«Δευκαλίων 2025»: Για πρώτη φορά άσκηση για πλημμυρικά φαινόμενα στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Κατηγορία: Επικαιρότητα

Η άσκηση επί χάρτου «Δευκαλίων 2025» πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2025, με πρωτοβουλία του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Νίκου Παπανικολάου. Πρόκειται για άσκηση προσομοίωσης, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά, και αφορούσε στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων μέσω της εξέτασης τεσσάρων υποθετικών αλλά ρεαλιστικών επεισοδίων – συμβάντων. Στόχος της άσκησης ήταν η αξιολόγηση του βαθμού εξοικείωσης, εμπλοκής και συνεργασίας όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών σε πραγματικές συνθήκες κρίσης.

Στην άσκηση συμμετείχαν:

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, το οποίο θα αναλυθεί με σκοπό τη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας και την ενίσχυση της ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η πραγματοποίηση της άσκησης «Δευκαλίων 2025», επιβεβαίωσε ότι η αποτελεσματική προστασία της πόλης και των πολιτών της απαιτεί συνεχή εκπαίδευση, συντονισμό και συνεργασία. Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παραμένει προσηλωμένος στην ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης και στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής του ετοιμότητας, προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια σε κάθε μελλοντική πρόκληση που μπορεί να προκύψει από ακραία καιρικά φαινόμενα.