«ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ» η μεγάλη έκπληξη της φετινής Basket League!

Τρομερή είναι η αίσθηση που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League η νεοφώτιστη ομάδα του Μεσολογγίου, μετά τις τρεις συνεχείς νίκες της σε ισάριθμους αγώνες, επί των Άρη, Κολοσσού Ρόδου και Ιωνικού.

Μια ομάδα εντελώς καινούρια, αφού από το περσινό ρόστερ έμειναν μόνο οι Σαχπατζίδης και Ναούμης, που στήθηκε με λογική και χαμηλό μπάτζετ και στηρίζεται κυρίως στους έξι συνολικά Αμερικανούς που αποκτήθηκαν, μερικοί από τους οποίους έχουν εμπειρίες, ενώ άλλοι ήρθαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη με επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο μόνος στόχος της ομάδας ήταν και είναι φυσικά η παραμονή στην κατηγορία, που αν επιτευχθεί, θα προσθέσει άλλο ένα παράσημο στην εκπληκτική πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, με τις συνεχείς ανόδους. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ντίνος Καλαμπάκος φρόντισε να το επισημάνει σε δηλώσεις του: «Προσοχή, να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα».

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της ομάδας στα φιλικά παιγνίδια και κυρίως στο ματς Κυπέλλου Ελλάδας στη Λάρισα, δεν ήταν ενθαρρυντική. Όμως οι διορθωτικές κινήσεις του Οκτωβρίου, με τις προσθήκες των Αγραβάνη, Φέργκιουσον και Λάνγκφορντ, ανέβασαν αισθητά το επίπεδο απόδοσης της ομάδας. Έτσι το crash test της 1ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη στέφθηκε με επιτυχία, έστω και με ένα σουτ της τελευταίας στιγμής, ακολούθησε το πρώτο διπλό στην Basket League στην Ρόδο μετά από άριστη εμφάνιση κυρίως επιθετικά και η νίκη της 3ης αγωνιστικής επί του Ιωνικού στο Αγρίνιο, ήρθε να δηλώσει ότι το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ μάλλον δεν θα είναι περαστικό από την Α1, αφού έχει θέσει ήδη ισχυρές βάσεις για την παραμονή του σ΄ αυτή, εκπλήσσοντας με το 3Χ3 το φίλαθλο μπασκετικό κοινό της χώρας.

Ας δούμε τι μας έδειξε μέχρι τώρα η ομάδα με τις εμφανίσεις της στο γήπεδο και ποια είναι τα κέρδη που ήδη έχει αποκομίσει ο σύλλογος.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η ομάδα και στα τρία ματς έδειξε μεγάλη αγωνιστικότητα. Αυτό φαίνεται και από την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες της στο παρκέ και από την συνολική αμυντική επίδοση της ομάδας, που σε κανένα ματς δεν δέχτηκε πάνω από 70 πόντους (70 από τον Άρη και 66 από Κολοσσό και Ιωνικό), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και στα τρία ματς κέρδισε την μάχη των ριμπάουντ (33-26 με τον Άρη, 34-20 με τον Κολοσσό, 39-28 με τον Ιωνικό).

Κορυφαίοι ως τώρα στον αμυντικό τομέα οι Τσαντ Μπράουν (27 ριμπάουντ, 3 τάπες), Αμάρντι (19 ριμπάουντ) και Αγραβάνης (16 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα). Καλή ήταν και η επιθετική απόδοση της ομάδας, χωρίς πάντως να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με εντυπωσιακή ευστοχία στον αγώνα της Ρόδου, που με το εκπληκτικό 15/28 τρίποντα έχει μέχρι στιγμής την καλύτερη επίδοση της περιόδου.

Πρώτοι σκόρερς μέχρι στιγμής είναι οι Γκριν 55π., Αγραβάνης 48π., Μπράουν 30π., Αμάρντι 29π., Φέργκιουσον 19π., Χατζηνικόλας 14π. κλπ., ενώ στα τρίποντα προηγούνται οι Γκριν 11/18, Αγραβάνης 6/13, Χατζηνικόλας 4/6. Επίσης στον τομέα της δημιουργίας ο Φέργκιουσον έχει 11 ασίστ, ο Χατζηνικόλας 9 και ο Γκριν 8. Να σημειωθεί ότι στις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος, ο Αμάρντι βρίσκεται στην πρώτη θέση στα δίποντα με 80% (8/10) και στα τρίποντα ο Χατζηνικόλας ισοβαθμεί στην 1η θέση με 66.67% με Λοτζέσκι και Ματσιούλις και ο Γκριν ακολουθεί στην 4η θέση με 61.11%. Οπωσδήποτε οι Γκριν και Αγραβάνης είναι οι δύο αποκαλύψεις της Μεσολογγίτικης ομάδας, που έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους και προηγούνται καθαρά στο ranking (59 και 53 αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν οι Μπράουν με 39 και Αμάρντι με 32).

Ένα άλλο θετικό στοιχείο που είδαμε σ΄ αυτούς τους πρώτους αγώνες, ήταν ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές και κατάφερε στα ματς με τον Άρη και τον Ιωνικό να επιστρέψει από διψήφιες εις βάρος της διαφορές και να φθάσει τελικά στη νίκη, απόλυτα δίκαια. Όλα αυτά οπλίζουν την ομάδα με αισιοδοξία για την συνέχεια. Βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος παγίδες. Σύντομα θα έρθουν και οι ήττες, καθώς ακολουθεί μία πολύ δύσκολη τριάδα αγώνων με Περιστέρι, ΑΕΚ και Ηρακλή. Όμως ότι και να γίνει, ήδη το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ στην παρθενική του συμμετοχή στην Basket League έχει πετύχει πολλά.

Με τις 3Χ3 νίκες τις πρώτες αγωνιστικές, έχει πετύχει ένα από τα καλύτερα ρεκόρ πρωτοεμφανιζόμενης στην Α1 ομάδας, έχει νικήσει την ιστορική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, έχει φέρει το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα, βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την ΑΕΚ, εν ενεργεία παίκτης της ομάδας (Αγραβάνης) κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, μεταδόθηκε για πρώτη φορά τηλεοπτικά ζωντανός και σε πανελλήνια εμβέλεια από την ΕΡΤ ο αγώνας της ομάδας με τον Ιωνικό (θα ακολουθήσουν και οι αγώνες με Περιστέρι και ΑΕΚ), ενώ υποχρέωσε σχεδόν όλα τα κορυφαία αθλητικά σάιτ της χώρας και έγκριτους δημοσιογράφους να ασχοληθούν μαζί του και να προβάλλουν την ομάδα και την πόλη μας, μέσω συνεντεύξεων και αφιερωμάτων.

Όλα αυτά ίσως φτάνουν για να θεωρηθεί ήδη επιτυχημένη, η πρώτη συμμετοχή της ομάδας του Μεσολογγίου στην Βasket League. Αλλά και ο στόχος της παραμονής είναι πλέον εφικτός, αφού με τις τρεις νίκες που έχει ήδη η ομάδα και μάλιστα επί αντιπάλων που έχουν τους ίδιους στόχους, η μισή δουλειά έχει γίνει. Κι αυτό διότι με απλούς υπολογισμούς, λογικά 6 συνολικά νίκες θα εξασφαλίζουν την παραμονή, άντε το πολύ 7 σε περίπτωση που θα έχουμε και κάποια παράξενα αποτελέσματα. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες από τους αρμόδιους του Δήμου Μεσολογγίου, για την ανακατασκευή του Κλειστού ΔΑΚ της πόλης μας.

Το Μεσολογγίτικο μπάσκετ γράφει ιστορία και η ομάδα έχει πολλές πιθανότητες να αγωνίζεται και του χρόνου στην Basket League. Φέτος ο φίλαθλος κόσμος της πόλης ζει ένα όνειρο, αλλά το ζει μισό λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και η έλλειψη κατάλληλου γηπέδου, που ανάγκασε την ομάδα να μετακομίσει στο Αγρίνιο, τον προβληματίζει ιδιαίτερα.

Υπάρχει ανησυχία και στη διοίκηση του συλλόγου και στους φιλάθλους της πόλης για το ζήτημα της ανακατασκευής του γηπέδου, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου Μεσολογγίου για την πρόοδο των απαιτούμενων ενεργειών, ούτε έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου.

Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά, η ομάδα να παραμείνει στην Basket League, οι διαδικασίες από τους αρμόδιους του Δήμου Μεσολογγίου να επιταχυνθούν, η πανδημία να εκλείψει και τουλάχιστον την επόμενη περίοδο να καταφέρουμε να απολαύσουμε όλοι την ομάδα μας αγωνιζόμενη στην φυσική της έδρα, με αντιπάλους όλους τους μεγάλους του Ελληνικού μπάσκετ.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr