Έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ, 15/15 και πρωταθλητής Χειμώνα ο Χ.Τρικούπης!

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – Απόλλων Πάτρας 88-84 (75-75 κ.α)

Μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιγνίδι, που οδηγήθηκε στην παράταση, ο πρωτοπόρος Χαρίλαος Τρικούπης κατάφερε με πολύ μεγάλη δυσκολία να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του θαυμάσιου Απόλλωνα Πατρών και με τελικό σκορ 88-84 να φθάσει σε μία ακόμη σπουδαία νίκη, κλείνοντας έτσι τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αήττητος, διευρύνοντας το ρεκόρ των νικών του στο 15-0.

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ, μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το περσινό ματς στο Μεσολόγγι για το πρωτάθλημα, είχε κριθεί κι αυτό στην παράταση, με νικητή και πάλι τον Τρικούπη.

Ο Απόλλων αγωνίστηκε χωρίς τον Τσιάμη και ο Τρικούπης χωρίς τον Οικονομόπουλο (τραυματίες).

Κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν σχεδόν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με πολύ μικρές διαφορές (μέχρι το +5), εκτός από τα μέσα της Β΄ περιόδου, που ο Τρικούπης ξέφυγε για λίγο με 9 πόντους (41-32). Όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντα τον τρόπο να επιστρέφουν στο σκορ, να ισοφαρίζουν και κάποιες φορές να προηγούνται οριακά με 2 ή 3 πόντους, χάρη στην καλή αμυντική τους τακτική, την ψυχραιμία τους και τα αρκετά τρίποντα που πέτυχαν (11), έχοντας κορυφαίους τους Τσιακμά 21(5) και Ζούμπο 18.

Την πολύτιμη νίκη του ο Τρικούπης την οφείλει σήμερα κυρίως στους καταπληκτικούς Αντωνάκη και Σαχπατζίδη, που έβγαλαν φοβερή ενέργεια στο παρκέ.

Ο Αντωνάκης με 25 πόντους (4 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ και ο Σαχπατζίδης με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ, 3 τάπες, αλλά και 3 καρφώματα στο αντίπαλο καλάθι, ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα.

Τους ακολούθησε σε απόδοση ο πολύ καλός Παπαδιονυσίου (15π.- 7ριμπ.- 7ασίστ), ενώ ο Βασιλόπουλος στην επιστροφή του στο παρκέ μετά τον τραυματισμό του, πρόσφερε 7π., 8ριμπ. και 6 ασίστ, αλλά φάνηκε ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

Θετική ήταν και η παρουσία του Ράπτη, αλλά και του Σκουλίδα στο πρώτο ημίχρονο.

Αμφίρροπη ήταν η Α΄ περίοδος, δίνοντας και το στίγμα της συνάντησης. Ο Τρικούπης προηγήθηκε στην αρχή με 11-7 στο 5λεπτο και 19-14 στο 7λεπτο, όμως στο σημείο αυτό ένα σερί 9-0 του Απόλλωνα του έδωσε το προβάδισμα με 19-23, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 22-23 για τους φιλοξενούμενους.

Η μάχη συνεχίστηκε τα πρώτα λεπτά της Β΄ περιόδου (31-30 το σκορ, 5.30΄΄ πριν τη λήξη), με τον Τρικούπη έχοντας έναν καταπληκτικό Σαχπατζίδη στη συνέχεια (11 πόντους σε 3΄ λεπτά), να φθάνει στο +6 (36-30) και 3΄ λεπτά πριν τη λήξη στο +9 (41-32), στη μεγαλύτερη υπέρ του διαφορά στο παιγνίδι. Και πάλι όμως κάποια χαλαρότητα στην άμυνα επέτρεψε στους παίκτες του Απόλλωνα να μειώσουν τη διαφορά, φθάνοντας λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου σε απόσταση αναπνοής (45-44), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται τελικά με σκορ 48-44, μετά από τρίποντη βόμβα του Βασιλόπουλου λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή. Στην επανάληψη δεν είχαμε το υψηλό σκορ του πρώτου ημιχρόνου, καθώς οι άμυνες των δύο ομάδων έσφιξαν αρκετά.

Στη Γ΄ περίοδο οι ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία (50-51, 56-55, 60-59), με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο και το τέλος της περιόδου να βρίσκει μπροστά τους φιλοξενούμενους με σκορ 60-62, χάρη σε πολύ μακρινό τρίποντο από το κέντρο του Νιφόρα στην εκπνοή.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου οι γηπεδούχοι με σερί 8-0 πήραν πάλι το προβάδισμα (68-62), που διατήρησαν μέχρι και 3΄ λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (73-72), όμως ο Τσιακμάς με τρίποντο έδωσε την πρωτοπορία στον Απόλλωνα (73-75), οδηγώντας τον Καλαμπάκο σε τάιμ-άουτ, 1.31΄΄ πριν τη λήξη. Στη συνέχεια ο Σαχπατζίδης πήρα το ριμπάουντ μετά από άστοχο τρίποντο του Βασιλόπουλου και από κοντά ισοφάρισε το σκορ (75-75). Ακολούθησαν χαμένες προσπάθειες, το σκορ δεν άλλαξε και ο Τρικούπης είχε την τελευταία επίθεση. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα ο Παπαδιονυσίου σούταρε από την γραμμή του τριπόντου, αστόχησε και ο Σαχπατζίδης κάτω από το καλάθι κτύπησε ελαφρά την μπάλα χωρίς να καταφέρει να την στείλει στο καλάθι και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί ο Τρικούπης προηγήθηκε με 81-79, αλλά ο Τσιακμάς και πάλι με τρίποντο έκανε το 81-82, 2.05΄΄ πριν τη λήξη, δίνοντας για τελευταία φορά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια ο Τρικούπης πιο ψύχραιμος, με καλάθι και βολή του φοβερού Αντωνάκη, ½ βολές του Ναούμη και ξανά ½ βολές του Αντωνάκη, θα φθάσει 26΄΄ πριν το τέλος στο 86-82 και τελικά με άλλες 2 εύστοχες βολές του Ναούμη στο τελικό 88-84, κατακτώντας μία σπουδαία νίκη από έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε με ενθουσιασμό από τους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το Κλειστό του Μεσολογγίου (ανάμεσά τους και αρκετοί από την Πάτρα), που δημιούργησαν για άλλη μια φορά μια καταπληκτική και πολύ θερμή ατμόσφαιρα.

Να σημειωθεί ότι την σημερινή αγωνιστική ο Χαρίλαος Τρικούπης μαζι με τον Φίλιππο Βέροιας ήταν είναι οι ομάδες που νίκησε στο γήπεδο τους, καθώς στις υπόλοιπες 4 αναμετρήσεις που έγιναν, επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι. Αύριο Κυριακή θα γίνει το παιγνίδι ΑΕ Ψυχικού – Διαγόρας Δρυοπιδέων.

Περίοδοι: 22-23, 26-21, 12-18, 15-13, 13-9.

Διαιτητές: Μαγκλογιάννης – Θεοδωρόπουλος – Αργυρούδης.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Καλαμπάκος): Καζανάς, Παπαδιονυσίου 15(1), Αντωνάκης 25(4), Ναούμης 3, Σαχπατζίδης 17, Ράπτης 12, Οικονομόπουλος, Τσαπατώρης, Μαργέλης, Γκάτζιος, Βασιλόπουλος 7(1), Σκουλίδας 9(1).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Δελέγκος): Τσιακμάς 21(5), Νιφοράς 8(2), Κούτρας, Παπαφωτίου, Μπιλάλης, Καδράς 12, Μολφέτας 11(1), Ζούμπος 18(1), Ξουλός, Μπαζίνας, Τζακόπουλος 10(2), Εζόμο 4.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr