Αρνείται να χάσει ο Χαρίλαος Τρικουπης!

ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – ΓΣ Ελευθερούπολης 83 – 82

 

Μετά από έναν δραματικό όπως εξελίχθηκε αγώνα, ο πρωτοπόρος Χαρίλαος Τρικούπης κατάφερε να ξεπεράσει και το πολύ δύσκολο εμπόδιο της φορμαρισμένης Ελευθερούπολης, που μετρούσε 4 συνεχόμενες νίκες, και να επιβληθεί τελικά με σκορ 83-82, χάρη στον ηγέτη του Φώτη Βασιλόπουλο που ήταν σήμερα ο κορυφαίος του γηπέδου και απόλυτα καθοριστικός στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν έτσι στην 16η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και παραμένουν πρώτοι και αήττητοι, σε απόσταση 3 βαθμών από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που πέρασε με νίκη από την έδρα της Δάφνης Δαφνίου (84-87).

Ο αγώνας στην αρχή δεν φάνηκε ότι θα πάρει αυτή την τροπή, αφού ο Τρικούπης έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε γρήγορα με διψήφια διαφορά. Όμως η πολύ σοβαρή και αγωνιστική ομάδα της Ελευθερούπολης, ανέβασε προοδευτικά την απόδοσή της, μείωσε τη διαφορά και κάνοντας μία καταπληκτική 3η περίοδο (15-28 το σκορ), κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να περάσει μπροστά μέχρι και με 7 πόντους (55-62), χάρη και στην μεγάλη χαλαρότητα των γηπεδούχων στην άμυνα σ΄ αυτό το διάστημα.

Στη συνέχεια ο αγώνας έγινε πραγματικό ντέρμπυ, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη με ίδιες πιθανότητες και στο τέλος η εμπειρία και η προσωπικότητα του Βασιλόπουλου να χαρίζει άλλη μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Ένας απολαυστικός Βασιλόπουλος με 25 πόντους, 5 τρίποντα, 6 κερδισμένα φάουλ, 3 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 3 κλεψίματα, που στο τελευταίο 2λεπτο με το σκορ στο -4 (76-80), με 5 πόντους και μία ασίστ, πήρε το παιγνίδι.

Ο Τρικούπης που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Οικονομόπουλο, δεν είχε σε καλή μέρα τον Παπαδιονυσίου, ενώ ο Σαχπατζίδης δεν μπόρεσε να προσφέρει αρκετά, αφού χρεώθηκε γρήγορα με 3 φάουλ και αργότερα με 4 και έμεινε αρκετή ώρα στον πάγκο.

Πολύ καλή απόδοση είχε όμως ο Σκουλίδας με 15π. (3 τρίπ.) και θετική ήταν η παρουσία των Ράπτη (10π.- 5ριμπ.), Ναούμη (11π.) και Αντωνάκη (10π.- 6ριμπ.).

Η πολύ καλή ομάδα της Ελευθερούπολης, που απείλησε με ήττα τον Τρικούπη μέσα στην έδρα του, είχε κορυφαίους τους Δεληγεώργη 18(4), Καμπουρίδη 16(1) και Μπενά 15(1) και έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στη διεκδίκηση μιας θέσης στα play off του πρωταθλήματος.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα ο Τρικούπης με δύο καρφώματα των Αντωνάκη και Σκουλίδα και έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (12-1 και 15-3 στο 4λεπτο). Στη συνέχεια η Ελευθερούπολη ισορρόπησε τον αγώνα. Η διαφορά διατηρήθηκε για λίγο ακόμη διψήφια (22-10, 3.30΄΄ πριν τη λήξη) και κατόπιν οι φιλοξενούμενοι με 6-0 σερί μείωσαν στους 6 (22-16), με την Α΄ περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 27-19, με δύο τρίποντα των Βασιλόπουλου και Δεληγεώργη.

Με την έναρξη της Β΄ περιόδου 5 συνεχόμενοι πόντοι του Σκουλίδα έφεραν τη διαφορά στο +13 για τους γηπεδούχους (32-19). Η διαφορά παρέμεινε διψήφια μέχρι το τελευταίο 2λεπτο (44-34), όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τη λήξη του ημιχρόνου στους 7 (46-39). Ένα αρκετά ποιοτικό πρώτο ημίχρονο με ωραίες φάσεις, με τον Τρικούπη να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά χωρίς να έχει εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι με δύο γρήγορα καλάθια θα κάνουν το σκορ 46-43 και θα γίνουν απειλητικοί. Πράγματι λίγο αργότερα με τρίποντο του Δεληγεώργη στο 6.33΄΄ θα φθάσουν σε απόσταση αναπνοής (51-50) και 3.45΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου θα ισοφαρίσουν σε 54-54 με κάρφωμα του Μανοΐλοβιτς, με το παιγνίδι να αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρίσκοντας απέναντί τους την υπνωτισμένη άμυνα των γηπεδούχων, η Ελευθερούπολη θα καταφέρει 2 λεπτά πριν τη λήξη να προηγηθεί με 7 πόντους (55-62), βάζοντας πολύ δύσκολα στους παίκτες του Τρικούπη. Ο Βασιλόπουλος με 2 εύστοχες βολές και ένα τρίποντο θα δώσει μια ανάσα στους γηπεδούχους, κάνοντας το 60-62, με την Γ΄ περίοδο να ολοκληρώνεται τελικά με σκορ 61-67 για τους φιλοξενούμενους, που έθεσαν έτσι σοβαρή υποψηφιότητα για να σπάσουν το φετινό αήττητο του Τρικούπη.

Στην αρχή της Δ΄ περιόδου ένα τρίποντο του Αντωνάκη και ένα δύσκολο καλάθι του Ράπτη έφεραν τον Τρικούπη στον πόντο (66-67) και ο αγώνας πήρε δραματική τροπή μέχρι το τέλος. Η Ελευθερούπολη θα προηγηθεί 66-71, όμως ένα επιθετικό ξέσπασμα των παικτών του Τρικούπη με 3 συνεχόμενα τρίποντα (Ναούμης – Αντωνάκης – Ναούμης) θα φέρει τους γηπεδούχους στο +4 (75-71), 4.19΄΄ πριν τη λήξη του παιγνιδιού. Η πολύ σκληρή όμως σήμερα Ελευθερούπολη θα καταφέρει να προηγηθεί ξανά (75-76) με τρίποντο του Μοτσενίγου, ο οποίος με δύο εύστοχες βολές 1.58΄΄ πριν τη λήξη, θα δώσει στην ομάδα του προβάδισμα 4 πόντων (76-80). Στο κρίσιμο αυτό σημείο μίλησε ο Βασιλόπουλος, ο οποίος με φοβερό τρίποντο έκανε αμέσως το σκορ 79-80 και αμέσως μετά με ωραίο μπάσιμο και πολύ δύσκολο λέι απ, έδωσε το προβάδισμα στον Τρικούπη με 81-80, 1.20΄΄ πριν τη λήξη.

Ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα από Μοτσενίγο και Σταμπούλη και η κατοχή της μπάλας στα τελευταία δευτερόλεπτα ήρθε και πάλι στον Τρικούπη. Με 19΄΄ να απομένουν ο Ναούμης αστόχησε σε σουτ 3 πόντων, όμως ο Σκουλίδας πήρε το κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και ο Ναούμης μετά από ασίστ και πάλι του Βασιλόπουλου, θα γράψει το 83-80 8΄΄ πριν τη λήξη.

Οι φιλοξενούμενοι απλώς στο τέλος μείωσαν σε 83-82, με τον Τρικούπη να φθάνει με αυτό τον τρόπο σε μία ακόμη νίκη και να διευρύνει το φανταστικό φετινό ρεκόρ του στο 16-0, συνεχίζοντας την πορεία του προς την Α1.

Περίοδοι: 27-19, 19-20, 15-28, 22-15.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης – Ελευθεριάδης – Παπανικολάου.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Καλαμπάκος): Καζανάς, Παπαδιονυσίου 4, Αντωνάκης 10(2), Ναούμης 11(3), Σαχπατζίδης 6, Ράπτης 10, Τσαπατώρης, Μαργέλης, Γκάτζιος 2, Βασιλόπουλος 25(5), Σκουλίδας 15 (3). ΓΣ

ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Μαραβέγιας, Μανοΐλοβιτς 9, Στυλίδης, Γοργόνης 3, Τσούτσος, Μοτσενίγος 9(1), Καραγιώργος, Σταμπουλής 12, Καμπουρίδης 16(1), Μπενάς 15(1), Δεληγεώργης 18(4).

Επιμέλεια | Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr