Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Κατηγορία: Επικαιρότητα

ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Υπό το πρίσμα της εφαρμογής του Νέου Δικαστικού Χάρτη και των επικείμενων κινητοποιήσεων για την διατήρηση του Πρωτοδικείου Ι.Π.Μεσολογγίου, παραθέτουμε την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα:

«Σαφέστατα άσχημη εξέλιξη (η μεταφορά της κεντρικής έδρας του Πρωτοδικείου στο Αγρίνιο) αλλά όχι με τον τρόπο που ακούστηκε μέχρι τώρα.

Αν δηλαδή το Πρωτοδικείο είχε έδρα το Μεσολόγγι, θα ήταν όλα καλά καμωμένα;

Τότε θα ήταν καλά τα λόμπι, που τόσο πολύ όλοι σας υπερασπίζατε;

Τότε οι κυβερνητικοί βουλευτές θα ήταν αρεστοί;

Θα βρίσκατε άλλο τρόπο για να προμοτάρετε τους Μεσολογγίτες υποψήφιους που δεν εκλέχθηκαν;

Θα τσακώνοσταν μεταξύ σας για το ποιός συνέβαλε περισσότερο στην θετική εξέλιξη, όπως κοκορομαχείτε τώρα για το ποιός υπολείπεται;

Για την ουσία όμως δεν ακούστηκε τίποτα!!!

Για το τι σημαίνει ο νέος Δικαστικός χάρτης, γιατί ΑΥΤΟ είναι το ζήτημα!!!

Δεν άκουσα κανέναν να αντιδρά. Και δεν αντιδράτε γιατί στην ουσία συμφωνείτε με τον χάρτη, στην υλοποίηση τα βρήκατε σκούρα….

Εμείς όμως δεν κοιτάμε το δένδρο για να χάσουμε το δάσος…

Θεωρούμε απαράδεκτες τις ρυθμίσεις, που έρχονται μετά από εντολές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της ΕΕ, με στόχο την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη για την πιο γρήγορη, φιλική και αποτελεσματική διεκπεραίωση των υποθέσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Θεωρούμε απαράδεκτη την πασιφανή υποβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Αντιδρούμε στις επικείμενες αλλαγές που ευνοούν τις μεγάλες δικηγορικές εταιρίες εις βάρος των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, που εκτοξεύουν τα δικαστικά κόστη για το λαό, που δημιουργούν προβλήματα και εργασιακή ανασφάλεια στους εργαζόμενους του κλάδου.

Υπό αυτό το πρίσμα η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη στο νέο Δικαστικό Χάρτη και υπό αυτό το πρίσμα, διαφωνούμε στην υποβάθμιση και επικείμενη κατάργηση, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία, του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.»

Βάνα Πατρινού

Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση