικών και από τις δύο ομάδες, με τη διαφορά στο σκορ να αυξάνει λίγο ακόμα και το παιγνίδι να ολοκληρώνεται ήσυχα με σκορ 94-60. Ένα όμορφο παιγνίδι που το χάρηκαν όλοι οι σημερινοί θεατές, που είδαν την ομάδα τους να πραγματοποιεί μία θαυμάσια εμφάνιση και να επικρατεί με χαρακτηριστική άνεση επί ενός δύσκολου αντιπάλου, καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου (-11).

Μία σημαντική νίκη που εξασφαλίζει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την απευθείας παραμονή της ομάδος στην Α2 κατηγορία.

Διαιτητές: Ψαριανός-Τσολάκος-Καρπάνος (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 30-28, 58-34, 78-48, 94-60

Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Τζόρτζεβιτς 21, Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 13 (1), Ντόβας, Αδαμόπουλος 1, Ξηρός, Σταυρόπουλος 17 (3), Χατζηκυριακίδης 4, Δεμερτζής 4, Αντωνάκης 15 (4), Γκάτζιος, Πολίτης 19 (5). 

Ιπποκράτης (Παπαδόπουλος): Λάανε 6 (2), Σκούφης, Τρύπας 1, Ναούμης 13 (3), Καλαμπάκας 4, Ασημακόπουλος 9, Χατζηνικόλας 9 (1), Χαρίσης 9, Ψαθάς 8, Μαστόρος, Δρόσος 1. 

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr