Κιτρινόμαυρο το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Οι ήττες που συνοδεύτηκαν από απογοητευτικές εμφανίσεις στα πρώτα ματς της σεζόν -στο Κύπελλο με τον Ιωνικό και στο Πρωτάθλημα με το Μεσολόγγι- πείσμωσαν τους παίκτες του Άρη που έδειξαν αποφασιστικότητα και επιστρέφοντας από το -12, πήραν τη νίκη επί του Ηρακλή με 81-75. Ένα αποτέλεσμα που τους δίνει βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας. Οι «κυανόλευκοι» έδειξαν ανεξήγητη και τελικά ανεπίτρεπτη χαλάρωση όταν πήραν μία σημαντική διαφορά και περιμένοντας τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο από τον Χάνλαν, υποχρεώθηκαν στην ήττα.

Ο Άρης μπήκε πολύ αποφασιστικά στο παιχνίδι, με ένα ζον-πρες στην άμυνα και αιχμή του δόρατος τον ΝτεΚόζι στην επίθεση αφού σημείωσε επτά πόντους, προηγήθηκε με 14-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηρακλής βρήκε σκορ για πρώτη φορά 5:16 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με ένα «γκολ-φάουλ» του Καββαδά! Μέσα σε 2,5 λεπτά όμως, οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» σερί 15-4 και πλησίασαν στους τρεις (18-15) δείχνοντας να συνέρχονται γρήγορα από το αρχικό σοκ. Ισοφάρισαν μάλιστα λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, που έκλεισε με τον Άρη να περιορίζεται στο +2 (24-22).

Η παρουσία του Χαριτόπουλου και του Κουζέλογλου, έδωσε δύναμη στον Άρη κοντά στο καλάθι και οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν καλύτερα και στη δεύτερη περίοδο, για να ξεφύγουν με εννιά (31-22) πριν το δίλεπτο όμως όπως και στην πρώτη περίοδο, δεν κατάφεραν να συντηρήσουν αυτό το προβάδισμα. Ο Ηρακλής με τον Καββαδά κυρίαρχο στις ρακέτες και τον Τσίλντρες να του δίνει φρεσκάδα στην περιφέρεια, προηγήθηκε για πρώτη φορά ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου (37-39). Λίγο μετά βρέθηκε και στο +6, πριν κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 44-40.

Η ανάγκη του Άρη να κλείσει στη ρακέτα για να περιορίσει τη δράση του Καββαδά που είχε 11 πόντους και οχτώ ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε ελεύθερα σουτ στην περιφέρεια για τον Ηρακλή και με δύο τέτοια ξέφυγε με οχτώ (44-52). Με ένα τετράποντο παιχνίδι (τρίποντο και φάουλ) του Χάνλαν οι «κυανόλευκοι» πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (46-56 στο 25′). Ο Άρης βρήκε λύσεις με τρίποντα από τον ΝτεΚόζι και τον Λιτλ όμως ο Ηρακλής είχε απαντήσεις στην άμυνα ζώνης «2-3» των γηπεδούχων, κυρίως με τον Χάνλαν (49-61 στο 27′). Στο τέλος της τρίτης περιόδου όμως με τρίποντο του Σλαφτσάκη στην εκπνοή, ο Άρης πλησίασε στους πέντε (61-66).

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη είχε πια καλύτερη ψυχολογία και «πατώντας» πάνω σε αυτήν, ισοφάρισε στους 69 πόντους μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο και πήρε μετά από αρκετή ώρα «κεφάλι» στο σκορ με 74-73, σχεδόν 2,5 λεπτά πριν το τέλος αφού ο Ηρακλής είχε γίνει προβλέψιμος, ψάχνοντας σκορ σχεδόν αποκλειστικά από τον Χάνλαν. Ένα τρίποντο από τον «ζεστό» ΝτεΚόζι έδωσε στον Άρη «αέρα» έξι πόντων (79-73) μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Με λέι απ του Χάνλαν έγινε το 79-75 όμως ο Ηρακλής δεν είχε πια τον χρόνο για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ο Άρης έφτασε δίκαια στη νίκη.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο ΝτεΚόζι ήταν ασφαλώς ο κορυφαίος του Άρη όμως αυτός που αποδείχτηκε «ο άσος στο μανίκι» του Καμπερίδη, ήταν ο Γιάννης Κουζέλογλου που έδωσε ενέργεια και αθλητικότητα στη γραμμή των ψηλών των «κιτρινόμαυρων», σε ένα παιχνίδι μάλιστα που ήταν «αόρατος» ο Ντραγκίσεβιτς. Ο φόργουορντ του Άρη τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ πόντους, εννιά ριμπάουντ και δύο τάπες.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Άρης βρέθηκε στο -12 στο 27′ (49-61) αλλά πρόλαβε να μειώσει στους πέντε (61-66) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ήταν το διάστημα που αποδείχτηκε το πιο καθοριστικό αφού επέτρεψε στους γηπεδούχους να πιστέψουν στη νίκη.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 25 πόντοι από αιφνιδιασμούς σε ένα ντέρμπι όπως το σημερινό είναι μια μεγάλη επίδοση και ο Άρης «χτύπησε» κάθε φορά που του δόθηκε η ευκαιρία στο transition, ενώ ο Ηρακλής πήρε 13 πόντους με τον ίδιο τρόπο.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr