Οι μαθητές του Δήμου ζωγραφίζουν και φωτογραφίζουν εμπνεόμενοι από το 1821

Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την καλλιτεχνική και ιδιαίτερα την εικαστική τους ευαισθησία μέσα από τις δυο συμμετοχικές δραστηριότητες που διοργανώνονται από το Πνευματικό Κέντρο με την υποστήριξη της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία».

Σε συνέχεια των ενημερωτικών συναντήσεων της 3ης Οκτωβρίου 2020 και της 18ης Ιανουαρίου 2021 όπου συμμετείχαν διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων και των δυο βαθμίδων, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μπορούν να συμμετέχουν στην πρώτη συμμετοχική δραστηριότητα που περιλαμβάνει ατομικά έργα Ζωγραφικής. Τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να εμπνευστούν ελεύθερα από το ποίημα Η Νίκη του Κωστή Παλαμά, με απεικονίσεις του περιβάλλοντός τους (τοπίο, πόλη, οικογένεια, σχολείο) που παραπέμπουν στην περίοδο του 1821. Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν έως το διάστημα από 10 έως 15 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Όλα τα έργα των συμμετεχόντων θα τυπωθούν και θα προβληθούν σε σχετική Έκθεση στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, το διάστημα 2 έως 11 Απριλίου 2021, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το πως θα προβληθούν οι φωτογραφίες των παιδιών.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου), η συμμετοχική δραστηριότητα αφορά τη Φωτογραφία, όπου μπορούν να φωτογραφήσουν με όποιο μέσο επιθυμούν (φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο), απεικονίσεις του περιβάλλοντός τους (αντικείμενα, τοπίο, πόλη, οικογένεια, σχολείο) που παραπέμπουν στην περίοδο του 1821. Ακολούθως μπορούν να αναρτήσουν την φωτογραφία της επιλογής τους στο προφίλ Messolonghi2021 στο Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag #messolonghi2021 και το όνομα του σχολείου τους κατά το διάστημα 10 - 15 Μαρτίου 2021. Η κάθε φωτογραφία μπορεί να συνοδεύεται από σύντομες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό της (ενδεικτικά: σημείο, περιοχή, Δημοτικό Διαμέρισμα).

Οι λεπτομέρειες των δυο δραστηριοτήτων έχουν ήδη αποσταλεί στις σχολικές μονάδες για ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους!

Επιτροπή «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία»