Ανακοίνωση συμπόρευσης από την Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρου

 

Μετά από ένα χρόνο προσεκτικής και διακριτικής παρατήρησης στα τεκταινόμενα του τοπικού ποδοσφαίρου ως  ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ δηλώνουμε ξανά παρόντες στη  προσπάθεια που ξεκινήσαμε, μαζί με πολλές ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας, για να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας.

Τον Ιούλιο του 2014 αποδείχθηκε ότι μπορέσαμε να πείσουμε την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων για την ανάγκη επανεκκίνησης του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και για την προσήλωσή μας να την  πετύχουμε, αλλά δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές και όλοι γνωρίζουν.

Προφανώς ευθυνόμαστε κι εμείς γι’ αυτή τη χαμένη «μάχη». Όμως δεν είναι αυτοσκοπός κανενός μας οι καρέκλες, γι’ αυτό είμαστε ξανά παρόντες να συμπορευτούμε με τους διοικητικούς παράγοντες, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, ώστε να κάνουμε καλύτερο το ποδόσφαιρο το οποίο είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.

Ελπίζαμε πως η νυν διοίκηση της ΕΠΣ θα αντέγραφε έστω και υποτυπωδώς δικές μας προτάσεις, για να δώσει ανοδική ώθηση στον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αντί αυτού παρακολουθούμε όλοι μας μια Ένωση εγκλωβισμένη στο να μην μπορεί να κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και η οποία επιδίδεται από τώρα σε ψηφοθηρικές και μόνο τακτικές, χωρίς κανένα πλάνο για καλύτερες μέρες. Οι σημερινοί  διοικούντες της ΕΠΣΝΑ, δυστυχώς,  δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που όλοι βλέπουμε και η φθορά λόγω της (υπερ)εξουσίας γίνεται καθημερινά πιο αισθητή.

Αυτό τον ένα χρόνο έγιναν πολλά και χειρότερα της πρώτης θητείας, ή δεν έγιναν βασικά πράγματα για την καλή λειτουργία των πρωταθλημάτων. Άλλα θεωρούνται σοβαρά κι άλλα λιγότερο σημαντικά, όμως όλες οι ασθένειες μπορούν να γίνουν πιο επικίνδυνες αν δεν διαγνωσθούν και ιαθούν. Ας θυμηθούμε μαζί μερικά:

Οι ομάδες αναγκάστηκαν να παίζουν σε γήπεδα παραπάνω από ακατάλληλα, που πολλοί προπονητές χαρακτήρισαν επικίνδυνα για την υγεία των ποδοσφαιριστών τους. Ποιες οι ενέργειες της ΕΠΣ; Όχι τα επιτεύγματα, μα η προσπάθεια έστω. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ενέργεια, ή κρούση προς Δήμους, Περιφέρεια, πολιτικούς.

Μείζον ζήτημα η  διαφορετική μεταχείριση και οι διακρίσεις ανάμεσα στις ομάδες. Πολλά και δίκαια παράπονα για διαιτησίες, με πολλούς διαιτητές να ομολογούν – κρυφά – ότι ο χώρος τους εκτροχιάζεται όλο και περισσότερο. Καταγγελία ομάδας (του Ναυπακτιακού Αστέρα) ότι η Ένωση αρνήθηκε να ενημερώσει σωστά για την προκήρυξη κι ενώ όλοι το διαβάσαμε σαστισμένοι, ο κ. Παπαχρήστος απαξιεί να δώσει εξηγήσεις στις ομάδες που τον επανεξέλεξαν.

Μαθαίνουμε από ενδιαφερόμενες ομάδες και το διαβάζουμε επίσης σε δημοσιεύματα ότι η ίδια παραπλάνηση υπήρξε και στα μπαράζ των δευτεραθλητριών ομάδων της Β΄Κατηγορίας. Γινόμαστε αποδέκτες  παραπόνων για άνισες τιμωρίες παικτών, παρακολουθούμε ομάδες να εξοντώνονται  και για χειρότερα παραπτώματα κάποιες άλλες να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Στις  δημόσιες διαμαρτυρίες παραγόντων των ομάδων τιμωρήθηκε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ μόνον ένας.

Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πολλά για τα ποικίλα σχόλια όλης της ποδοσφαιρικής Αιτωλοακαρνίας, σχετικά με  την πορεία της ομάδας απ’ την οποία προέρχεται ο πρόεδρος της ΕΠΣ κι έγινε «Μπαρτσελόνα»  τις τελευταίες 10 αγωνιστικές, παίρνοντας τετραπλάσιους βαθμούς απ’ ότι τις πρώτες 16!

ΟΥΔΕΜΙΑ πρωτοβουλία, έστω και αποτυχημένη, για να γυρίσουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα και να ανασάνουν οικονομικά οι Διοικήσεις των ομάδων. Γενικότερα, δεν είδαμε ούτε καν υποψία μέριμνας για την ελάφρυνση  των ομάδων από  οικονομικά βάρη.

Οι προπονητές και επομένως η βελτίωση του ποδοσφαίρου στην τύχη τους. Αντί για συνεχή σεμινάρια και επιμορφώσεις με έξοδα και πρωτοβουλίες της ΕΠΣ, πλήρης αδράνεια.

 Τι να πούμε για το αστείο μέτρο να θεωρούνται μικροί σε ηλικία οι ποδοσφαιριστές των 22 ετών; Ας το καταργούσαν εντελώς, αφού δεν έχουν κάνει τίποτα για να διαθέτουν οι ομάδες πολλούς πραγματικά μικρούς και ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές.

Πέμπτος χρόνος στην διοίκηση του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου και δεν υπάρχει καμία δυναμική για ανάκαμψη, καμιά καθοδήγηση για αποδοτική οργάνωση των σωματείων, παρά τις επίπονες προσπάθειες αρκετών ομάδων  να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Τα αποτελέσματα  απτά.

Χαρακτηριστικό ότι τρίτη συνεχόμενη σεζόν που δεν ανέβηκε ομάδα μας σε Εθνική Κατηγορία, όταν βάσει προϋποθέσεων θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον δύο και ίσως τρεις στην  Γ΄Εθνική, με υποσχέσεις και για την Β΄Εθνική. Μήπως δεν δικαιούται κάτι τέτοιο η Αιτωλοακαρνανία;

Γι’ αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμα, που όλοι γνωρίζουμε και δεν χωράνε σε μια μόνο ανακοίνωση, εμείς συστήνουμε Επιτροπή που θα είναι αποδέκτης των προβλημάτων των ομάδων, για να παλέψουμε όσον αφορά τα δίκαια  αιτήματα.

Οι διοικούντες της ΕΠΣ φρόντισαν, ελέω αντιδημοκρατικού καταστατικού,  να μην  υπάρχει αντιπολίτευση που να αποτρέπει την ανεξέλεγκτη εξουσία τους και να υπερασπίζεται τα δίκαια των  ομάδων. Αναλογιζόμαστε  πως σε ένα περιβάλλον απόλυτης εξουσίας και ομηρίας τα περιθώρια των ομάδων  να αντιπαρατεθούν με την ΕΠΣ είναι λίγα και συχνά γίνεται επικίνδυνο για την ύπαρξή τους.

Γι’  αυτό αποφασίσαμε να δίνουμε εμείς αυτόν  τον αγώνα, σε όσα αντιλαμβανόμαστε και κυρίως σε εκείνα που οι ομάδες θα μας γνωστοποιούν. Όλες οι ομάδες, είτε μας στήριξαν, είτε όχι.

Κι αν κάποιοι άνθρωποι του τοπικού μας ποδοσφαίρου θεωρούν πως είναι οι ευνοημένοι από την  άνιση μεταχείριση   της ΕΠΣΝΑ ας σκεφθούν καλύτερα μήπως τελικά σε ένα τέτοιο καθεστώς δεν απολαμβάνουν την ιδιότητά τους  στον βαθμό που το αξίζουν και είναι το ίδιο «θύματα» με τους αδικημένους.

 

Από την Συντονιστική Επιτροπή της

ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

1.    Αλεξόπουλος Ιωάννης 6972 271 560

2.    Γκουρνέλος Σοφοκλής 6947 322 770

3.    Γκρέκας Βασίλης 6978 776 005

4.    Νάκας Παναγιώτης 6974 053 179

5.    Σαράκης Χριστόφορος 6972 265 023

6.    Στεργίου Παναγιώτης 6947 272 738