Απογοητευτική εμφάνιση και φυσιολογική συντριβή από τον Άρη

Άρης Θεσσαλονίκης – Μεσολόγγι Βaxi 77-48

Απογοητευτική εμφάνιση σήμερα το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο για το Μεσολόγγι, που έκανε την χειρότερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα της Α1 και ηττήθηκε πολύ άνετα και με μεγάλη διαφορά από τον Άρη, με σκορ 77-48. Έτσι πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, όσον αφορά την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

 

Το Μεσολόγγι, που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τους Γκριν και Σαχπατζίδη, μόνο για 5΄ λεπτά κατάφερε να ακολουθήσει τον Άρη στο σκορ και στη συνέχεια παραδόθηκε, έχοντας κακή απόδοση και σε άμυνα και σε επίθεση, με την διαφορά να αυξάνει συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.

Δυστυχώς κανείς από τους παίκτες των φιλοξενούμενων δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα η ομάδα για πρώτη φορά φέτος να είναι τόσο κακή και να μην μπορέσει στο τέλος να φτάσει ούτε τους 50 πόντους.

Λίγο φάνηκαν οι Γκότσερ και Πουαριέ, ο Λάνγκφορντ μόνο στην 3η περίοδο, ενώ οι Έλληνες της ομάδας είχαν σχεδόν μηδενική προσφορά στο παιγνίδι. Κακή ήττα σε ένα κρίσιμο παιγνίδι, που οπωσδήποτε προβλημάτισε τους φιλάθλους της ομάδας.

Κακό ξεκίνημα στο παιγνίδι και για τις δύο ομάδες, με το σκορ να μένει χαμηλά στο 5λεπτο (6-7). Οι δύο ομάδες θα συμβαδίσουν στο σκορ μέχρι και 3.30΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου (10-9), αλλά στη συνέχεια ο Άρης με σκόρερς τους Κουζέλογλου και Ντεκόζι, που είχαν τους 18 από τους 19 πόντους του Άρη στην Α΄ περίοδο, θα αρχίσει να ξεφεύγει. Έτσι εκμεταλλευόμενος τα αρκετά λάθη των φιλοξενούμενων, αλλά και τα επιθετικά του ριμπάουντ, με δύο τρίποντα του Ντεκόζι (3/3 στη 1η περίοδο) θα φτάσει στο +7 (18-11), με την περίοδο να κλείνει με σκορ 19-13 για τον Άρη.

Δυνατά θα μπει ο Άρης και στην αρχή της 2ης περιόδου και σκοράροντας πολύ εύκολα κάτω από το καλάθι με τους Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς, θα φτάσει γρήγορα σε διψήφια διαφορά (25-13). Στη συνέχεια με το Μεσολόγγι να μην πατάει καλά στο γήπεδο, ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση, ο Άρης κυριάρχησε και 3΄ λεπτά περίπου πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τρίποντο του Σταμάτη θα φτάσει στην μέγιστη διαφορά υπέρ του, στο +17 (42-25), με το Μεσολόγγι απλώς να μειώνει λίγο τη διαφορά και το ημίχρονο να λήγει με σκορ 42-29.

Αφεντικό του παιχνιδιού πλέον ο Άρης και με ένα 12-0 στο πρώτο 3λεπτο της 3ης περιόδου έφτασε στο +25 (54-29), τελειώνοντας πολύ νωρίς το παιγνίδι. Στη συνέχεια η διαφορά παρέμεινε σε πολύ ψηλά επίπεδα, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν και με δύο ακόμη τρίποντα του Σταμάτη, η 3η περίοδος έληξε με σκορ 65-38, με το Μεσολόγγι να έχει σκοράρει μόλις 9 πόντους, χάρη στους 7 που σημείωσε ο Λάνκγφορντ.

Με το παιγνίδι να έχει κριθεί από ώρα, η τελευταία περίοδος ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Άρη να φτάνει ίσως και απρόσμενα, σε μία πολύ άνετη νίκη με σκορ 77-48 και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 19-13, 23-16, 23-9, 12-10.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ανδρικόπουλος, Θεονάς.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣ. (Καμπερίδης) : Σούλερ 2, Σταμάτης 12(4), Σλαφτσάκης 5(1), Φλιώνης 1, Μιλόσεβιτς 9(1), Ντραγκίσεβιτς 6, Χαριτόπουλος 2, Κουζέλογλου 14(2), Καλαϊτζίδης, Τσάλμερς 7(1), Λιτλ 6(2), Ντεκόζι 13(3).

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: (Καλαμπάκος): Λόρενς 2, Γκότσερ 13(1), Γκριν, Λάνγκφορντ 9(1), Χονδρογιάννης, Ναούμης 1, Χατζηνικόλας 2, Μοτσενίγος, Γράβας, Πουαριέ 11, Αμάρντι 10(2), Σταματογιάννης.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr