Στη Β' Εθνική τα κορίτσια της Ομόνοιας Ναυπάκτου!

 

Ιδανικό φινάλε είχε το Τοπικό Πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. για τη γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου. Έχοντας το απόλυτο των νικών και χωρίς να χάσουν ούτε σετ στα παιχνίδια που έδωσαν τα κορίτσια της Ομόνοιας στέφθηκαν άξιες πρωταθλήτριες και μαζί με τον τίτλο του πρωταθλητή κέρδισαν και την άνοδο για τη Β’ Εθνική κατηγορία.

Από την προετοιμασία ακόμα και κυρίως από τα πρώτα φιλικά η ομάδα της Ναυπάκτου έδειξε πως θα είναι πολύ ανταγωνιστική τη φετινή χρονιά. Η κλήρωση του πρωταθλήματος ήταν τέτοια που για την Ομόνοια υπήρχε κλιμάκωση της δυσκολίας των αγώνων με την τελευταία αγωνιστική να την φέρνει αντίπαλη με τη συνδιεκδικήτρια του τίτλου ομάδα της Παναχαϊκής. Οι δύο ομάδες έφτασαν ως το μεταξύ τους παιχνίδι αήττητες και χωρίς καμία απώλεια βαθμού. Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι έγινε στην Πάτρα, στο κλειστό της Παναχαϊκής με την Ομόνοια να κάνει σπουδαίο διπλό τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά περνώντας από την Πάτρα με 0-3 σετ. Η πορεία του δευτέρου γύρου ήταν παρόμοια για τις δύο ομάδες ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο με νίκες και την Παναχαϊκή πιο υποψιασμένη να έρχεται στη Ναύπακτο για να κάνει την ανατροπή. Τα κορίτσια της Ομόνοιας όμως δεν άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους και με ένα καθαρό 3-0 κατέκτησαν και τη δεύτερη νίκη που τους έδινε σημαντικό αβαντάζ για τα play off που ακολουθούσαν.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό των play off κουβαλώντας όμως και τις νίκες του πρωταθλήματος. Έτσι η Ομόνοια βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και να θέλει μόλις μία νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε αντίθεση με την Παναχαϊκή που έπρεπε να κάνει τρεις σερί νίκες για να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση. Στον πρώτο και μοναδικό, τελικό στο κλειστό της Ναυπάκτου τα κορίτσια της Ομόνοιας έχοντας τη συμπαράσταση των φίλων τους στην εξέδρα μπορεί να δυσκολεύτηκαν περισσότερο από τις προηγούμενες φορές αλλά παρόλα αυτά νίκησαν με 3-0 σετ πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα στην Τοπική κατηγορία της ΕΣΠΕΠ και μαζί την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή έγινε σε μια λιτή τελετή στο Ξενοδοχείο Λεπάντο με τον πρόεδρο της Ένωσης κ.Κανελλόπουλο να δίνει τα αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες της φετινής επιτυχίας και το κύπελλο του πρωταθλητή στην αρχηγό της ομάδας Δώρα Σχίζα.

Οι βασικοί συντελεστές αυτής της επιτυχίας για την Ομόνοια Ναυπάκτου ήταν αναμφίβολα οι αθλήτριες. Σε αυτή την πορεία αγωνίστηκαν 17 κοπέλες και συγκεκριμένα οι: Μοσχούλα Πατακοπούλου, Ξένια Χουλιάρα, Αίγλη Τούφα, Μαρία Τριανταφύλλου, Ελίζα Σκούνα, Σοφία Γάσπαρη, Δώρα Σχίζα, Ιωάννα Μπαλή, Βίκυ Μπαλή, Φωτεινή Ξάνθη, Μαργαρίτα Σφήκα, Βασιλική Νάκη, Ιωάννα Φλέσσα, Βασιλική Τσαμπά, Έλενα Τσάτσου, Μιρένα Σιακαβέλλα και Μαριβάσσια Πενταρά.

Το συντονισμό αυτής της προσπάθειας είχαν οι δύο προπονητές της ομάδας Ντίνος Τσακανίκας και Κυριάκος Κοκόλας έχοντας στο τέλος τη χαρά να δουν την ομάδα της πόλης να ανεβαίνει στη Β’ Εθνική κατηγορία για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Δύσκολο θα ήταν το εγχείρημα αυτό αν δεν είχαν συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια χορηγικά οι επαγγελματίες της πόλης και φίλοι της ομάδας ενισχύοντας την ομάδα οικονομικά, υλικά και ψυχολογικά αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει με πρώτο μέλημα της διοίκησης να κρατήσει συμπαγές το φετινό ρόστερ και στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια για μια-δυο προσθήκες παικτριών που να μπορούν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο ήδη πολύ καλό σύνολο ώστε να παρουσιαστεί η Ομόνοια Ναυπάκτου έτοιμη στο νέο της ξεκίνημα στη Β’ Εθνική κατηγορία.