Χ.Τρικούπης: Μεγάλη εμφάνιση και τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – Ολυμπιακός 83-72

Ιστορικές στιγμές έζησαν σήμερα το απόγευμα οι εκατοντάδες φίλαθλοι της πόλης μας, οι οποίοι πλημμύρισαν ασφυκτικά το Κλειστό ΔΑΚ Μεσολογγίου και παρακολούθησαν μία συναρπαστική συνάντηση, μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Ολυμπιακού Β΄, όπως αγωνίζεται η ομάδα των ερυθρολεύκων στο φετινό πρωτάθλημα της Α2.

Στο τέλος δε, πανηγύρισαν με ενθουσιασμό την απόλυτα δίκαιη νίκη του Χαρίλαος Τρικούπη με σκορ 83-72, που ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξε ότι φέτος είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

Η τελική διαφορά των 11 πόντων είναι μικρή για τους νικητές, αφού δύο λεπτά περίπου πριν τη λήξη του αγώνα είχαν φτάσει και στο +22 (81-59). Οι γηπεδούχοι είχαν σήμερα έναν φοβερό Παπαδιονυσίου που σκόραρε όπως ήθελε (26π. με 6/7 δίπ. Και 4/5 τρίπ.), αρκετά καλό τον Ράπτη (14π. με 6/9 δίπ.), ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά του Βασιλόπουλου (13π. – 11 ασίστ) και των Σκουλίδα (11π. – 7 ριμπ.) και Αντωνάκη (8π. – 4ριμπ.). Αντίθετα σε κακή μέρα βρέθηκε ο Οικονομόπουλος που ήταν άστοχος, ενώ δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου ο Σαχπατζίδης, που προέρχεται από τραυματισμό.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, πήρε τα ριμπάουντ (44 έναντι 31) και είχε συνεχώς τον έλεγχο του παιγνιδιού.

Από τους ερυθρόλευκους, που ήταν αξιόμαχοι αλλά δεν τα κατάφεραν αφού βρέθηκαν απέναντι σε έναν πολύ δυναμικό Τρικούπη, ξεχώρισαν οι Πετρόπουλος (18π.), Χρηστίδης (15π. – 10 ριμπ.) και Ποκουσέφσκι (9π. – 12 ριμπ.).

Μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα ξεκίνησε ο αγώνας, που ήταν αμφίρροπος και νευρικός στο πρώτο 5λεπτο (9-7 το σκορ), με τον Τρικούπη όμως να σφίγγει πολύ την άμυνά του στη συνέχεια και με κορυφαίο τον Παπαδιονυσίου, που πέτυχε 8 πόντους σ΄ αυτό το διάστημα, έκλεισε την Α΄ περίοδο προηγούμενος με 15-9. Μια περίοδο στην οποία κυριάρχησαν οι δυνατές άμυνες, οι δύο ομάδες δεν εύρισκαν εύκολα σουτ και μοιραία οδηγήθηκαν σε χαμηλό σκορ.

Η μάχη συνεχίστηκε στη Β΄ περίοδο, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ανοίξουν κάπως τη διαφορά (20-11 και 30-20 στο 5λεπτο), όμως στη συνέχεια χάρη στην αστοχία των παικτών του Τρικούπη και σε ένα τρίποντο του Ποκουσέφσκι, ο Ολυμπιακός θα πλησιάσει στους 3 πόντους (30-27, 2.30΄΄ πριν τη λήξη) και έγινε απειλητικός. Οι γηπεδούχοι όμως θα αντιδράσουν γρήγορα και στο τέλος του ημιχρόνου θα φέρουν τη διαφορά στο +8 υπέρ τους (37-29).

Εκπληκτικός ο Τρικούπης στα πρώτα 3.30΄΄ της Γ΄ περιόδου, θα επιτύχει ένα 9-0 σερί και θα φτάσει στο +17 (46-29), βάζοντας σοβαρή υποθήκη για τη νίκη. Μικρή υπήρξε η αντίδραση των φιλοξενούμενων, που μείωσαν προσωρινά στους 11 (47-36, 4΄ λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου), με τον Τρικούπη να ανοίγει ξανά τη διαφορά μέχρι τους 16 πόντους (52-36) και 55-39 στη λήξη της περιόδου με τρίποντο του Ναούμη και να δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα του ξεφύγει η νίκη.

Πράγματι στην τελευταία περίοδο ο Τρικούπης ήταν σταθερός στην απόδοσή του και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να γίνει επικίνδυνος. Έτσι αφού στο πρώτο τρίλεπτο κράτησε τη διαφορά των 16 πόντων (63-47), στη συνέχεια με τρίποντα των Παπαδιονυσίου και Σκουλίδα έφτασε στο 5λεπτο στο +21 (71-50) και σχεδόν δύο λεπτά πριν τη λήξη στο +22 (81-59), δίνοντας οριστικά τέλος στην υπόθεση νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι ήταν να μειώσουν προς το τέλος την έκταση της ήττας στους 11 πόντους (83-72), εκμεταλλευόμενοι κάποια επιπόλαια λάθη των γηπεδούχων.

Όρθιοι όλοι οι θεατές, αποθέωσαν στο τέλος του αγώνα τους παίκτες των νικητών, που έδειξαν μεγάλη αγωνιστική διάθεση και έφτασαν σε μία πολύ σημαντική και συγχρόνως ιστορική νίκη για τον τοπικό σύλλογο. Έτσι ο Χ. Τρικούπης με δύο νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας και δείχνει ότι και φέτος θα έχει υψηλούς στόχους.

Τις επόμενες δύο αγωνιστικές (με Διαγόρα Δρυοπιδέων και ΑΟ Αγρινίου) η ομάδα του Μεσολογγίου δεν θα αγωνιστεί, αφού οι αγώνες της έχουν αναβληθεί λόγω της συμμετοχής του Ράπτη στην αποστολή της Εθνικής Ενόπλων.

Ο Τρικούπης θα αγωνιστεί ξανά στις 2 Νοεμβρίου 2019, στην Καρδίτσα, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 15 – 9, 37 – 29, 55 – 39, 83 – 72.

Διαιτητές: Τζαφλέρης – Πιτσίλκας – Ζάχαρης.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Καλαμπάκος): Καζάνας, Παπαδιονυσίου 26(4), Αντωνάκης 8(2), Ναούμης 5(1), Σαχπατζίδης, Ράπτης 14, Οικονομόπουλος 2, Τσαπατώρης, Μαργέλης 2, Γκάτζιος 2, Βασιλόπουλος 13(1), Σκουλίδας 11(2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσαλδάρης): Νικολαΐδης 5(1), Πετρόπουλος 18(2), Μωραΐτης, Νοέας, Νίκου 11(3), Καμπούρης 5, Οικονόμου, Τζόλος 6(1), Αρσενόπουλος 3, Χρηστίδης 15, Μελισσαράτος, Ποκουσέφσκι 9(1).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr