ΕΣΑΚΕ: Οι αριθμοί για το παιχνίδι Άρης - Μεσολόγγι Baxi

Την επιστροφή τους στις νίκες μετά από αρκετό καιρό θα αναζητήσουν το Σάββατο (23/1, 17:00) Άρης και Μεσολόγγι Baxi. Οι «κιτρινόμαυροι» έκλεισαν τον πρώτο γύρο με την εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι που ήταν συνολικά η πέμπτη συνεχόμενη και η τρίτη συνεχόμενη στην έδρα τους, εκεί όπου το ρεκόρ τους πλέον είναι στο 2-3. Οι νεοφώτιστοι από την άλλη πλευρά, μπήκαν στο Πρωτάθλημα με 3-0 αλλά ηττήθηκαν στα επόμενα παιχνίδια τους.

Η ιστορία

Η ιστορία μεταξύ των ομάδων εξαντλείται στο ματς της 24ης Οκτωβρίου, στην πρεμιέρα δηλαδή του φετινού Πρωταθλήματος. Ήταν ένα παιχνίδι με δραματική εξέλιξη και ανάλογο φινάλε, αφού ο επίλογος του γράφτηκε με το buzzer beatter τρίποντο του Ντεβόντε Γκριν που διαμόρφωσε το 73-70 υπέρ του Μεσολογγίου Baxi.

Για τους νικητές του παιχνιδιού της 1ης αγωνιστικής, ο Γιάννης Αγραβάνης (15π, 4ρ.) και ο Ντεβόντε Γκριν (10π, 4ρ, 3ασ.) ήταν οι κορυφαίοι. Από την πλευρά του Άρη ξεχώρισαν ο Δημήτρης Φλιώνης (18π, 4/5τρ, 4ρ, 5ασ.) και Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (10π, 5ρ.).

Οι αριθμοί

ΑΡΗΣ

* Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης θα φτάσει τις 200 συμμετοχές στη Stoiximan Basket League. Ο 26χρονος φόργουορντ έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 14 Οκτωβρίου 2012 ως παίκτης του ΚΑΟΔ (ΚΑΟΔ-Πανιώνιος 62-64).

+ Ως γηπεδούχος ο Άρης σημειώνει 8,3 περισσότερους πόντους σε σχέση με τα παιχνίδια μακριά από την έδρα του (79 έναντι 70,7), κυρίως γιατί κάνει λιγότερα λάθη (-2,8) και εκτελεί καλύτερα από το τρίποντο (+7,1%).

- Στους τέσσερις τελευταίους αγώνες του και στους οποίους ηττήθηκε, ο Άρης δεν ξεπέρασε τους 75 πόντους και τις 13 ασίστ.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI

* Στο 58ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League, ο Τόντρικ Γκότσερ μπορεί να φτάσει τους 700 πόντους. Χρειάζεται 11 για να τα καταφέρει.

+ Το Μεσολόγγι Baxi είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό από την περίμετρο όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα του. Στα πέντε εκτός έδρας παιχνίδια του εκτέλεσε με 38,2% στα τρίποντα έναντι του 31,4% που είχε στα έξι εντός.

- Μικρές είναι οι αποκλίσεις των αριθμών της νεοφώτιστης ομάδας από τα τρία πρώτα ματς του Πρωταθλήματος στα οποία νίκησε, στα οχτώ που ακολούθησαν και στα οποία ηττήθηκε. Οι μεγαλύτερες διαφορές είναι στην επίθεση (-5,2 πόντοι στα παιχνίδια στα οποία ηττήθηκε) και στα ριμπάουντ (-6,5 στα ματς στα οποία ηττήθηκε).

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr