Ήττα στο απόρθητο Ιβανώφειο.. έπεσε η αυλαία της Ονειρικής Χρονιάς για τον Χ.Τρικούπη!

Ηρακλής – Χαρίλαος Τρικούπης 94-59 (play offs)

Τέλος στο φετινό μεγάλο και άκρως επιτυχημένο παρθενικό ταξίδι του Χαρίλαου Τρικούπη στην Α2, με εύκολη ήττα από τον Ηρακλή στο απόρθητο Ιβανώφειο.

Η ομάδα του Μεσολογγίου ήταν ανταγωνιστική μόνο για έξι αγωνιστικά λεπτά και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις των παικτών των γηπεδούχων, που είχαν βέβαια και μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, στην προσπάθειά τους για την επάνοδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Α1 μετά από οκτώ χρόνια.

Έτσι οι παίκτες του Ηρακλή που βρέθηκαν αρχικά πίσω στο σκορ με 7 πόντους, έσφιξαν στη συνέχεια πολύ την άμυνά τους και χάρη στην τρομερή τους ευστοχία από την γραμμή των τριών πόντων, πήραν γρήγορα το προβάδισμα το οποίο αύξαναν με άνεση όσο περνούσε ο χρόνος και έφθασαν τελικά σε μία πολύ εύκολη νίκη με διαφορά 35 πόντων (94-59).

Αμφίρροπο το ξεκίνημα του αγώνα με το σκορ 7-6 για τον Ηρακλή στα 4΄λεπτά παιγνιδιού. Στο σημείο αυτό ο Τρικούπης με καλάθι του Παπαδιονυσίου και δύο τρίποντα του Αντωνάκη θα βρεθεί στο +7 (7-14) πριν τη συμπλήρωση του 5λεπτου. Άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων που με αιχμή τον Πολυτάρχου ανέβασαν πολύ τον ρυθμό τους και με συνεχόμενα άμεσα και έμμεσα τρίποντα προσπέρασαν εύκολα στο σκορ (17-15, 3΄.40΄΄ πριν τη λήξη), φτάνοντας στο τέλος της περιόδου σε διψήφια διαφορά (29-19), επιτυγχάνοντας ένα μεγάλο σερί 22-5, σε ένα διάστημα που ο Τρικούπης ήταν κακός και σε άμυνα και σε επίθεση.

Δεν άλλαξε η εικόνα του παιγνιδιού και στη Β΄ περίοδο, με τον Τρικούπη να φαίνεται επαναπαυμένος στις δάφνες της συμμετοχής του στα play offs. Έτσι με τον Ηρακλή να συνεχίζει να είναι πολύ εύστοχος στα σουτ τριών πόντων (6/7 στο πρώτο ημίχρονο), η διαφορά άνοιξε κι άλλο και αφού στο 5λεπτο πήγε στο +17 (40-23), με τη λήξη του ημιχρόνου έφθασε στο +25 (53-28), με τη νίκη να φαίνεται ότι εύκολα θα καταλήξει στους γηπεδούχους.

Πράγματι στην Γ΄ περίοδο ο Ηρακλής με νέο κρεσέντο από την γραμμή των τριών πόντων, εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (64-33 και 72-41, 3΄.30΄΄ πριν τη λήξη), έχοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή 10/13 τρίποντα. Ο Καλαμπάκος σ΄ αυτό το σημείο πέταξε λευκή πετσέτα βγάζοντας σχεδόν όλους τους βασικούς από το παρκέ, δίνοντας πλέον στον αγώνα διαδικαστικό χαρακτήρα, με την περίοδο να τελειώνει με σκορ 78-46.

Στην τελευταία περίοδο και οι δύο ομάδες έπαιξαν με τους αναπληρωματικούς και το τελικό σκορ (94-59) βρήκε τον Ηρακλή δίκαιο και άνετο νικητή, να περνά στην επόμενη φάση των play offs.

Το τέλος του αγώνα σηματοδότησε και το τέλος μιας εξαιρετικής μπασκετικής χρονιάς για την ομάδα του Μεσολογγίου, που με τις θαυμάσιες εμφανίσεις της εντός κι εκτός έδρας, αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, φθάνοντας πέρα από κάθε προσδοκία στην 5η θέση, κερδίζοντας επάξια τη συμμετοχή της στα play offs ανόδου.

Ραντεβού λοιπόν του χρόνου, με τη συμμετοχή της ομάδας μας και πάλι στην Α2 κατηγορία, ελπίζοντας σε νέες διακρίσεις.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.-Ντούρας (Σιμητόπουλος)

Δεκάλεπτα: 29-19, 53-28, 78-46, 94-59

Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 10 (2), Αθανασούλας 10 (1), Σοκ 10 (1), Ρουτκάουσκας 2, Πολυτάρχου 20 (4), Φίλλιος, Κακαρούδης 24 (2), Αποστολίδης 2, Μπένας 2, Καλαϊτζίδης 4 (1), Γιαννακίδης 6 (1), Τζουγκαράκης 4. 

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Τζόρτζεβιτς 13, Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 4, Ντόβας 3 (1), Αδαμόπουλος 10, Ξηρός 2, Σταυρόπουλος 2, Χατζηκυριακίδης 3, Δεμερτζής 2, Αντωνάκης 8 (2), Γκάτζιος 5 (1), Πολίτης 7 (1). 

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr