Έπεσε ηρωικά μαχόμενο το Μεσολόγγι Baxi

Ο Προμηθέας επιβεβαίωσε τη δεδομένη ανωτερότητά του από το Μεσολόγγι, νίκησε με 84-68, συνεχίζει την πορεία του προς την κατάκτηση μια θέσης από το 2-3 της κανονικής διάρκειας, αλλά το βασικότερο του αγώνα ήταν άλλο. Το Μεσολόγγι μετά από μια αξιοπρεπή αν μη τι άλλο παρουσία στη Basket League, επιστρέφει στην Α2Τα νέα από τη Λάρισα δεν ήταν ευχάριστα, οι Θεσσαλοί νίκησαν τον Ηρακλή και με μία νίκη παραπάνω και την μεταξύ τους ισοβαθμία, έκριναν τη μάχη της παραμονής μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Οι Πατρινοί έφτασαν τις 14 νίκες, όσες και η ΑΕΚ, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο. Την Τετάρτη υποδέχονται την ΑΕΚ σε… ξεκαθάρισμα αποφυγής της τέταρτης θέσης. Τα άλλα ματς που μένουν στην ομάδα του Μάκη Γιατρά είναι με Ηρακλή έξω και Παναθηναϊκό μέσα. Το Λαύριο, που υποδέχεται στο ένα ματς που του μένει τη Λάρισα, έχει μια νίκη παραπάνω και τη μεταξύ τους ισοβαθμία.  

Το Μεσολόγγι πόνταρε στα τρίποντα, τα έβαλε στο πρώτο εξάλεπτο και ήταν μπροστά με 12-9, έχοντας 4/7 έξω από τη γραμμή. Ο Προμηθέας ανέβασε την πίεσή του στην περιφέρεια, πέρασε μεθοδικά και τη μπάλα μέσα στο καλάθι όπου είχε σαφή υπεροχή και έτσι άλλαξε τη ροή του αγώνα και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 22-15.

Στο 15′ η διαφορά ξεπέρασε τους δέκα πόντους, 35-24 με τον Προμηθέα να έχει ισορροπία και πλουραλισμό και το Μεσολόγγι να συνεχίζει να περιμένει τα πάντα από το τρίποντο. Πέριξ των δέκα πόντων συντηρήθηκε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 44-35.

Το Μεσολόγγι με τη γνωστή τακτική, του τρίποντου και τους Λόρενς και Λάιονς, πλησίασε στο 46-45 στο 23′. Ο Τζέριαν Γκραντ το πήρε πάνω του και κλέβοντας μπάλες και μοιράζοντας πάσες και ο Προμηθέας αντέδρασε άμεσα. Στο 26′ είχε ξανά διψήφια διαφορά, 57-47 και τη συντήρησε μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, 66-56.

Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν τα σίγουρα χέρια για τον Προμηθέα και στην τελευταία περίοδο, οι Πατρινοί κρατούσαν σε απόσταση το Μεσολόγγι που πάλευε αλλά υστερούσε σε λύσεις και έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα.

ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Τζέριαν Γκραντ ανεβάζει στροφές για την τελική ευθεία. Σήμερα ήταν απολαυστικός, έκανε double double αλλά και πολλά άλλα που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η υπεροχή του Προμηθέα μέσα στη ρακέτα ήταν καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα και αποτυπώθηκε και στα ριμπάουντ που ήταν 40-29 για τους Πατρινούς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr