Στο Αμβούργο μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου και Λυκείου Μεσολογγίου

Ένα ταξίδι γεμάτο γνώση, νέες εικόνες και καινούριες γνωριμίες πραγματοποίησαν οι μαθητές από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσολογγίου. Έχοντας ως οδηγό την μάθηση και γλώσσα επικοινωνίας την τέχνη, βρέθηκαν για 6 μέρες στο Αμβούργο της Γερμανίας στο κοινωνικο-πολιτιστικο κέντρο Honigfabrik (19-25 Σεπτεμβρίου). Το κέντρο αυτό, φέτος γιόρταζε τα 40 χρόνια ύπαρξης του διοργανώνοντας πληθώρα δραστηριοτήτων για τους ντόπιους της περιοχής αλλά και τους φίλους επισκέπτες. 

Οι μαθητές μας είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια καλλιτεχνικών, μουσικής, χαρακτικής και να γνωρίσουν την πόλη του Αμβούργου μέσα από αθλητικές δραστηριότητες (περιήγηση σε παραπόταμο-καναλι του Έλβα με κανό), επισκέψεις (στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, την Φιλαρμονική, κεντρικά σημεία της πόλης και στις εγκαταστάσεις του λιμανιού στο St.Pauli). 

Η επικοινωνία με μαθητές του Αμβούργου έδωσε στα παιδιά νέες οπτικές για το πόσο χρήσιμη είναι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, αλλά και πώς η τέχνη και οι κατασκευές με τα χέρια αποτελούν παγκόσμια γλώσσα. Οι μαθητές κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν μέσα από την συνεργασία και την χαρά της δημιουργίας. Οι καθηγητές τους, Αθανάσιος Πατρόπουλος - διευθυντής και Νικόλαος Ντούμας- εικαστικός, γνωρίστηκαν με το προσωπικό του κέντρου και καλλιτέχνες από Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία χτίζοντας νέες ιδέες για συνεργασία στο μέλλον.

Η ανταλλαγή έγινε με χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Νεότητας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος "Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους-Roots are Routes" και της συνεργασίας μεταξύ του κοινωνικοπολιτιστικού κέντρου Honigfabrik και του προγράμματος. Μέχρι στιγμής συνεργάτες και μαθητές από το Αμβούργο έχουν επισκεφτεί την πόλη του Μεσολογγίου δύο φορές (σύνολο 40 άτομα) και δύο φορές  μαθητές και καθηγητές από Ευηνοχώρι, Αιτωλικό, Μεσολόγγι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Roots are Routes, έχουν παει. Ευχόμαστε η συνεργασία να συνεχίσει ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, πρακτικές λύσεις και φυσικά την αγάπη για κάθε μορφής τέχνη και ελεύθερη έκφραση.

Υπεύθυνη του προγράμματος και της ανταλλαγής των νέων, η Όλγα Δασκαλή, νομικός, διαχειρίστρια πολιτιστικών έργων και νεοεκλεγείσα Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου. 

Ως Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο κρατάμε αυτό που μας είπαν οι μαθητές μας, όταν επιστρέψαμε: "Εμπειρία ζωής"! Συνεχίζουμε με περισσότερο ζήλο φέτος να δημιουργούμε στο εργαστήριο εικαστικών μας.

Για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσολογγίου οι υπεύθυνοι καθηγητές Αθανάσιος Πατρόπουλος και Νικόλαος Ντούμας.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr