Επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Κώστας Λύρος: «Το Μεσολόγγι έδωσε, δίνει και θα δίνει στην Ελλάδα την λαμπρότητά του»

Την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου επισκέφθηκε χθες Τρίτη 16 Ιουνίου η Πρόεδρος Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Την κυρία Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και τους εκπροσώπους της Επιτροπής καλωσόρισαν στον Κήπο των Ηρώων ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Τσώλος, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παρασκευή Πετρονικολού – Μπαλτά και το μέλος της Επιτροπής του Δήμου «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» Φώτης Σπυρόπουλος.

Ακολούθησε ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων κι ακολούθως στην Δημοτική Πινακοθήκη παρουσία των Αντιδημάρχων, των Προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου και Δημοτικών Συμβούλων , ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο αναφέρθηκε στην ιδεολογική σημασία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και το μήνυμα το οποίο μεταφέρει σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο. Αναφερόμενος δε στο χώρο της Πινακοθήκης σημείωσε πως «...Μετά τον Κήπο των Ηρώων, εδώ χτυπά η καρδιά του κάθε Μεσολογγίτη και Μεσολογγίτισσας. Χτυπά η καρδιά της Ελεύθερης Ελλάδας. Σ’ αυτό το χώρο, είναι αποτυπωμένο από κορυφαίους καλλιτέχνες της Ελλάδας και της Ευρώπης το Μεγαλείο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.   Το Μεσολόγγι είναι μια πόλη με σπάνια ομορφιά , είναι ένας τόπος ιδιαίτερος και   μοναδικός .Μα πάνω από όλα αυτά , Το Μεσολόγγι είναι ιδέα .Δεν συμβολίζει μόνο τα πάθη αυτού του τόπου , αλλά κάτι ακόμη πιο πάνω . Κάτι υπερβατικό. Σας καλούμε να το γνωρίσετε. Σε τούτον εδώ το χώρο φυλάσσουμε τα κειμήλιά μας .Με ευλάβεια .Είναι για μας πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη

Αναχωρώντας από την Πινακοθήκη, η ξενάγηση στην πόλη συνεχίσθηκε στον Πεζόδρομο και σε καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων. Στην Τουρλίδα Μεσολογγίου, η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στο υπό κατασκευή Μουσείο Άλατος από τον ιδρυτή της «Διεξόδου» κι εμπνευστή του Νίκο Κορδόση. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το ιβάρι της Κλείσοβας, όπου με την επιμέλεια των διαχειριστών ψαράδων του, προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα.

Την κυρία Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη συνόδευαν τα Μέλη της Ολομέλειας καθηγητές Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Νίκος Κανελλόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος & Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τον Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση Ανδρέας Φίλιας και η κυρία Ροδάνθη Φλώρου, μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2021 και Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου.                                    

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», δήλωσε εντυπωσιασμένη και μίλησε με θερμά λόγια για το Μεσολόγγι, τη φύση που το περιβάλλει και την λαμπρή ιστορία του. Μια ιστορία που όπως είπε οι άνθρωποι μεταφέρουν με υπερηφάνεια και συγκίνηση. Σε συνδυασμό δε με το περιβάλλον, την ανθρώπινη δημιουργικότητα, αλλά και την πνευματική δράση, μπορεί να θεμελιώσει την Ελλάδα του μέλλοντος. Την Ελλάδα που θα προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ιστορία, τον φυσικό πλούτο και τους ανθρώπους της.

   Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στη δήλωσή του επεσήμανε πως «Το Μεσολόγγι έδωσε, δίνει και θα δίνει στην Ελλάδα, τη λαμπρότητα των ιδεών του, το φυσικό του κάλλος, τον πολιτισμό του και δημιουργικούς ανθρώπους του. Είναι οι θεμελιώδεις αξίες και ιδιαιτερότητές του, που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο και απολαμβάνουν το σεβασμό των επισκεπτών του. Έχουμε την ευκαιρία και δυνατότητα όλοι μαζί να εργασθούμε και να επικοινωνήσουμε σωστά. Με αφορμή το παρελθόν, δημιουργούμε το παρόν αλλά και σχεδιάζουμε το μέλλον της Ελλάδας Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και στήριξη από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr