Έφυγε… ο Γιώργος Γαλανός

Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και μεγάλος προπονητής του νομού μας Γιώργος Γαλανός, δυστυχώς έφυγε χθες από κοντά μας και ταξιδεύει πλέον για τα ουράνια γήπεδα. Ξεκίνησε τη μεγάλη ποδοσφαιρική του διαδρομή από την Κατοχή σαν ένα αυθεντικό ταλέντο και σε ηλικία 17 ετών ήρθε στην ΑΕΜ, όπου αγωνίστηκε με επιτυχία για μία τριετία (1965-68) ως επιθετικός, δείχνοντας τις μεγάλες του ικανότητες.

Στο τέλος της δεκαετίας του ΄60 μεταγράφεται στον Παναιτωλικό και αγωνίζεται με επιτυχία σε Α΄και Β΄ Εθνική ως το 1976. Την επόμενη περίοδο επιστρέφει στην Ένωση και συμβάλλει τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στη Β΄ Εθνική, αγωνιζόμενος πλέον ως κεντρικός αμυντικός. Θα αγωνιστεί στην ΑΕΜ άλλη μία τριετία (1976-79) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία πολύ μεγάλη προπονητική καριέρα, κυρίως στον Όμηρο Νεοχωρίου, με τον οποίο γνώρισε και την μεγαλύτερή του επιτυχία, με τη συμμετοχή της ομάδας το 1985 στον τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών. Εργάστηκε δε με επιτυχία και σε άλλα σωματεία του νομού, ενώ πέρασε και αρκετές φορές από τον πάγκο της ΑΕΜ.

Σπουδαίος παίκτης, εγκεφαλικός και διορατικός μέσα στο παιχνίδι, εύστροφος, ψύχραιμος, χωρίς περιττές ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο, που έπαιζε πάντα με μυαλό. Ήταν ένας μεγάλος μπαλαδόρος με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, άψογος χειριστής της μπάλας, με ωραίες μακρινές μεταβιβάσεις ακριβείας. Η ικανότητά του να βλέπει γήπεδο και να μοιράζει σωστά το παιχνίδι, οι μπαλιές διαβήτης και το πολύ δυνατό του σουτ, συνέθεταν έναν παίκτη μεγάλων δυνατοτήτων, που άφησε εποχή στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας.

Φίλε Γιώργο ... καλό ταξίδι.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας