Basket League: Νίκη για την ΑΕΚ στο Περιστέρι με ρεσιτάλ Λοτζέσκι

Η ΑΕΚ νίκησε στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» το Περιστέρι (66-62) στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League ύστερα από μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο με πρωταγωνιστή τον Ματ Λοτζέσκι!

Οι γηπεδούχοι σε ένα «κλειστό» ματς από την αρχή έως το τέλος ξέφυγαν με 55-48 στο 35, όμως, ο 35χρονος Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο περιφερειακός «μίλησε» τελευταίος.

Πέτυχε στα τελευταία 3’ και 30’’ της συνάντησης τέσσερα τρίποντα και οδήγησε την Ένωση στην τρίτη επικράτηση στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της στο Πρωτάθλημα. Αντίθετα οι «κυανοκίτρινοι» γνώρισαν την πρώτη ήττα τους στην Basket League της φετινής σεζόν.

Οι δύο αντίπαλοι έριξαν μεγάλο «βάρος» στην αμυντική τακτική με συνέπεια ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερωθούν, να μην μπορούν να βρουν ρυθμό με εξαίρεση το ρεσιτάλ του Λοτζέσκι στο τέλος και το σκορ να περιοριστεί σημαντικά με βάση της δυνατότητες τους.

Η ΑΕΚ άρχισε καλύτερα τον αγώνα και με δύο τρίποντα των Νίκου Γκίκα, Λίνου Χρυσικόπουλου προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (16-8), 1’ και 28’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι με μπροστάρηδες αρχικά τον Γιάννη Αθηναίου και στην συνέχεια τον Τεράν Πέτεγουεϊ, ανέκαμψαν στην δεύτερη περίοδο και προσπέρασαν με 27-26 στο 19’.

Η Ένωση, όμως, με δύο καλάθια των Λοτζέσκι, Κιθ Λάνγκφορντ στο τελευταίο λεπτό, πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +3 (30-27).

Με «αιχμή του δόρατος» τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που πέτυχε 8 πόντους στην τρίτη περίοδο, το Περιστέρι κυριάρχησε στο τρίτο δεκάλεπτο και ξέφυγε με 8 (47-39) στο 29’. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο μέχρι το 35’, που προηγήθηκαν με 55-48.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, η ροή άλλαξε ξανά στην διάρκεια του ματς. Ο Λάνγκφορντ μείωσε στους 5 (55-50) και ακολούθησαν τρία τρίποντα του Λοτζέσκι και έαν ακόμη καλάθι του Λάνγκφορντ. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 61-55 με 1’ και 47’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης, ύστερα από σερί 13-0. Το τέταρτο τρίποντο του Λοτζέσκι ήρθε 51’’ πριν το τέλος (64-60) και ενώ λίγο πριν το Περιστέρι είχε μειώσει στον πόντο (61-60).

Ο Νίκος Ζήσης με προσωπική ενέργεια «σφράγισε» τη νίκη της Ένωσης (66-62) με 15’’ να απομένουν για την λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 27-30, 47-42, 62-66.

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΑΕΚ): «Πετύχαμε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Παρότι δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμάσουμε το ματς, τα παιδιά ακολούθησαν με μεγάλη συνέπεια το πλάνο που είχαμε ετοιμάσει.

Αγωνιστικά νομίζω πως ελέγξαμε αμυντικά το παιχνίδι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, το μαρτυρά αυτό και το γεγονός ότι το Περιστέρι είχε μόλις 7 ασίστ, μία ομάδα που έχει σε όλα της τα παιχνίδια πάνω από 20 ασίστ, μία ομάδα που σκόραρε σχεδόν 110 πόντους εκτός έδρας πριν από μία εβδομάδα. Τους περιορίσαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν είχαμε την εκτελεστική ικανότητα σε φάσεις όπου μπορέσαμε και δημιουργήσαμε πράγματα να σκοράρουμε, ώστε να πάρουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος από τις άμυνες που βγάλαμε.

Γι’ αυτό και το ματς κύλησε με αυτόν τρόπο. Είμαστε χαρούμενοι που στο τέλος πετύχαμε μεγάλα σουτ και συνεχίζοντας να παίζουμε καλή άμυνα μέχρι το τέλος κάναμε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη. Επ’ ευκαιρία, την αφιερώνουμε στα νέα μέλη της οικογένειάς στην ΑΕΚ, στα δίδυμα παιδιά του Δημήτρη Μαυροειδή και στην κόρη του Δημήτρη Μενουδάκου. Πολύ ευτυχές γεγονός για εμάς σε συνδυασμό με τη νίκη που κάναμε σήμερα».

Σχετικά με τον κακό συντελεστή ασίστ - λαθών που είχε το Περιστέρι το οποίο όμως διατηρούσε το προβάδισμα, η εξήγηση του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν πως ενώ η ΑΕΚ ήλεγξε 100% αμυντικά το παιχνίδι, αλλά δεν είχε εκτελεστικά αυτό που ήθελε.

«Αυτό σίγουρα έχει να κάνει με την ομάδα του Περιστερίου, που είναι μία πολύ καλή ομάδα η οποία ξέρει να προετοιμάζει καλά τα παιχνίδια, είχε σωστή οργάνωση στην άμυνά της, είχε στοχεύσει σίγουρα, είχε χρόνο μία εβδομάδα χωρίς ματς για να προετοιμάσουν αυτό το παιχνίδι και ήταν λογικό να είναι έτοιμοι. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ πως μία ομάδα σαν τη δική μας, με την ποιότητά μας, όταν σουτάρει με 50% στις βολές σε ένα τόσο κλειστό ματς, είναι και αυτό ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

Είχαμε αρκετά χαμένα ανοιχτά σουτ. Καμμιά φορά παίζει ρόλο το πότε τα βάζεις τα σουτ. Εμείς τα βάλαμε στο τέλος και δεν υπήρχε επιστροφή μετά για το Περιστέρι. Προτιμώ, βέβαια αυτό το σενάριο γιατί έτσι κερδίσαμε το παιχνίδι».

Νίκος Παπαπανικολόπουλος (προπονητής Περιστερίου): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, κέρδισε δίκαια, πήρε τις σωστές αποφάσεις στο τέλος. Σε μεγάλο μέρος του ματς το παιχνίδι ήταν κλειστό, με πολλά πάνω – κάτω στο σκορ. Νομίζω πως στο δεύτερο ημίχρονο ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα για 17 λεπτά, μέχρι το ξεμαρκάριστο τρίποντο του Λοτζέσκι από μπέισλαϊν άουτ. Μετά έγιναν αρκετά λάθη, τα οποία έδωσαν ένα σερί 18-7 στην ΑΕΚ στα τελευταία τριάμισυ λεπτά. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα για το επίπεδο της ομάδας, αλλά φυσιολογικά πολλές φορές στην αρχή της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα, τα παιδιά τα έδωσαν όλα με αντίπαλο μία καλή ομάδα, δεν υπάρχει παράπονο, είχε και τα πάνω του είχε και τα κάτω του το παιχνίδι. Στο τέλος, ενέργειες παικτών, όπως ο Λάνγκφορντ και ο Λοτζέσκι -κάποιες από ταλέντο, κάποιες από ολιγωρία δική μας- έκριναν το παιχνίδι.

Σίγουρα είναι μία σκληρή ήττα, ειδικά με τον τρόπο με τον οποίον ήρθε. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε από το να προετοιμασθούμε για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι την Τρίτη, που είναι σημαντικό για μας. Η σεζόν έχει και πάνω, έχει και κάτω».

Για το γεγονός ότι το Περιστέρι κρατούσε το προβάδισμα παρά την αρνητική αναλογία ασίστ και λαθών από την οποία υπέφερε, ο Νίκος Παπανικολόπουλος είπε:

«Ο δείκτης ασίστ έναντι λαθών έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίον αμύνεται ο αντίπαλος, ειδικά σε ένα κλειστό παιχνίδι. Νομίζω ότι επειδή η ΑΕΚ έπαιξε άμυνα με αλλαγές πάνω στους δημιουργούς μας, ήταν λογικό να συμβεί αυτό σε ένα ματς με κλειστό σκορ. Πρόβλημα ήταν τα πέντε – έξι λάθη που κάναμε από μπέισλαϊν άουτ, εκεί είναι ο μεγάλος δείκτης λαθών».

Πηγή: esake.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr