Τελειώνει ο Ιωνικός από την Α1, αγωνία για Λάρισα και Πανιώνιο!

Η ομάδα της Νίκαιας δεν θα αγωνιστεί στην Basket League τη νέα σεζόν, ενώ εξαιρετικά δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Λάρισα και θολά για τον Πανιώνιο.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κοινοποίησε στον ΕΣΑΚΕ τελεσίδικη απόφαση σχετικά με τον Ιωνικό Νικαίας.

Η ΕΕΑ ζητά την αποβολή του Ιωνικού από το πρωτάθλημα λόγω σημαντικών κενών στον φάκελο που είχε αποστείλει για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20!

Μάλιστα η απόφαση έπρεπε να ισχύσει κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν και ο Ιωνικός να έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα μεσούσης της περασμένης περιόδου.

Ο λόγος έχει να κάνει με τον ελλιπή φάκελο που κατέθεσαν οι Νικαιώτες σχετικά με την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου για την σεζόν 2019-20.

Το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ καλείται πλέον να επικυρώσει την απόφαση κάτι που σημαίνει πως ο Ιωνικός Νικαίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21.

Η Λάρισα επίσης είχε καταθέσει φάκελο με σημαντικές ελλείψεις, αλλά η δική της περίπτωση είναι κάπως διαφορετική.

Η ομάδα της Θεσσαλίας είχε πάρει αναβολή μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2020, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού διέκοψε κάθε ενέργεια.

Η ΕΕΑ ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ και την Λάρισα πως έχει προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 για να παρουσιάσει ολοκληρωμένο φάκελο.

Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δικαίωμα να παρουσιάσουν τους φακέλους τους μέχρι τις 30 Ιουλίου 2020 αφού αποφάσισαν ομόφωνα να πάρουν έναν μήνα παράταση (αρχικά είχαν συμφωνήσει για τις 30/06).

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης αντιμετωπίζει αρκετές οικονομικές δυσκολίες για να καταφέρει να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα κριτήρια που έχουν αποφασιστεί σε προηγούμενο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Να θυμίσουμε πως Ήφαιστος και Ρέθυμνο ανακοίνωσαν την «έξοδό» τους από την Basket League ενώ παραμένει άγνωστο πως θα πορευτεί ο Διαγόρας Δρυοπιδέων.  

Πηγή: gazzetta.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr