Η ώρα του… τετ – α – τετ έφτασε για Καλαμπάκο – Παπανικολόπουλο

Η επιλογή του σημερινού αγώνα στη Λάρισα ως του πλέον σημαντικού από το πρόγραμμα της αγωνιστικής στη Basket League  δεν είναι δύσκολη. Οι γηπεδούχοι με τη μία νίκη είναι υποχρεωμένοι να αρχίσουν να… μαζεύουν κι άλλες για να μην τρέχουν και δε φτάνουν και σίγουρα αυτές που δεν συζητιούνται είναι οι εντός έδρας με αντιπάλους με ίδιους στόχους. Το Μεσολόγγι είναι ένας τέτοιος. Με τρεις νίκες από νωρίς και μετά φλερτάροντας αλλά μη… αρπάζοντας κάποια ακόμα, έχει αρχίσει να νιώθει την ανάσα των διωκτών του, ενώ το ίδιο είναι και σε αναγκαστική διαδικασία ριζικών αλλαγών στο ρόστερ.

Οι δύο ομάδες στο ίδιο γήπεδο είχαν αναμετρηθεί στο πρώτο τους επίσημο ματς στη σεζόν, για το κύπελλο, με τη Λάρισα να κάνει επίδειξη δύναμης. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πάρα πολλά στις δύο ομάδες, αφού τότε το Μεσολόγγι ακόμα έψαχνα παίκτες, ενώ και η Λάρισα έπαιζε με άλλον προπονητή. Κάπου εδώ, αρχίζουν τα σημερινά ενδιαφέροντα. Η πρεμιέρα του Νίκου Παπανικολόπουλου στον πάγκο των Θεσσαλών τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Ντίνο Καλαμπάκο και αυτή τη φορά δεν θα ισχύει το «η ισχύς εν τη ενώσει» με το οποίο οι δύο τους πορεύτηκαν για χρόνια, αλλά το… «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Το καλοκαίρι του 2016 ο Καλαμπάκος συμφωνούσε με τη διοίκηση του Κόροιβου και κατηφόριζε για την Αμαλιάδα προκειμένου να αναλάβει την ομάδα. Εκεί, προϋπήρχε ο Νίκος Παπανικολόπουλος στο επιτελείο ως συνεργάτης του Χάρη Μαρκόπουλου και παρέμεινε στο πλευρό του Καλαμπάκου. Μια συνύπαρξη που άρχισε ως «αρχίζουμε και βλέπουμε πώς θα ταιριάξουμε» και εξελίχθηκε σε μια πραγματικά δυνατή ανθρώπινη σχέση. Με ατελείωτες ώρες καθημερινής αγωνίας, σχεδιασμού και δουλειάς, παρέα και με τον Αλέξη Βελισσαράκο, με χαρές και λύπες, με παρέα σε έναν τόπο ξένο και για τους δύο αν και στην πορεία τον αγάπησαν αμφότεροι.

Ο Κόροιβος συζητήθηκε για τις αξιοπρεπείς παρουσίες του με ιδιαίτερα… ταπεινά οικονομικά και κατ’ επέκταση ρόστερ, πανηγύρισε έντονα μια παραμονή που ισοδυναμούσε με άθλο την πρώτη χρονιά με τη νίκη επί του Προμηθέα να σφραγίζει το επίτευγμα, έμεινε… αναίσθητος με έναν από τους πιο απροσδόκητους υποβιβασμούς στο τέλος της δεύτερης, όταν έχασε εντός έδρας από τα υποβιβασμένα και διαλυμένα Τρίκαλα.

Εκείνος ο υποβιβασμός, χάλασε και μια πολύ πιθανή ιστορία διαδοχής. Ο Καλαμπάκος σκεφτόταν σοβαρά να αλλάξει παραστάσεις μετά από δυο χρόνια και να δώσει το… δαχτυλίδι στον Παπανικολόπουλο τον οποίο ποτέ δεν έκρυψε ότι θεωρούσε έτοιμο για πρώτο προπονητή. Τελικά τράβηξαν και οι δύο διαφορετικούς δρόμους, ο Καλαμπάκος για το Μεσολόγγι και ο Παπανικολόπουλος για το Περιστέρι. εκεί όπου πήρε το βάπτισμα του πυρός ως πρώτος, μέχρι να χωρίσουν οι δρόμοι τους και λίγο καιρό μετά να αναλάβει τη Λάρισα.

Στο παρκέ σήμερα θα βρεθούν και άλλοι γνώριμοι εκείνης της ιστορίας. Από τον Κεν Μπράουν που είχε κάνει ένα πετυχημένο πέρασμα στην πρώτη σεζόν, μέχρι τους δυο Γιάννηδες, τον Σαχπατζίδη και τον Χατζηνικόλα που ήταν βασικά στελέχη της ομάδας. Για λίγες ώρες, μάλιστα, η παρέα δεν θα διευρυνθεί και με τον Τόντρικ Γκότσερ ο οποίος χθες ανακοινώθηκε από το Μεσολόγγι.

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Επικαιρότητα | Εκδηλώσεις

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr