Ι. Συναδινός (Γεν.Γραμ.Αθλητισμού): Ταρτάν για το Παπαχαραλάμπειο – «Θα δούμε» για το κολυμβητήριο (vid)

Κατηγορία: Επικαιρότητα

-Τ.Λουκόπουλος: Aναζωπυρώνουμε το ενδιαφέρον της νεολαίας για τον αθλητισμό της γειτονιάς-Αθλητικό έργο 10 ετίας η κατασκευή του Ταρτάν στο στάδιο Ναυπάκτου

-Με δύο καλά νέα ήρθε στη Ναύπακτο ο Γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ.Ιούλιος Συναδινός προκειμένου να προεδρεύσει σύσκεψης με μέλη επιτροπών σταδίων της Δυτικής Ελλάδας που ανήκουν στην Γ.Γ.Α.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη αυτή μετείχαν μέλη επιτροπών από 4 στάδια όπως: Της Ναυπάκτου, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας και της Πάτρας.

Τα θέματα που βρίσκονταν στην ατζέντα της συνάντησης ήταν:

-Προγραμματισμός Έργων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα 2017.
-Κατάρτιση Οργανισμών και Κανονισμών Λειτουργίας των ΕΑΚ.
-Ζητήματα Προσωπικού και Στελέχωσης των ΕΑΚ.
-Συμβάσεις με Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες εντός των ΕΑΚ.
-Ενεργειακά ζητήματα και ρυθμίσεις χρεών προς τη ΔΕΗ.

Ο κ.Συναδινός κατά την ομιλία του ανέφερε ότι η Γ.Γ.Α. δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της Δυτικής Ελλάδας, αφού σύμφωνα με στοιχεία,πρώτη σε υστέρηση αθλητικών εγκαταστάσεων είναι η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,έπειτα η Ήπειρος και μετά η Δυτική Ελλάδα. Οπότε συμπλήρωσε, η συνάντηση αυτή σ’αυτό το μέρος μόνο τυχαία δεν είναι.

Απ’αυτή την εικόνα λοιπόν έχει καταρτιστεί ένας ειδικός σχεδιασμός, ώστε να στηριχθούν τα ΕΑΚ που βρίσκονται υπό την ευθύνη της Γ.Γ.Α. στη Δυτική πλευρά της χώρας.

Kατά τη συνεδρίαση κ. Συναδινός αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει η γενική γραμματεία αθλητισμού με την τοπική δημοτική αρχή, αναφέρθηκε στη δρομολόγηση κατασκευής φωτοβολταϊκού συστήματος, το οποίο θα αποτελέσει «Μπούσουλας τεχνογνωσίας» για την κατασκευή παρόμοιων σε άλλους αθλητικούς χώρους με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος, κάτι που θα συμβάλει στην μείωση του κόστους λειτουργίας του σταδίου, στην κατασκευή του μανδρότοιχου, ανακοίνωσε την κατασκευή του ταρτάν στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο Ναυπάκτου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις περσινές προθέσεις του υπουργείου για το θέμα αυτό, ενώ ανακοινώθηκε και η δημιουργία αθλητικών χώρων  και γηπέδων στο προαύλιο του 3 ου γυμνασίου Ναυπάκτου,τονίζοντας την ωριμότητα της μελέτης από πλευράς Δήμου Ναυπακτίας ώστε να μπει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016,με φορέα υλοποίησης τον δήμο και προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.

 Αναφερόμενος ειδικότερα στην κατασκευή του ταρτάν του σταδίου είπε ότι οι μελετητές αυτόν το καιρό έχουν έτοιμη τη μελέτη για την κατασκευή του ταρτάν στο στάδιο Ζωσιμάδων των Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 661.000 ευρώ, ολοκληρώνονται οι μελέτες για το ταρτάν του σταδίου Αλκαζάρ στη Λάρισα, σειρά παίρνει το Καυτατζόγλειο το επόμενο δίμηνο, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 θα είναι έτοιμη η μελέτη και για το ταρτάν του Παπαχαραλαμπείου.

-Κολυμβητήριο Ναυπάκτου: Ι.Συναδινός-Μια αμαρτωλή κατάσταση-Αυτοψία ειδικών στο χώρο-Μετά την σύνταξη της μελέτης αυτοψίας οι αποφάσεις.

Σε ερώτηση του Nafpaktianews αναφορικά με την τύχη του κολυμβητηρίου ανατολικά της πόλης στην περιοχή του Σκα, ο κ.γενικός δήλωσε ότι είναι μια αμαρτωλή κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή, ένα έργο που έχει φτιαχτεί πριν δεκαετίες με προγράμματα όπως το «Θησέας» και «Ελλάδα 2004».ο δήμος έχει τους δικούς του σχεδιασμούς τους οποίους και θα σεβαστούμε απόλυτα, ενώ έπειτα από την σύνταξη της μελέτης αυτοψίας που διενήργησαν στο χώρο ειδικοί τεχνικοί της γενικής γραμματείας, θα συναποφασίσουμε με τον δήμο, παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις.

-Τ.Λουκόπουλος: Όνειρο ζωής για κάθε πολίτη η κατασκευή του ταρτάν, αρκεί να μην μείνει στα χαρτιά !!!

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας χαρακτήρισε έργο 10ετίας την κατασκευή του ελαστικού τάπητα στο στάδιο Ναυπάκτου, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για δημιουργία αθλητικών χώρων σε κάθε γειτονιά με απώτερο στόχο να «φύγουν» -όπως είπε- τα παιδιά από το f/b.

Πηγή: www.nafpaktianews.gr