Συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους από τον συνδυασμό "ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου ο Συνδυασμός μας «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου» και οι υποψήφιοί του, θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, καθώς και στους συμπολίτες μας από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό και τις Οινιάδες που θα απαρτίσουν το νέο δημοτικό συμβούλιο. 

Ταυτόχρονα, θέλουμε να τονίσουμε ότι η ευθύνη απέναντι στους δημότες είναι μεγάλη. Πρέπει να αρχίσει να παράγεται το συντομότερο, χρήσιμο έργο. 

Ο νέος νόμος, με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, δίνει μια ποικιλομορφία στο Δημοτικό συμβούλιο και μια διαφορετική δυναμική. Η συνεργασία, ο παραγωγικός διάλογος και η διαφάνεια απαιτούμε να χαρακτηρίσουν τη θητεία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Καλή δύναμη λοιπόν και καλές αποφάσεις με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Θέλουμε επίσης, την ίδια στιγμή, να απευθύνουμε τα πολλά μας συγχαρητήρια και στους εκλεγέντες στα συμβούλια των 19 Κοινοτήτων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ευχόμαστε τα νέοεκλεγέντα συμβούλια Κοινότητας να αποτελέσουν πραγματικά τον πυρήνα της συμμετοχής και της συνεργασίας.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα των εκλογών θα θέλαμε να επισημάνουμε το μεγάλο ποσοστό αποχής της Α’ Κυριακής και της Β’ Κυριακής (36,39% και 44,25% αντίστοιχα) σε όλον το Δήμο Μεσολογγίου καθώς και το 38% της αποχής στην πόλη του Μεσολογγίου, όπου από τους 12.646 εγγεγραμμένους ψήφισαν τελικά οι 7.844 (την Α΄Κυριακή). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός της πολύ χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών στο Δημοτικό συμβούλιο, αφού εκλέγονται μόνον τρεις γυναίκες μεταξύ των 33 συμβούλων (το 9,09%) αλλά και στο συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου, όπου εκλέγονται δύο γυναίκες μεταξύ των 11 κοινοτικών συμβούλων (το 18,18%). Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων της Α΄ Κυριακής (443 στην πόλη του Μεσολογγίου) καθώς και η λευκή ψήφος (230 λευκά ψηφοδέλτια).

Αρνητικό και μαύρο σημείο των εκλογών, αποτελούν για εμάς οι καταστάσεις ανομίας και συναλλαγής στους εξωτερικούς χώρους κάποιων εκλογικών κέντρων της πόλης του Μεσολογγίου, συμπεριφορές απαράδεκτες και ποινικά κολάσιμες που δεν έθιξαν μόνον το Συνδυασμό μας αλλά και τη βούληση της υγιούς πλειοψηφίας των εκλογέων καθώς και την όλη εκλογική διαδικασία. Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να σταματήσει με κάθε κόστος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους πολίτες της πόλης του Μεσολογγίου που από το σύνολο των υποψηφίων των συνδυασμών που συμμετείχαν στις κοινοτικές εκλογές για την Κοινότητα Μεσολογγίου έδωσαν την πρώτη και δεύτερη θέση σε σταυρούς προτίμησης σε άτομα από το δικό μας συνδυασμό, την Όλγα Δασκαλή και το Νίκο Σταμάτη. Μας δώσατε άλλη μια πρωτιά, άλλη μια ευθύνη!

Τελικά, το Συμβούλιο της Κοινότητας Μεσολογγίου θα απαρτίζεται από τους: Όλγα Δασκαλή, Νίκο Σταμάτη, Άντα Χαλαζιά και Χρήστο Φούντα (από τον συνδυασμό ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ), Γιώργο Καραδήμα, Ευθύμιο Δενδρινό και Γιάννη Γκανιάτσο (από τον συνδυασμό ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ), Νίκο Μπαρμπετάκη, Ανδρέα Σπανό και Δημήτρη Φρικασέ (από τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) και Δημήτρη Φραγκούλη (από τον συνδυασμό ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ).

Τέλος, δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι πρώτη μας μέριμνα και φροντίδα είναι η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση τους καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος Κοινότητας. 

Σας περιμένουμε στον χώρο σκέψης μας, κάθε Τετάρτη και από 18.00 έως 21.00, στην οδό Ζαλοκώστα 6, πίσω από την Αγία Παρασκευή. 
Ξεκινάμε! Καλή αρχή!

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του συνδυασμού "ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr