Διπλό ''δημοψήφισμα'' για το μέλλον την Α2!

Η προσμονή της επιστροφής στην (μερική) κανονικότητα της ζωής, έχει προκαλέσει εγρήγορση και στον αθλητικό κόσμο με την Α2 να ετοιμάζεται από δύο διαφορετικά μέτωπα για την επόμενη ημέρα. 

 

Το πρώτο κομμάτι που κινήθηκε ήταν αυτό των παικτών με τον ΠΣΑΚ να καλεί τα μέλη του να ψηφίσουν αν είναι υπέρ ή κατά της συνέχισης της δράσης που έχει διακοπεί, αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Επί της ουσίας οι παίκτες θέλουν να έχουν μια κεντρική θέση, σε περίπτωση που τεθούν διλήμματα στα οποία θα κληθούν να πουν την γνώμη τους. Ηδη σήμερα στάλθηκε στους αρχηγούς των ομάδων και μέσω αυτών στους συμπαίκτες τους το σχετικό κείμενο για να το διαβάσουν και να πάρουν θέση. 

Το δεύτερο κομμάτι που αρχίζει να κινείται είναι αυτό των ομάδων. Με μεταξύ τους τηλεφωνικές επαφές, προσπαθούν να συντονίσουν μια κοινή τηλεδιάσκεψη στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να δουν και αυτοί αν βρίσκονται στην ίδια σελίδα και να είναι έτοιμοι να καταθέσουν την δική τους πρόταση στην ομοσπονδία. Κυρίως όμως, θέλουν να “πιέσουν” για μια επίσημη απόφαση για να ξέρουν κι αυτοί τι θα κάνουν, αν έχει νόημα να διατηρούν έστω και…  νοερά ένα ρόστερ ή αν θα κλείσουν την χρονιά κοιτάζοντας το μέλλον.

Η ΕΟΚ φυσικά θα έχει τον τελικό λόγο και από την πρώτη ημέρα της “περιπέτειας” έχει κάνει σαφές το αυτονόητο. Οτι θα ακολουθήσει τις επίσημες οδηγίες, εννοώντας φυσικά κατ’ αρχάς της επιστημονικής κοινότητας της χώρας που θα εκφραστεί από το Υπουργείο Υγείας για το αν, πότε και τι θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσει.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ομοσπονδιών με τον Λευτέρη Αυγενάκη εξέφρασε εύλογους προβληματισμούς για το πώς θα μπορέσει να υπάρξει δράση στο μπάσκετ, δηλαδή σε κλειστούς χώρους και ένα άθλημα κατ’ εξοχήν επαφής. Καταλήγοντας φυσικά, ότι αναμένει τις επίσημες οδηγίες. Στην ΕΟΚ από τις δικές τους επαφές εκτιμούν ότι δύσκολα θα δοθεί “πράσινο φως” για συνέχεια αγωνιστικής δράσης και ετοιμάζονται για τα εναλλακτικά σενάρια, τι θα ισχύσει δηλαδή για τις κατηγορίες αν όντως αποδειχθεί ανέφικτη η αγωνιστική ολοκλήρωση της σεζόν.

Για τη ν ομοσπονδία φυσικά δεν υπάρχει μόνο η Α2, αλλά μια αλυσίδα πρωταθλημάτων που φτάνει μέχρι τα τοπικά και είναι αλληλένδετα σχετικά με ανόδους και υποβιβασμούς, συν φυσικά τα παιδικοεφηβικά με το “καυτό” θέμα της μοριοδότησης που περίμεναν αθλητές που θα δώσουν Πανελλήνιες. 

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr