Βόλεϊ Γυναικών: Προβάδισμα ανόδου για την Ομόνοια Ναυπάκτου

Ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθειά της για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία έκανε η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου. Στο φινάλε του Τοπικού Πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ νίκησε με 3-0 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο την Παναχαϊκή Γ.Ε. και έκλεισε την κανονική περίοδο με το απόλυτο των νικών.

Τα κορίτσια της Ομόνοιας τώρα περιμένουν τα play off όπου στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσουν τον Φ.Ο. Αργοστολίου σε μια αναμέτρηση που θα κριθεί στις τρεις νίκες και που η Ομόνοια ξεκινά με αβαντάζ νικών 2-0. Το άλλο ζευγάρι των play off είναι η Παναχαϊκή Γ.Ε. με τον Ζακυνθινό Α.Ο. με την Παναχαϊκή να προηγείται 2-0 στις νίκες. Για την Ομόνοια εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Αργοστολίου στον τελικό με όποια ομάδα κι αν παίξει θα έχει πάλι αβαντάζ δύο νικών “προίκα” από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στον Κυριακάτικο αγώνα με την Παναχαϊκή οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο ως το 4-4 όταν με καλό σερβίς από την Ξάνθη οι γηπεδούχες πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (9-4) ενώ από την ίδια θέση η Πατακοπούλου στη συνέχεια ανέβασε το σκορ στο 20-9 για να καταλήξει το σετ στην Ομόνοια με 25-12.

Το κακό πρώτο σετ πείσμωσε την πατρινή ομάδα που μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ προηγούμενη με 1-6. Η Ομόνοια σιγά σιγά μείωσε τη διαφορά και κατάφερε να μετατρέψει το 9-10 σε 14-10 με τη Σχίζα στη θέση ένα με την Παναχαϊκή όμως να απαντά και να ισοφαρίζει σε 18-18. Τρεις άσσοι από την Τούφα και τρεις πόντοι από την επιθετική τριάδα Ξάνθη-Μπαλή-Σχίζα έδωσαν το σετ στην Ομόνοια με 25-18.

Ακόμα πιο αμφίρροπο ήταν το τρίτο σετ. Η Ομόνοια προηγήθηκε 14-12 και 18-15 όμως η Παναχαϊκή ισοφάρισε 20-20. Το σκορ έγινε 23-20 για την Ομόνοια πριν μειώσει 23-22 η Παναχαική για να πάει πρώτη η Ομόνοια σε ματς μπολ στο 24-22. Ένα λάθος σερβίς για την Ομόνοια και ένας άσος της Παγωμένου έφεραν τις ομάδες στην ισοπαλία (24-24) αλλά η ομάδα της Ναυπάκτου πιο ψύχραιμη στο τέλος πήρε το σετ με 26-24 και μαζί και το παιχνίδι με 3-0 σετ.

Το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος βρήκε την Ομόνοια μόνη πρώτη χωρίς ήττα στους 24 βαθμούς, με την Παναχαϊκή να ακολουθεί με 18 βαθμούς, τον Ζακυνθινό στην τρίτη θέση με 10 και το Αργοστόλι να είναι τέταρτο με 6 βαθμούς. Οι αγώνες των play off για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου με τα ζευγάρια Ομόνοια-Αργοστόλι και Παναχαϊκή-Ζακυνθινός.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας): Πατακοπούλου, Τούφα, Σκούνα, Γάσπαρη, Σχίζα, Μπαλή Ι., Μπαλή Β., Ξάνθη, Σφήκα, Νάκη, Τσαμπά, Τσάτσου, Σιακαβέλλα, Πενταρά.

Παναχαϊκή Γ.Ε. (Μακρυκώστας): Κατσίρη, Χρυσανθακοπούλου, Κεραμιδά, Παγανιά, Ευαγγελάτου, Ηλιοπούλου, Σπηλιοπούλου, Ζωγοπούλου, Μπρούμα, Λαγάκη, Σουβαλιώτη, Μουζακιάρη, Παγωμένου.