Με επιτυχία το 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Βόλεϊ στη Ναύπακτο (pics)

 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πόλη της Ναυπάκτου φιλοξένησε το 15ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Βόλεϊ. Άλλη μια σημαντική αθλητική διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη Δυτική Ελλάδα στα γήπεδα της Ναυπάκτου και Αντιρρίου.

Συνολικά συμμετείχαν 26 ομάδες με περισσότερους από 300 αθλητές με τα παιχνίδια να διεξάγονται σε τρεις αγωνιστικές ημέρες και τα γήπεδα της Ναυπάκτου να γεμίζουν από “παιδιά” κάθε ηλικίας. Το τουρνουά ήταν χωρισμένο σε έξι κατηγορίες , τέσσερις ανδρών (40+, 45+, 50+, 55+) και δύο γυναικών (35+, 42+)

Το επίπεδο των αγώνων ήταν αρκετά υψηλό όχι μόνο στις “μικρές” κατηγορίες αλλά ακόμα και στις μεγαλύτερες. Στη διοργάνωση αυτή βασικός στόχος είναι να ξαναβρίσκονται μαζί παίκτες που ήταν στις ίδιες ή και σε διαφορετικές ομάδες στο παρελθόν και να θυμούνται την κοινή τους πορεία στο χώρο, χωρίς αυτό να τους εμποδίζει να “σφάζονται” μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας η διοργάνωση είχε προγραμματίσει Gala σε παραλιακό κέντρο της Ναυπάκτου, με ζωντανή μουσική από δύο συγκροτήματα της Πάτρας, αθλητών που συμμετείχαν και στο τουρνουά όπου όλοι είχαν τη ευκαιρία να συζητήσουν πιο χαλαρά και να διασκεδάσουν.

Η Δυτική Ελλάδα είχε τις επιτυχίες της στο τουρνουά. Οι Πλειάδες της Μαρίας Ρουμελιώτη πήραν την πρώτη θέση στην κατηγορία γυναικών 42+ ενώ οι Αρχαίες της Λούλας Τριανταφυλλοπούλου πήραν τη δεύτερη θέση στην κατηγορία γυναικών 35+ με πρώτη την ομάδα των Χανίων. Στους άντρες την τρίτη θέση πήρε η ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου, στην πρώτη της συμμετοχή σε τέτοιου είδους τουρνουά στην κατηγορία ανδρών 40+ χάνοντας οριακά τη δεύτερη θέση στο τάι μπρέικ από την Καβάλα, σε μια κατηγορία που πρώτη βγήκε η Βουλιαγμένη, που με διαφορά ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.


Υπεύθυνος για τη διοργάνωση ήταν ο Σύλλογος Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών Αττικής με συνδιοργανωτές την Ομόνοια Ναυπάκτου και την ΚΟΙΝΣΕΠ “Προβάλλω τη Ναυπακτία”. Η διοργάνωση αυτή έφερε στην πόλη πάνω από 300 αθλητές και συνολικά μαζί με τους συνοδούς περισσότερα από 350 άτομα για τρεις ημέρες.