Παρουσία του πρόεδρου της ΕΠΣ Αιτ/νιας η Δευτεριάτικη συγκέντρωση των Αιτωλοακαρνάνων διαιτητών

Κατηγορία: Διαιτησία

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Αιτωλοακαρνάνες διαιτητές που προσήλθαν στην επιμορφωτική συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, καθώς παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο οποίος συνοδευόταν από τον ταμία της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. Χρήστο Κόρα.

Ο κ. Παπαχρήστος είχε την τύχη να παρακολουθήσει δια ζώσης μια ομολογουμένως εκπληκτική διδασκαλία που έκανε το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας ( ΕΔ/ΕΠΣΑ) & εκπαιδευτής 2ης κατηγορίας κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ στον σύντομο χαιρετισμό του, που προηγήθηκε της εκπαίδευσης, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή ποδοσφαιρική χρονιά και παράλληλα εξέφρασε -για πολλοστή άλλωστε φορά- την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες των Αιτωλοακαρνάνων διαιτητών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ( ΕΔ/ΕΠΣΑ) κ. Βασίλης Νικολέτας έκανε κάποιες ανακοινώσεις προς το ακροατήριο και εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση με τον ιδιαίτερα γλαφυρό και παραστατικό τρόπο που δίδαξε την: "Διαχείριση μαρκαρισμάτων, άμεσο - έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, κίτρινη - κόκκινη κάρτα). Συγκεκριμένα προβλήθηκαν στον προτζέκτορα 17 φάσεις (ά μέρος) από υλικό που απέστειλε για εκπαίδευση η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ/ΕΠΟ), οι οποίες επιλέγονται από την UEFA με σκοπό την επιμόρφωση.

Ο εκπαιδευτής κάθε φορά επέλεγε έναν διαιτητή, ο οποίος καλούνταν να τοποθετηθεί για το ποιά θα ήταν η απόφασή του (τεχνική και πειθαρχική ποινή) στην συγκεκριμένη φάση, ενώ θα έπρεπε να τεκμηριώσει την επιλογή του αυτή, αναφέροντας κάθε φορά και τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ (υπερβολική δύναμη, τεντωμένο πόδι, υψωμένο πόδι, παίξιμο με τις τάπες, απόσταση, οπτική επαφή, επικίνδυνο παιχνίδι, βάναυσο παιχνίδι, βίαιη διαγωγή κτλ) που τον οδήγησαν σε αυτή. Ήταν ομολογουμένως ένα ιδιαίτερα διδακτικό μάθημα καθώς εξαλείφθηκαν οι οποίες απορίες υπήρχαν πάνω σε έναν εξόχως νευραλγικό τομέα που έχει να κάνει με την διαχείριση των μαρκαρισμάτων.

Την προσεχή Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει το β' μέρος της διδασκαλίας.

ΒΑΣΙΛΗΣ_ΛΙΟΝΑΣ ( Υπεύθυνος Τύπου/Δημοσίων Σχέσεων Σ.Δ.Π.Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ)