Σε αναβρασμό, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων στον Χ.Τρικούπη

Σε αναβρασμό αλλά και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων και αποφάσεων και της ΕΟΚ βρίσκονται στο στρατόπεδο της ομάδας του Χαρίλαου Τρικούπη μετά την αδιανόητη και άνευ προηγουμένου χθεσινής απόφασης της Basket League ενόψει της νέας αγωνιστικής.

Από τα μέλη της Λίγκας εχθες συμφωνήθηκε να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός από την Α1, η ομάδα του Παναθηναϊκού να στεφθεί πρωταθλήτρια 2019-2020, και οι δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 να αγωνιστούν κανονικά. Αν για κάποιο λόγο δεν πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Basket League τότε ΔΕΝ θα αντικατασταθούν. Αυτό ισχύει και για τοις υπάρχουσες ομάδες της Basket League.

Ορισμένα από τα κριτήρια συμμετοχής που τέθηκαν προς ψήφιση είναι: Συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις, κατώτατο συνολικό μπάτζετ 800.000 ευρώ (παίκτες, προπονητές, εφορίες, ταξίδια, ιατρική περίθαλψη κλπ), κατάθεση εγγυητικής επιταγής 200.000 ευρώ (αντί 60.000 που ήταν μέχρι τώρα), να περάσουν οι παρατηρητές διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ και να υπάρχει οικονομική συνέπεια (να μην χρωστάνε από προηγούμενες σεζόν και αφαίρεση βαθμών αν χρωστούν περισσότερους από 2 μήνες).

Όλα τα παραπάνω θα κληθούν να ψηφιστούν στο επόμενο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα, ενώ για όλα όσα αποφασίστηκαν χρειάζεται και η επικύρωση της ΕΟΚ.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του aitosports.gr και μετά από επικοινωνία που είχαμε με ανθρώπους της ομάδας του Μεσολογγίου, ο σύλλογος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο να αγωνιστεί και να ζήσει το όνειρο της Basket League.

Βέβαια μην ξεχνάμε και το μεγάλο θέμα του γηπέδου, το οποίο απ όσο γνωρίζουμε ο σύλλογος έχει κάνει ότι έπρεπε από την μεριά του και όχι μόνο, και περιμένουν από εδώ και περά τις ενέργειες του Δήμου Μεσολογγίου ώστε η πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας να αποκτήσει επιτέλους ένα αξιοπρεπές και λειτουργικό κλειστό γηπεδο που θα μπορέσει να στεγάσει όλα τα σωμάτια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr