Νίκη με προβληματισμούς στη πρόβα τζενεράλε για τον Αστέρα Μεσολογγίου

Με νίκη έκλεισε τα φιλικά του παιχνίδια πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων ο Αστέρας Μεσολογγίου νικώντας τον Άρη Αιτωλικού με 1-0. Ο αγώνας διεξήχθη τη  Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”. Ήταν το πέμπτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας μας με απολογισμό 4 νίκες και μία ισοπαλία.

Ο αγώνας έγινε κάτω από ζέστη και υπήρξαν αρκετοί φίλοι και των δύο ομάδων που το παρακολούθησαν. Ο Αστέρας Μεσολογγίου προβλημάτισε όμως με την εικόνα του, κυρίως από τη μέση και μπροστά. Οι παίκτες δυσκολεύονταν να περάσουν σωστά τη μπάλα στους επιθετικούς με συνέπεια να δημιουργήσουν λίγες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Άρη Αιτωλικού.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, με τον αγώνα Κυπέλλου να είναι η πρώτη επίσημη για τον Αστέρα, η ομάδα μας οφείλει να ανεβάσει ρυθμούς και να ετοιμαστεί ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο πρωτάθλημα που ξεκινά σε δύο εβδομάδες.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης Αιτωλικού, ανανεωμένος σε σχέση με το περσυνό ρόστερ έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ως ομάδα, κάλυπτε αρκετά καλά χώρους και προσπαθούσε να βγάλει αντεπιθέσεις, όπου σε μία από αυτές είχε ένα σουτ στο δοκάρι στο τέλος του Α’ ημιχρόνου. Η εμπειρία κάποιων βασικών τους παικτών μαζί με τον ενθουσιασμό των νεαρών παιδιών που μπήκαν στην ομάδα, φαίνεται ότι θα έχει καλό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας που θα συμμετάσχει φέτος.

Στο Α’ ημίχρονο, ο Αστέρας είχε μεν την κατοχή της μπάλας, έλεγχε το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Για άλλον ένα αγώνα η ομάδα μας απέτυχε να σκοράρει από το σημείου του πέναλτι, χάνοντας ένα ακόμα. Στο πέναλτι που κέρδισε ο Γαβρίνας, εκτέλεσε άστοχα ο Ντίμο, στέλνοντας τη μπάλα  στο δοκάρι. Οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές ευκαιρίες στο Α’ ημίχρονο, χάνοντας τις ευκαιρίες για γκολ.

Στο Β’ ημίχρονο, οι προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες, με τον Αστέρα να μην κινδυνεύει αμυντικά, πιέζοντας περισσότερο την άμυνα του Άρη να πετύχει ένα γκολ. Αυτό το κατάφερε ο Στάθης με κοντινή κεφαλιά, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα..

Ο προπονητής μας Ι. Ντζιβανάκης παράταξε στην αρχική ενδεκάδα τους:

Μάντης, Γερατσιάν, Τάσσος, Μπαρμπαρούσης, Ντίμο, Παλιάτσας, Μαυραγάνης, Σιαμήτρος Β., Κουμπαρούλης, Γιαβρούτας και Ελένης.

Επίσης αγωνίσθηκαν οι Τσεκρέζι, Στάθης, Κουφός, Βρέττας, Παναγιωτόπουλος, Σιαμήτρος Γ., Σχώρης, Αναστασίου, Ρονάλντο, Τσερίκου και Λαναράς.

Πηγή: asterasmessolonghi.gr