Τζάμπολ το Σάββατο με ενότητα, προοπτική και κεντρική διαχείριση σε συνεργασία με την ΕΡΤ!

Μετά από επτά μήνες αναμονής η Basket League επιστρέφει ανανεωμένη και πιο ανταγωνιστική από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στα παρκέ της χώρας παρά τις δυσκολίες τις οποίες προκάλεσε στην κοινωνική και την οικονομική δραστηριότητα η πανδημία. Καταφέραμε να κάνουμε ένα restart που βάζει τις βάσεις για μια τριετία και πετύχαμε τον στόχο μας σε περίοδο που ο αθλητισμός έχει πληγεί, να διατηρήσουμε την φλόγα αναμένη και το πάθος των Ελλήνων για το μπάσκετ!

Τους μήνες που μεσολάβησαν από την αναγκαστική οριστική διακοπή του τελευταίου Πρωταθλήματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έθεσε νέες βάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση, την προστασία του «υγιούς» ανταγωνισμού και ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ εφαρμόζοντας αλλαγές σε τέσσερις άξονες: Προστασίας της υγείας, Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών, Χορηγίες και Θεσμικές Πρωτοβουλίες. Αναλυτικά:

Α) Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό στην ζωή. Ο ΕΣΑΚΕ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει για κανέναν λόγο την δημόσια υγεία και την προσωπική των αθλητών, των προπονητών, όλων των υπόλοιπων συμμετεχόντων στην διεξαγωγή των αγώνων και του περιβάλλοντος τους. 

Θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και επιβάλλει την διεξαγωγή τεστ για τον COVID-19 πριν από κάθε συνάντηση του Πρωταθλήματος.

Β) Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αύξηση του ανταγωνισμού, την βελτίωση του αγωνιστικού θεάματος, αλλα και την προώθηση του προϊόντος, είναι η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια. Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα ανοίξει νέους... δρόμους για τις ομάδες και συνολικά την Basket League, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η πανδημία κρατάει μακριά από τις εξέδρες των γηπέδων τους φιλάθλους, τον έκτο παίκτη του Πρωταθλήματος και χρειάζεται η ενότητα όλων όσων αγαπούν το μπάσκετ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην σημερινή (14/10) συνεδρίαση του ενέκρινε το Σχέδιο Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Πρωταθλήματος με την ΕΡΤ, η οποία αποτελεί εδώ και δεκαετίες το «σπίτι» του επαγγελματικού μπάσκετ. Οι φίλοι της Basket League σε όλο το πλανήτη θα έχουν την δυνατότητα ελεύθερα να παρακολουθούν το θέαμα και τις συγκινήσεις που προσφέρει το Πρωτάθλημα μας.

Γ) Η πολυετής προοπτική της συμφωνίας με την ΕΡΤ και η σταθερή συμπόρευση με την ομάδα των χορηγών μας,  την κορυφαία εταιρεία πετρελοειδών EKO, την χορηγό ενέργειας της Basket League WATT +VOLT, την Ασφαλιστική Εταιρεία Υδρόγειος, τις μπάλες SPALDING με τις οποίες παίζουμε και την AVANCE CAR RENTAL, προσφέρουν σιγουριά στους αθλητές, τους προπονητές, τις ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες σε μια περίοδο αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δ) Ο ΕΣΑΚΕ για πρώτη φορά ύστερα από δύο δεκαετίες σε συνεργασία με τον Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πέτυχε θεσμική αλλαγή, την συμμετοχή των ΚΑΕ και των ιδιοκτητών στην διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων, αρχής γενομένης από το Πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς (2021-22). 

Στην σημερινή (14/10) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράστηκε η άποψη ότι ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες πέτυχαν όλους τους στόχους που είχαν θέσει αμέσως μετά την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20, για τη νέα Basket League και για το μέλλον του επαγγελματικού μπάσκετ.

Ενωμένοι ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ καλούν το φίλαθλο κοινό - παρά την αναγκαστική απουσία του από τις εξέδρες - να παρακολουθήσει το νέο Πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο με την βεβαιότητα ότι θα απολαύσει υψηλού επιπέδου θέαμα και ανταγωνισμό!Καλό Πρωτάθλημα με υγεία για όλους!