Παιχνίδι χωρίς κανόνες και στον αθλητισμό από τη Δημοτική Αρχή

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. ΛΥΡΟ από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»

Διανύοντας το 24ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας του Αθλητικού μας Συλλόγου, είναι η πρώτη μας φορά που αναγκαζόμαστε να προβούμε σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς κάποια Δημοτική Αρχή, μετά από 11 περίπου μήνες υπομονής αλλά και κοροϊδίας. Όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την τύχη και τη χαρά να διοικούμε αυτό το Σύλλογο, πιστεύουμε ότι μέσα από την ενασχόλησή μας με τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό δίδουμε την ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους της πόλης μας να αθληθούν, να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν φιλίες που θα συνοδεύουν πάντα τη ζωή τους. Οι προσπάθειές μας αυτές στηρίζονταν και στηρίζονται μέσα από το υστέρημα των μελών της Διοίκησης, από την προσφορά φίλων του Συλλόγου και ενίοτε από χορηγίες διάφορων καταστημάτων της πόλης μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, επίσης, δεν έχουμε ποτέ ζητήσει ή λάβει κάποια οικονομική ενίσχυση από κάποιον Δημόσιο Φορέα, εκτός από τη Γ.Γ.Α. που έπειτα από πολλά χρόνια (τουλάχιστον 15 χρόνια) τη φετινή χρονιά επιχορήγησε όλα τα αναγνωρισμένα Αθλητικά Σωματεία της χώρας μας! Με αυτή την αναγνώριση, λάβαμε κι εμείς φέτος το αντίστοιχο ποσό επιχορήγησης που δικαιούμαστε (Δεκέμβριος 2021). Εννοείται ότι καμία Δημοτική Αρχή δεν μας έχει επιχορηγήσει- ενισχύσει ούτε ένα ευρώ όλα τα χρόνια που υπάρχουμε ως Σωματείο.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να αναφέρουμε ότι εκτός από το ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου μας, που όλα τα χρόνια συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου του Νομού μας και δη τα τελευταία 3 χρόνια συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, συγχρόνως στο Σύλλογο μας λειτουργούν εδώ και 3 χρόνια Ακαδημίες ποδοσφαίρου και Ενόργανης Γυμναστικής στα οποία αθλούνται 350 περίπου παιδιά της πόλης μας ηλικίας από 5 έως 17 χρονών.

Γνωρίζοντας ότι η αθλητική αναγνώριση του Σωματείου μας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι σημαντική για τη πορεία του Συλλόγου μας τα επόμενα χρόνια, καταθέσαμε έγκαιρα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνταν και λάβαμε την Αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. με Αριθ. Πρωτ.: 281124, -25, -26/5-7-2021 . 

Συγχρόνως δε γνωρίζοντας τη βάση της εφαρμογής του άρθρου 58 του Ν.4795/2021 με ισχύ την 17/4/2021, που αφορά τη δυνατότητα χρηματικής επιχορήγησης ενός αναγνωρισμένου Αθλητικού Σωματεία από τον οικείο Δήμο, υποβάλλαμε σχετικό αίτημα μας με Αρ. Πρωτ.:17/ 23-8-2021 στην υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου με έγγραφο καταχώρησης από το IRIS 17726/23-8-2021.

Μετά εκπλήξεως και λύπης, παρακολουθήσαμε στο Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου μας στις 17-12-2021- σε εκτός ημερησίας θέμα συζήτησης- να επιχορηγούνται από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δύο Αθλητικά Σωματεία του Δήμου μας, ενώ ο Αστέρας Μεσολογγίου να αγνοείται από τη Δημοτική Αρχή. Μάλιστα σε ερώτηση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση του Αστέρα Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αλετράς αγνοούσε το αίτημα μας παρόλο που το είχαμε καταθέσει από 23-8-2021!!! Χρειάστηκε να του το επισημάνει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδοντας τους κατατιθέμενους Αριθμούς Πρωτοκόλλου των εγγράφων μας!! Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα το κοιτάξει και θα επαναφέρει το θέμα μας σύντομα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το επόμενο διάστημα – άμεσα μάλιστα!!! (ΒΙΝΤΕΟ από 1:18:00 έως 1:25:00, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο)

http://www.facebook.com/aixmiaitnias/videos/683072189345110

Για να «βοηθήσουμε» το έργο και τη μνήμη του κου Αντιδημάρχου καταθέσαμε ξανά αίτημα επανεξέτασης χρηματοδότησης του Συλλόγου μας με Αριθ. Πρωτ.: 26/24-12-2021 στις υπηρεσίες του Δήμου και συγχρόνως ζητώντας να κοινοποιηθεί προς το Δήμαρχο κ. Λύρο, προς τον Αντιδήμαρχο κ Αλετρά, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Τσώλο και προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με έγγραφο καταχώρησης από το IRIS 408929, -30,-31,-32 και-33/ 24-12-2021.

Προφορικά και κατ’ ιδίαν, μέλη της Δημοτικής Αρχής μας διαβεβαίωναν ότι ….τον Μάρτιο θα σας χρηματοδοτήσουμε, …το Πάσχα θα σας χρηματοδοτήσουμε …..τον Κόκκινο Μάη θα σας στηρίξουμε!!!

Ενδιάμεσα, προβήκαμε σε μία τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να υπενθυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή το αίτημά μας, που θεωρούμε ότι χρονικά ήταν το πρώτο αίτημα από όλους τους Αθλητικούς και όχι μόνο Συλλόγους που ζητούσε οικονομική ενίσχυση. Καταθέσαμε ξανά λοιπόν με Αριθ. Πρωτ.: 5/28-3-2022 Επανεξέταση αίτησης χρηματοδότησης του Συλλόγου μας στην υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου με έγγραφο καταχώρησης από το IRIS 15459, -60, -61/28-3-2022!

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική σχετικά με το αίτημά μας, παρόλο που το ζητήσαμε εγγράφως.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, είδαμε στο τελευταίο χρονικά Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 22-6-2022 να επιχορηγούνται από τη Δημοτική Αρχή τρεις Σύλλογοι του Δήμου μας (ένας Σύλλογος εξ αυτών χρηματοδοτήθηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα ούτε ενός χρόνου) και το αίτημά μας προφανώς να έχει καταλήξει στο κάλαθο των αχρήστων!

Λυπούμαστε και θυμώνουμε για τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε ένα Αθλητικό σύλλογο της πόλης που παρουσιάζει την ανάλογη δράση, όπως χαρακτηριστικά ήταν και τα λόγια του Δημάρχου στο Δ.Σ. στις 17-12-2021!!

Εμείς ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στη νεολαία τη δυνατότητα άθλησης, οφείλουμε όμως να γνωστοποιήσουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντί μας ώστε να γνωρίζουν οι συνδημότες μας την εκτίμηση και τον σεβασμό που τυγχάνουμε από τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr