Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού έρχεται στο Μεσολόγγι (vid)

 Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου η Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υποδέχεται την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, τη μεγάλη αντικατοχική κίνηση των μοτοσυκλετιστών της Κύπρου, και μαζί τους τη μητέρα και την κόρη του Τάσου Ισαάκ.

«Από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να βαδίσει σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας, με γνώμονα τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη και κουβαλώντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών του Τάσου και του Σολωμού.

Από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, θα φτάσουν στις Καστανιές του Έβρου,στην Αλεξανδρούπολη, στο χωριό Αυξέντιο, μεταφέροντες τη σκυτάλη του Αυξεντίου. Από εκεί, θα γίνουν ένα με την ιστορία, στο Οχυρό Ρούπελ, στο Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη, στα Ιωάννινα του Χριστόδουλου Σώζου, στο Μεσολόγγι της ηρωικής Εξόδου, στα αντιφασιστικά Καλάβρυτα, στο Παλαμήδι του Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα, στη Σπάρτη του Λεωνίδα, στον βυζαντινό Μυστρά, στον Πειραιά, στην αλύγιστη Κρήτη, στην Αθήνα. Στο οδοιπορικό που φέρει ομώνυμο τίτλο, η μνήμη θα τρέξει ξανά και θα συναντήσει Έλληνες από κάθε γωνιά, με σκοπό να τονιστεί η σημασία του κοινού αγώνα Ελλάδας – Κύπρου. Για τον Τάσο, τον Σολωμό, την ιστορία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργανώνει αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου.

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

1-11 Ιουλίου 2021.

Η μνήμη τρέχει ξανά: Από τη Θράκη στην Κερύνεια, από την Μακεδονία στην Αχαιών Ακτή».

Εδώ, στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την Πρωτοβουλία Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών «Επαναστατικές Διαδρομές 2021», σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

16.30 Υποδοχή των Κυπρίων μοτοσυκλετιστών στον κόμβο εξόδου της Ιόνιας Οδού προς Αιτωλικό.

17.00 Είσοδος στην Ιερή Πόλη Μεσολόγγι από την Πύλη. Στάθμευση μοτοσυκλετών δίπλα στην παιδική χαρά έως την Αγία Παρασκευούλα, στην οδό που καταλήγει στον Κήπο των Ηρώων.

19.00 Εκδήλωση στον Κήπο των Ηρώων.

Τέλεση Τρισαγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κύριο Κοσμά.

Προσφωνήσεις και χαιρετισμοί από το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κύριο Κώστα Λύρο, τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Ανδρέα Φίλια, τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού και της Πρωτοβουλίας Επαναστατικές Διαδρομές 2021.

Ξενάγηση στα Μνημεία του Κήπου των Ηρώων.

Για υγειονομικούς λόγους, όλες οι προσφωνήσεις, οι χαιρετισμοί και η ανταλλαγή αναμνηστικών θα γίνουν στον Κήπο των Ηρώων.

19.50 Τελετή ονοματοδοσίας οδού Ισαάκ-Σολωμού

Μετάβαση από τον Κήπο των Ηρώων μέσω των Οδών Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και Κύπρου στην οδό Ισαάκ-Σολωμού για την τελετή ονοματοδοσίας (Η οδός Ισαάκ-Σολωμού βρίσκεται ανάμεσα από τα σχολεία, απέναντι από το γήπεδο, αρχίζει από την οδό Κύπρου και καταλήγει στην Πλατεία Λουκή Ακρίτα)

20.15 Μετάβαση και ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Πλατεία Μπότσαρη).

Είσοδος στην πλατεία από την οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, στη διασταύρωση της με την οδο Σπύρου Μουστακλή.

21.15 Μοτοπορεία από την πλατεία Μπότσαρη μέσω της οδού Σπύρου Μουστακλή προς τον Ανεμόμυλο και την Τουρλίδα.

Κάθε Ελεύθερος Άνθρωπος Είναι Δημότης Μεσολογγίου.

Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους, και ιδιαίτερα τους φίλους μοτοσυκλετιστές.

Θα είμαστε όλοι μαζί εκεί!

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr