Βόλεϊ Γυναικών: Πρώτη νίκη στη Β’ Εθνική για την Ομόνοια

Χρειάστηκε να φτάσει η τρίτη αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής για να καταφέρει η νεοφώτιστη γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου να κάνει την πρώτη της νίκη τη Β’ Εθνική. Και αυτή ήρθε κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια της Β’ Εθνικής ομάδα της Ε.Α. Πατρών με 3-1 σετ.

Η ομάδα της Ναυπάκτου κατάφερε να κρατήσει τη συγκέντρωση της στο παιχνίδι σε υψηλά επίπεδα από την αρχή έως το τέλος και παίζοντας καλά τις κόντρα μπάλες μπόρεσε να πάρει μια νίκη που αφενός της δίνει τους τρεις πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα αφετέρου είναι μια ψυχολογική τόνωση καθώς έρχεται απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Ομόνοια είχε το προβάδισμα στο σκορ όταν με καλό σερβίς της Μπάλη προηγήθηκε 6-2 με τη Σιακαβέλλα να κάνει στη συνέχεια σέρβις τακτικής και να φτάνει τη διαφορά στο +7 (16-9). Σε κάθε αντίδραση της ΕΑΠ η Ομόνοια έβρισκε απαντήσεις κρατώντας το +7 έως το τελικό 25-18 του πρώτου σετ. Πιο αμφίρροπο το δεύτερο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Χαιρετάκη, που μαζί με τη Δέμη ήταν οι καλύτερες για τις φιλοξενούμενες, πιέζοντας από τη θέση ένα έβαλε μπροστά στο σκορ την ΕΑΠ στο 5-7 με την Ομόνοια να βρίσκει λύσεις και να προηγείται με 14-13. Και πάλι με την Χαιρετάκη η ΕΑΠ πήρε προβάδισμα 14-17 για να καταφέρει εκ νέου η Ομόνοια να ισοφαρίσει σε 22-22. Κάποια λάθη στο τέλος του σετ για τις γηπεδούχες έδωσαν την ευκαιρία στην ΕΑΠ μα ισοφαρίσει τα σετ σε 1-1.

Το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλάμε τις δύο ομάδες να παίζουν ωραίο βόλεϊ αποζημιώνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο. Και πάλι η Μπαλή ήταν αυτή που έδωσε προβάδισμα στην Ομόνοια με 5-1 όμως η ΕΑΠ έφτασε το παιχνίδι στον πόντο στο 10-9. ΜΕ Σχίζα και Μπαλή στις δυο επόμενες περιστροφές και τους Σκούνα-Φλέσσα-Πατακοπούλου στην επιθετική ζώνη η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +8 (18-10) και παρά τις προσπάθειες των Χαιρετάκη και Δέμη να μειώσουν το σετ πήγε στην Ομόνοια με 25-20. Παρόμοιο σκηνικό στο τέταρτο σετ με διαφορετικούς πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους. Το αρχικό προβάδισμα με 10-4 το έδωσε η Πατακοπούλου από το σερβίς με την μπροστινή τριάδα Σχίζα, Φλέσσα, Σιακαβέλλα να παίζουν πολύ καλά την κόντρα μπάλα. Η ΕΑΠ προσπάθησε να πιέσει στο σερβίς αλλά το ρίσκο δεν της βγήκε και η διαφορά έφτασε στο +8 στο 17-9 για να πάρει τελικά η Ομόνοια το σετ με 25-18 και μαζί τη νίκη με 3-1 σετ. Αυτή την Κυριακή το ταξίδι για την Ομόνοια μπορεί να είναι μικρό αλλά η πρόκληση μεγάλη παίζοντας την Πάτρα με τον Ερυθρό Αστέρα Πάτρας στο Κουκούλι.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας-Κοκόλας):Πατακοπούλου, Ντότσι, Σκούνα, Σιακαβέλλα, Σχίζα, Μπαλή, Νάκη, Καμουτσή, Γάσπαρη, Φλέσσα, Τούφα, Σφήκα.

Ε.Α. Πατρών (Καγιαλή): Παπαλάμπρου, Γαλάνη, Θεοδωρακοπούλου, Δέμη, Παπαγιάννη, Γεωργίου, Υφαντή, Τσουλέα, Πελεκούδα, Σούλη, Ζήκου, Μουζακιάρη, Πέππα, Χαιρετάκη.