Ο Ισίδωρος Ζουργός και το νέο του βιβλίο «Περί της εαυτού ψυχής», έρχονται στη «Διέξοδο»

Κατηγορία: Επικαιρότητα

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στις 7.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» βιβλιοπαρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματος του Ισίδωρου Ζουργού «Περί της εαυτού ψυχής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη».

Την εισαγωγή στο νέο αυτό βιβλίο αλλά και την παρουσίαση του συγγραφέα που τιμά την ελληνική λογοτεχνία με το ήθος του και την ποιότητα της γραφής του, θα κάνει η δασκάλα Μαρία Κουτούπη ενώ στη συνέχεια ο ίδιος συγγραφέας θα αναλύσει το μυθιστόρημά του και θα συνομιλήσει με τους φιλαναγνώστες που θα παραστούν στην εκδήλωση.

Το "Περί της εαυτού ψυχής» είναι ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Μανουήλ Α΄ Κομνηνού, σε μια ερημική ακτή της Προποντίδας, όπου ο Σταυράκιος Κλαδάς αναθυμάται τη μακρόχρονη ζωή του.
Νοτάριος και αντιγραφέας ο ίδιος όλα του τα χρόνια, έχοντας μεταγράψει εκατοντάδες συγγράμματα αγίων και ελλόγιμων ανδρών, αποφασίζει, ελεύθερος πια, να συντάξει τη δική του χρονογραφία.

Είναι ένα εσωτερικό χρονικό για τον τρόπο που ένας αντιγραφέας γίνεται συγγραφέας, ένα μυθιστόρημα οικογένειας, περιπέτειας και ελευθερίας, για το άλλο Βυζάντιο. Ένα βιβλίο για τη δύναμη της γραφής και της μνήμης, γι’ αυτήν την ορμή που απαιτεί να ονοματίσουμε τα πράγματα του κόσμου εξαρχής με ανάδοχο τη δική μας ψυχή.

Για την εκδήλωση, όπως γίνεται πάντα στη «Διέξοδο», δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.