Εντολή του Yπ. Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων από αύριο Τρίτη στο Μεσολόγγι

Το Μεσολόγγι «βράζει», αλλά τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας δίνουν εντολή για άνοιγμα των σχολείων του Δήμου από αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα εν λόγω Υπουργεία, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

Με λίγα λόγια, η απόφαση του Δημάρχου για τριήμερο κλείσιμο των σχολείων δεν ισχύει, όπως επισημαίνουν τα δυο Υπουργεία, παρόλο που αυτή την στιγμή 15 εκπαιδευτικοί νοσούν από κορωνοϊό και  35 τουλάχιστον μαθητές βρίσκονται σε καραντίνα. Η εκπαιδευτική κοινότητα στηρίζει την απόφαση του Δημάρχου, και ήδη επικρατεί αναστάτωση στα σχολεία που πριν από λίγα λεπτά έλαβαν και το  σχετικό έγγραφο από το Υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Πολλοί γονείς ωστόσο επικοινωνώντας με τους Διευθυντές δηλώνουν ότι δεν προτίθεται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Πηγή: www.aixmi-news.gr