Ανακοίνωση ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, εύχεται σε όλους τους εμπλεκομένους με το άθλημα στο Νομό μας, υγεία και καλή ποδοσφαιρική χρονιά.

Κρίνουμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

1.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΑΣ

Βασικά του σημεία είναι:

Ορισμός από τον σύλλογο ενός ατόμου που είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και λεπτομερείς ενημέρωση – εκπαίδευση από το άτομο αυτό όλων των αναμειγνυομένων (ποδοσφαιριστών, προπονητών, βοηθητικού προσωπικού, παραγόντων) για την τήρηση των κανόνων του πρωτοκόλλου. Η ενημέρωση επεκτείνεται και στα μέλη της φιλοξενούμενης ομάδας αναφορικά με ιδιαιτερότητες της αθλητικής εγκατάστασης

Ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων ανά πάσα στιγμή σε ποδοσφαιρικό γήπεδο ( προπόνηση, επίσημος ή και φιλικός αγώνας) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα ογδόντα (80) άτομα. Στον παραπάνω αριθμό συμπεριλαμβάνονται και

Παρατηρητής αγώνα και βοηθός παρατηρητή

Παρατηρητής διαιτησίας

Ιατρός αγώνα

Οικονομικός επόπτης

Επίσης, για την καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις γίνεται υποχρεωτικά χρήση του εντύπου Κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση (ανηρτημένος στο υγειονομικό πρωτόκολλο). Το αρχείο διατηρείται στην εγκατάσταση για λόγους ιχνηλασιμότητας για 14 ημέρες. Συστήνεται να χρησιμοποιείται μία είσοδος και έξοδος (η ίδια) στην εγκατάσταση για τον έλεγχο των παρευρισκόμενών. Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος τηρούνται οι «Οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. για τα Ομαδικά Αθλήματα». Συστάσεις ΕΟΔΥ-Υγειονομικής Επιτροπής ΓΓΑ για Ομαδικά Αθλήματα (από 1/7/2020)  

2.Παρακαλούνται άμεσα τα σωματεία μας να προχωρήσουν στην έκδοση ταυτοτήτων των διαπιστευμένων ατόμων (σύμφωνα με το άρθρο προπονητές της προκήρυξης πρωταθλημάτων 2020-2021) έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να παρευρίσκονται εντός της Ζώνης 1 του γηπέδου.

3.Επίσης για την καλύτερη τήρηση των κανόνων του υγειονομικού πρωτοκόλλου καλούνται τα ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να καλύψουν αγώνες των πρωταθλημάτων 2020-2021 να δηλώσουν άμεσα τα άτομα στην ‘Ενωση προκειμένου να εκδοθούν οι κάρτες πιστοποίησης για την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση. Η είσοδος των ατόμων των ΜΜΕ θα γίνεται έπειτα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο υγειονομικού πρωτοκόλλου του γηπεδούχου σωματείου και επιτρέπεται να παρευρίσκονται στις Ζώνες 2-3 της αθλητικής εγκατάστασης.

4.Σας έχουμε γνωστοποιήσει μέσω των προκηρύξεών μας ότι αποκλειστικά για φέτος οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν στο Φ.Α. μέχρι 20 ποδοσφαιριστές και να πραγματοποιούν μέχρι 5 αλλαγές, ενώ σε περίπτωση παράτασης θα μπορούν να πραγματοποιούν και 6η αλλαγή.

Σας παραθέτουμε για το θέμα αυτό διευκρινήσεις της Νομικής Υπηρεσίας της Ε.Π.Ο.:

Σε κάθε ομάδα επιτρέπεται η χρήση μέχρι πέντε αλλαγών (κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών) σε κάθε επίσημο αγώνα.

Προκειμένου να περιοριστεί η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει μέχρι τρεις ευκαιρίες να προβεί στις 5 αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επιτρέπονται επίσης οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον και οι δύο ομάδες προβούν σε αλλαγή ταυτόχρονα, αυτή θα υπολογίζεται ως μία από τις τρεις ευκαιρίες για κάθε ομάδα.

Οι αλλαγές και ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιούνται, μεταφέρονται στην παράταση,

Εφόσον οι κανόνες της διοργάνωσης επιτρέπουν μια πρόσθετη αλλαγή κατά τη διάρκεια της παράτασης, κάθε ομάδα θα έχει μία πρόσθετη ευκαιρία για αλλαγή. Οι αλλαγές επιτρέπονται και πριν την έναρξη της παράτασης και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της παράτασης.

5.‘Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος την 1η αγωνιστική κάθε γύρου και στα 3 Πρωταθλήματα τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν μόνο τα έξοδα κίνησης των διαιτητών και παρατηρητών και όχι την αμοιβή τους. Τα σωματεία ΑΟ ΙΝΑΧΟΣ και ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ που συμμετέχουν σε ομίλους που ο αριθμός των ομάδων είναι μονός και την 1η αγωνιστική έχουν ρεπό θα τύχουν του ευεργετήματος αυτού στους αγώνες της 2ης αγωνιστικής όπου είναι και τα δύο γηπεδούχα.

Δραττόμενοι της ευκαιρίας αυτής, θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας.

6.Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι βάσει του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου, σωματεία που δεν έχουν εξοφλήσει πρόστιμα ή δεν έχουν καταβάλει το παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δεν θα ορίζονται οι αγώνες τους (αφορά σωματεία Γ’ κατηγορίας).

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Επικαιρότητα | Εκδηλώσεις

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr