"Μια μεγάλη αλλαγή στις Δημοτικές εκλογές." Θέση από τον συνδυασμό "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου", διεκδίκηση για τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου

Στις 26 Μαΐου, στις Δημοτικές εκλογές θα βρεθούμε μπροστά σε 2 κάλπες. Στην πρώτη κάλπη θα ψηφίσουμε για Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο και στην άλλη κάλπη θα ψηφίσουμε για το Συμβούλιο Κοινότητας της περιοχής μας. Δηλαδή στη μία κάλπη ψηφίζουμε για τον Δήμο μας και στην άλλη για την Κοινότητα μας.

Στο Δήμο Μεσολογγίου υπάρχουν και λειτουργούν 19 Κοινότητες (οι 3 παλιοί Δήμοι και οι 16 παλιές Κοινότητες). Επομένως, η πόλη μας αποτελεί μία Κοινότητα: Την Κοινότητα Μεσολογγίου, η οποία θα διοικηθεί για τα επόμενα 4 χρόνια από το Συμβούλιο της Κοινότητας.


Ο νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπει ότι για το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου εκλέγονται 11 Σύμβουλοι από τους υποψήφιους όλων των συνδυασμών που θα πάρουν μέρος στις εκλογές για το Συμβούλιο της Κοινότητας. Οι συνδυασμοί που καταρτίζονται και παίρνουν μέρος στις εκλογές μπορούν να έχουν σχέση με τους συνδυασμούς των υποψήφιων Δημάρχων, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό και θετικό ότι πλέον επιτρέπεται να υπάρχουν και ανεξάρτητοι συνδυασμοί. Χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να συνταχθούν με κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο, όπως ο δικός μας συνδυασμός.

Το σύστημα που εφαρμόζεται για την εκλογή των Συμβούλων Κοινότητας είναι αυτό της απλής αναλογικής. Στο ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα μπορούμε να βάλουμε μέχρι 2 σταυρούς. Στους συνδυασμούς για την Κοινότητα δεν ορίζεται επικεφαλής, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι χρειάζονται σταυρό εκλογής.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας εκλέγεται έμμεσα από τα 11 άτομα που θα εκλεγούν στο Συμβούλιο Κοινότητας. Υποψήφιοι Πρόεδροι είναι αυτόματα οι Σύμβουλοι που πήραν τους περισσότερους ψήφους από τους δύο πρώτους συνδυασμούς, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Από τη στιγμή λοιπόν, που στο ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα, δεν υπάρχει επικεφαλής, οφείλουμε να σκεφτούμε ότι με τους 2 σταυρούς διαλέγουμε άμεσα τα άτομα που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στο Συμβούλιο και έμμεσα τον Πρόεδρο της Κοινότητας, αφού αυτός με τις περισσότερες ψήφους μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου. Έτσι, για πρώτη φορά δε θα υπάρχει επικεφαλής σε ψηφοδέλτιο συνδυασμού και όλοι μπαίνουν στη διαδικασία της σταυροδοσίας.

Όλοι θα κληθούμε να απαντήσουμε στα εξής ερωτήματα: Ποιους θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στο Συμβούλιο Κοινότητας, να διαχειρίζονται τα κοινά της πόλης μας και ποιον επιλέγουμε για Πρόεδρο της Κοινότητας;

Ο συνδυασμός μας «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου», δηλώνει παρών στην διεκδίκηση του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου.
Θέλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά της πόλης μας και να εισακουστεί η φωνή των ενεργών πολιτών θεσμικά. Θέλουμε να δούμε την πόλη μας να αλλάζει. Πέρα από κομματικά προσκόμματα, πέρα από την επιλογή Δημάρχου, εμείς πιστεύουμε στο αίσθημα Κοινότητας και την ενότητα που χρειάζεται μια πόλη για να πάει μπροστά, έτσι θα αναπτύξουμε συνεργασίες με εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν και επιδιώκουν τη συνετή και ποιο ορθολογική πορεία των πραγμάτων.  

Η επιλογή σας είναι σημαντική! Δίνοντας το 50% +1 ψήφους στο συνδυασμό μας, θα βοηθήσετε να εκλεγούν 6 υποψήφιοι από την ομάδα μας στο Συμβούλιο Κοινότητας. Με άλλα λόγια, θα βοηθήσετε να υπάρξει μια πιο διεκδικητική και πιο δυνατή φωνή για το Μεσολόγγι.

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr