ΕΣΑΚΕ: Οι αριθμοί για το παιχνίδι Μεσολόγγι Baxi - Προμηθέας

«Κουβαλώντας» το μεγαλύτερο σερί ηττών του Πρωταθλήματος, το Μεσολόγγι Baxi αναζητά τον δρόμο στην επιστροφή στις νίκες. Είχε μπει στη Stoiximan Basket League με 3/3 αλλά έκτοτε μετράει έξι διαδοχικές ήττες. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου θα υποδεχτεί αύριο (3/1, 17:00) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League τον Προμηθέα. Η αχαϊκή ομάδα ολοκλήρωσε την περασμένη Τρίτη τις υποχρεώσεις της στο Eurocup ενώ προέρχεται από τη νίκη επί του Περιστερίου.

Γιάννης Αγραβάνης: Από το Μεσολόγγι στην Πάτρα

Πέρασαν μόνο δύο εβδομάδες από τότε που ο Γιάννης Αγραβάνης φορούσε τη φανέλα του Μεσολογγίου Baxi ως «δανεικός» από τον Προμηθέα αλλά αύριο θα τεθεί αντιμέτωπος με τους πρώην συμπαίκτες του.

Ο διεθνής φόργουορντ σε έξι ματς Πρωταθλήματος με τη νεοφώτιστη ομάδα, είχε μέσους όρους 13,5 πόντων, 3,8 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,5 κλεψιμάτων. Με τον Προμηθέα έχει ήδη κάνει δύο εμφανίσεις με 4,5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 0,5 κλεψίματα.

Η ιστορία

Με το παιχνίδι του Αγρινίου θα αρχίσει να γράφεται η ιστορία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Προμηθέας στις τέσσερις πρώτες σεζόν του στη Stoiximan Basket League δημιούργησε μία πολύ καλή παράδοση απέναντι στις ομάδες που προέρχονταν από την Α2 σημειώνοντας 13 νίκες σε 16 αγώνες. Μακριά από την Πάτρα μάλιστα μετράει επτά νίκες σε οχτώ αγώνες.

Η μοναδική εκτός έδρας ήττα του Προμηθέα από νεοφώτιστη ομάδα ήταν εκείνη από την Κύμη στη σεζόν 2016-17, που ήταν και ο ίδιος βέβαια νεοφώτιστος. Είχε ηττηθεί στη Χαλκίδα με 77-66 (Τουτζιαράκης 17, Κοστόβ 12π, 11ρ. - Γράβας 13, Μουρ 12).

Οι αριθμοί

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI

* Στην πρώτη 50άδα των ξένων παικτών σε συμμετοχές στη Stoiximan Basket League θα μπει ο Κέβιν Λάνγκφορντ. Με την 115η εμφάνιση του θα ξεπεράσει τους Ντράγκαν Τσέρανιτς και Σάβο Τζιγκάνοβιτς.

+ Μόνο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η ΑΕΚ εκτελούν καλύτερα από το Μεσολόγγι Baxi στα δίποντα. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έχει ποσοστό 53,09%.

- Η νεοφώτιστη ομάδα είναι αυτή με τη μικρότερη επιθετική παραγωγικότητα του Πρωταθλήματος, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 69,89 πόντους.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

* Έξι πόντοι χωρίζουν τον Ντάνι Αγκμπελέζε από τους 500 στη Stoiximan Basket League ενώ με πέντε εύστοχα δίποντα θα φτάσει τα 200.

+ Οι παίκτες του Προμηθέα πηγαίνουν στη γραμμή του φάουλ πιο συχνά από εκείνους των υπόλοιπων ομάδων. Έχουν μέσο όρο 25,8 εκτελεσμένων βολών.

- Το πλεονέκτημα που έχουν με τον μεγαλύτερο μέσο όρο εκτελεσμένων βολών όμως, περιορίζεται από το 66,67% με το οποίο εκτελούν και που είναι το χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr