Ο Υφυπουργός Λ. Αυγενάκης έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα αδειοδότησης αγώνων ποδηλασίας

Με την εγκύκλιο της ΓΓΑ λύνεται το πρόβλημα του άρθρου 40 του ν. 4603/2019

Οριστική επίλυση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ενός πολύ σοβαρού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί και για το άθλημα της ποδηλασίας τους τελευταίους μήνες. Η ψήφιση του άρθρου 40 του ν. 4603/2019, από την προηγούμενη κυβέρνηση, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των αγώνων ποδηλασίας δρόμου, είχε δημιουργήσει πρόβλημα στους διοργανωτές, οδηγώντας πολλές φορές στην ματαίωση διοργανώσεων, ενώ μόνιμα υπήρχε μια απειλή πάνω απ’ αυτούς.  

Ορισμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, αλλά και Περιφέρειες της χώρας, επιχειρούσαν να εφαρμόσουν το άρθρο 40, αγνοώντας το ουδέποτε καταργηθέν άρθρο 49 του ΚΟΚ. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να ζητείται άδεια αθλητικής εγκατάστασης σε δημόσιους δρόμους που απλώς σηματοδοτούνταν για τέλεση ποδηλατικών αγώνων.

Με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, η Ομοσπονδία της ποδηλασίας επικοινώνησε άμεσα το θέμα στο νέο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη τόσο εγγράφως όσο και προφορικά κατά την επίσκεψη του Προεδρείου (Μιλτιάδη Κριμίζη - Πρόεδρου, Παναγιώτη Πριστούρη - Γενικού Γραμματέα, Παναγιώτη Βαξεβανίδη - Ταμία) στα γραφεία του Υφυπουργού Αθλητισμού, στις 03/09.

Η αντίδραση του Υφυπουργείου ήταν άμεση και την περασμένη Τρίτη (01/10) προέβη στην έκδοση της απαιτούμενης εγκυκλίου προκειμένου να διευκρινιστούν επιτέλους τα αυτονόητα προς κάθε αρμόδιο φορέα (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας και Περιφέρειες) και να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των σωματείων-μελών της ΕΟΠ και λοιπών διοργανωτών αγώνων ποδηλασίας δρόμου.

Η επίμαχος εγκύκλιος που αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια, ορίζει πλέον ρητά και αδιαμφισβήτητα ότι:

- Το άρθρο 49 ΚΟΚ για το καθεστώς αδειοδότησης (π.χ. αρμόδια όργανα, διαδικασία και δικαιολογητικά έκδοσης αδειών) των προβλεπόμενων σε αυτό αγώνων σε οδούς, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ποδηλασίας δρόμου, ουδέποτε καταργήθηκε και κατισχύει ως ειδικότερο έναντι των γενικών διατάξεων των άρθρων 56Α-56Ε του ν. 2725/1999.

- Το καθεστώς αδειοδότησης (π.χ. αρμόδια όργανα, διαδικασία και δικαιολογητικά έκδοσης αδειών) των αγώνων ποδηλασίας δρόμου διέπεται αποκλειστικά από το άρθρο 49 του ν. 2696/1999 (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) και όχι από τα άρθρα 56Α-56Ε του ν. 2725/1999.

- Η αδειοδότηση των προβλεπόμενων στο άρθρο 49 του ν. 2696/1999 (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) αγώνων σε οδούς γίνεται και μετά τη θέση σε ισχύ του ν. 4603/2019 από τα ίδια όργανα, με την ίδια διαδικασία και με τα ίδια δικαιολογητικά που ίσχυαν πριν τη θέση σε ισχύ του ν. 4603/2019.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr