«Επαναστατικές Διαδρομές 2021» με τη Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Το 2021, οι Πανέλληνες και οι Φιλέλληνες γιορτάζουμε την Διακοσιοστή Επέτειο της Επανάστασης του Γένους μας.

Ζώντας σήμερα την Ελευθερία, την οποία οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν να μας κληροδοτήσουν, οδηγούμενοι από την στοιχειώδη εθνική φιλοτιμία και την αγάπη για την Πατρίδα που μας παρέδωσαν, αναζητήσαμε τις δυνατότητες να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς εκείνους και να διαδώσουμε τα μηνύματα των αγώνων τους στην πατρίδα μας κι έξω απ᾽ αυτήν, σε φίλους και μη.

Στην αναζήτηση αυτή, συναντηθήκαμε οι Λέσχες μοτοσυκλετιστών Αλεξανδρουπόλεως, Βόλου, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου. Διαπιστώσαμε την κοινή μας έγνοια και την διάθεσή μας να συνεργαστούμε.

Έχουμε σήμερα την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσουμε πως αναλαμβάνουμε μιά πρωτοβουλία.

Η ευχή, η επιθυμία και η απόφασή μας είναι να τιμήσουμε την ιερή μνήμη των Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, των φανερών και γνωστών και επιφανών και των αφανών και αγνώστων και ασήμων, των αποφασισμένων πρωτεργατών και των ενθουσιωδών συμμετόχων, των διαπρυσίων κηρύκων και των εκ βάθους καρδίας πιστών ακολούθων, των εκ του περισσεύματος και εκ του υστερήματος προσενεγκάντων, των θυσιασθέντων Ηρώων και Μαρτύρων.

Αναλαμβάνουμε να τιμήσουμε τη Μνήμη των Αγωνιστών, συνδέοντάς την συμβολικά με επιλεγμένα πρόσωπα της Ιστορίας μας, χωρίς επ᾽ ουδενί αυτή η επιλογή να εξαίρει κάποιους ή, αντιθέτως, να υποτιμά το μέγα πλήθος όλων των άλλων:

Τους Κήρυκες της Ελευθερίας τιμούμε, στα πρόσωπα του Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Αντωνίου Κυριαζή, του μάρτυρος Ρήγα Φεραίου.

Τους Πρωτεργάτες της Εθνεγερσίας τιμούμε, στα πρόσωπα του Πρίγκηπος Αλεξάνδρου Υψηλάντη και των Ιερολοχιτών του.

Τους Ήρωες και Μάρτυρες της Εξόδου του Μεσολογγίου Ελευθέρους Πολιορκημένους τιμούμε, στα πρόσωπα του πνευματικού ηγέτη τους Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, του εκλεγμένου Αρχηγού τους Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, της Εξοδίτισσας Τασούλας Γυφτογιάνναινας και του Τελετάρχη της Ανατίναξης Χρήστου Καψάλη.

Το μέγα πλήθος των μαχητών τιμούμε στα πρόσωπα του Αρχιστρατήγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και του Μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη.

Τιμούμε τους γνωστούς και αγνώστους Φιλέλληνες συμμαχητές και συμπαραστάτες των Ελλήνων.

Τιμούμε, τον Άγνωστο Στρατιώτη του Αγώνα για την Ελευθερία.

Τιμούμε, στο πρόσωπο του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, όσους δημιούργησαν την Ελληνική πολιτεία.

Τιμούμε, τέλος, στο πρόσωπο του Διονυσίου Σολωμού, αυτούς που με το έργο τους ενέπνευσαν και άφησαν αιώνια κληρονομιά στην ανθρωπότητα την Επανάσταση.

Έχουμε σχεδιάσει και οργανώνουμε ένα προσκύνημα στην μνήμη τους κι ένα οδοιπορικό στην ιστορία τους. 

Το καλοκαίρι του 2021, στο τέλος του Ιουλίου, οι Έλληνες μοτοσυκλετιστές, θα συμπορευθούμε στην Ελλάδα και έξω απ᾽ αυτήν, στο Βελιγράδι, την Οδησσό, το Ιάσιο, στους τόπους που προετοιμάστηκε, κηρύχθηκε, ξέσπασε και επικράτησε η Επανάσταση, στα Βαλκάνια και σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Θα πορευτούμε οι Ελλαδίτες μοτοσυκλετιστές μαζί με τα αδέρφια μας από την Κύπρο, από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού.

Οραματιζόμαστε να οδηγήσουμε όλοι μαζί ως το Δραγατσάνι, τον τόπο της θυσίας του Ιερού Λόχου του Αλέξανδρου Υψηλάντη, και να συναντηθούμε εκεί με τον Ιερό Λόχο του Μεσολογγίου, που αναγεννήθηκε στην Ιερή Πόλη μας από το Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός».

Στην πορεία μας αυτή, σε καθέναν από τους τόπους που θα ταξιδέψουμε στην Ελλάδα και έξω απ´ αυτήν, θα συναντήσουμε πρόσωπα και φορείς που εμπνέονται από τα ίδια ιδανικά και θα συνεργαστούμε μαζί τους στην πραγματοποίηση επετειακών εκδηλώσεων.

Έχουμε ήδη έλθει σε επαφή με φορείς που επιθυμούν να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία μας. Θα μας εμψυχώνει η ευχή του Μητροπολίτη μας, του Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά. Η Μητρόπολή μας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι οι πρώτοι επίσημοι υποστηρικτές μας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Έχουμε λάβει την απόφαση να οδηγηθούμε αποκλειστικά και μόνον από το λόγο και το παράδειγμα των Αγωνιστών, όπως εκείνοι οι ίδιοι έπραξαν, είπαν και παρέδωσαν.

Σε αυτή μας την πρωτοβουλία, θα παραμείνουμε σταθερά αυτόνομοι από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις, ανεπηρέαστοι από ιδεολογικές προκαταλήψεις και εμμονές και αδιαπραγμάτευτα πιστοί «τοις κείνων ρήμασι».

Αν επιθυμείτε και σεις να συμμετάσχετε ή να υποστηρίξετε τις «Επαναστατικές Διαδρομές» μας, στείλτε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σύντομα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε με λεπτομέρειες το σχεδιασμό μας ώστε οι ομονοούντες να συμπορευτούν μαζί μας.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr