Στις ''καθυστερήσεις'' το Πευκοχώρι στην Α2

Κατηγορία: Μπάσκετ

Το πρωτάθλημα της Α2 ξεκινά το Σάββατο και όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα Τρίκαλα, που δεν έχουν δώσει "σημεία ζωής". Δεν πρόκειται να γίνει κάτι, καθώς η ομάδα της Θεσσαλίας έστειλε έγγραφο αποχώρησης σήμερα, Τρίτη, στην ΕΟΚ και έτσι τη θέση της θα πάρει, όπως όλα δείχνουν, η ομάδα του Πευκοχωρίου. 

Στο ερώτημα γιατί αυτό δεν έγινε νωρίτερα, η απάντηση έρχεται μέσω των κανονισμών που λένε ότι μέχρι 24 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να "αποβάλλει" ομάδα από το πρωτάθλημα, όπως υπήρχε η πληροφορία ότι θα γίνει. Η οικειοθελής αποχώρηση των Τρικάλων - αναμενόμενη εδώ και καιρό - οδηγεί τους Χαλκιδικιώτες, που ήδη έχουν φτιάξει ομάδα... Α2, στην πιο πάνω κατηγορία!

Αυτή η άνοδος της ομάδας της Χαλκιδικής θα λειτουργήσει, φυσικά, ως διελκυστίνδα μέχρι τις τοπικές κατηγορίες. 

Τη θέση της Ευρώπης στη Β' Εθνική θα πάρει πιθανόν η ΧΑΝΘ ή ο Πολύγυρος που προηγείται αλλά δεν είναι βέβαιο αν θέλει να αγωνιστεί και της θέση της Αδελφότητας ή του Πολύγυρου στη Γ Εθνική θα πάρει η Μακαμπή Θεσσαλονίκης!

Και στη θέση της στην Α ΕΚΑΣΘ οι Γαλάζιοι και στη θέση τους στη Β Εθνική η Ακαδημία Πρωταθλητών Πεύκων! Όλα αυτά, βεβαίως, χρίζουν επίσημης επιβεβαίωσης από τα σωματεία και την ΕΟΚ.

Έτσι την Τετάρτη (και όχι το Σάββατο, αφού ο αγώνας θα αναβληθεί) θα παίξει Ευρώπη Πευκοχωρίου - Ερμής Αγιάς, στο κλειστό του Αγίου Παύλου, στη Θεσσαλονίκη, στις 5 το απόγευμα, όπως όλα δείχνουν και ομοίως θα αναβληθεί την Κυριακή ο αγώνας του Πευκοχωρίου στη Β Εθνική με τους Ίκαρους Σερρών και θα γίνει την Τετάρτη με τη ΧΑΝΘ ή τον Πολύγυρο! Αναμένονται οι ανακοινώσεις από την ΕΟΚ... 

Πηγή