ΕΣΑΚΕ: Οι αριθμοί για το παιχνίδι Μεσολόγγι Baxi - ΠΑΟΚ

Με ένα παιχνίδι στο Αγρίνιο θα αποχαιρετήσει το Μεσολόγγι Baxi τη Stoiximan Basket League αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ (28/4, 20:00).

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου μπήκε στο Πρωτάθλημα με 3/3 αλλά στη συνέχεια μέτρησε 16 ήττες σε 18 παιχνίδια και δεν μπορεί να αποφύγει την τελευταία θέση που οδηγεί στην Α2. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αλλά έχει διασφαλίσει την 5η θέση της κανονικής περιόδου και θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την ΑΕΚ.

Η ιστορία

Το ματς του πρώτου γύρου ήταν και το πρώτο στο οποίο συναντήθηκαν οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με 96-87. Σε εκείνο το ματς της 9ης Ιανουαρίου, τον Δικέφαλο είχαν οδηγήσει ο Μάλκολμ Γκρίφιν (24π, 10/13δ.), ο Ζερμέιν Λοβ (17π, 13/13β.) και ο Μπο Μπιτς (15π, 2/2, 2/2, 3/3, 11ρ.).

Για το Μεσολόγγι Baxi κορυφαίοι ήταν ο Τόντρικ Γκότσερ (32π, 5/8τρ.) και ο Ντάρελ Πουαριέ (16π, 8ρ.).

Οι αριθμοί

Μεσολόγγι Baxi 

* Ο Κέβιν Λάνγκφορντ θα μπει στην πρώτη 40άδα των ξένων με τα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Αυτή θα είναι η 127η για τον Αμερικανό φόργουορντ που θα ξεπεράσει τον Τζίμι Όλιβερ και τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

+ Το Μεσολόγγι Baxi εκτελεί με ποσοστό καλύτερο κατά 6,9% στα δίποντα στα εντός έδρας παιχνίδια του, έχοντας 55,6% έναντι του 48,7% που είχε στα ματς μακριά από το Αγρίνιο.

- Κατά 8,4% μειώνεται το ποσοστό ευστοχίας του Μεσολογγίου Baxi στα τρίποντα όταν αγωνίζεται εντός έδρας, αφού εκτελεί με 28,3% έναντι του 36,7% που είχε εκτός έδρας.

ΠΑΟΚ

* Το πρώτο ριμπάουντ για τον Δημήτρη Κακλαμανάκη θα είναι και το 500ό του στη Stoiximan Basket League.

+ O ΠΑΟΚ είχε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, όσα είχε στα πρώτα 17. Κόντρα σε Κολοσσό H Hotels, Ιωνικό Hellenic Coin, Περιστέρι και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μέτρησε συνολικά 48 κλεψίματα.

- Ο Δικέφαλος έμεινε κάτω από τις 15 ασίστ στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του ενώ δεν ξεπέρασε τα επτά επιθετικά ριμπάουντ σε κάποιο από τα τέσσερα τελευταία.