Νίκη βάλσαμο κόντρα στον Τρίκαρδο για τον Αστέρα Μεσολογγίου

 

Νίκη -βάλσαμο για τον Αστέρα Μεσολογγίου που επικράτησε του Τρίκαρδου Κατοχής με 1-0, στο εξ αναβολής αγώνα για την 8η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, τη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι, στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, παρουσία φίλων και των δύο ομάδων, που κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών έως το τελευταίο λεπτό.

Ήταν ένας αγώνας για γερά νεύρα, με τον Αστέρα Μεσολογγίου να χαμογελάει στο τέλος του αγώνα παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης και με τον Τρίκαρδο Κατοχής να χάνει κλασσικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με πιο σημαντική το πέναλτι που κέρδισε στο ’91 και αστόχησε ο παίκτης του Τρικάρδου. Παράπονα για τη διαιτησία έχουν και οι δύο οι ομάδες, ο Αστέρας για πέναλτι που δεν του δόθηκε στο Α’ ημίχρονο, αλλά και το πέναλτι που σφυρίχτηκε  εις βάρος του στο τέλος του παιχνιδιού και ο Τρίκαρδος Κατοχής για το γκολ του Γιαβρούτα, ως οφσάιντ.

Στο Α’ ημίχρονο, οι δυο ομάδες έπαιξαν αναγνωριστικό παιχνίδι, με μάχες κυρίως στο κέντρο του γηπέδου και με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Αστέρας Μεσολογγίου, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του λόγω πολλών απουσιών βασικών παικτών του, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες αλλά δυσκολευόταν στη τελική πάσα. Από την άλλη πλευρά, ο Τρίκαρδος Κατοχής αμυνόταν καλά και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο Α’ ημίχρονο, σε ανύποπτη φάση, ο αμυντικός του Τρίκαρδου βρήκε με το χέρι τη μπάλα μες τη περιοχή του Τρικάρδου αλλά ο διαιτητής Ασημάκης έδειξε “παίζετε”, με τους παίκτες του Αστέρα να διαμαρτύρονται έντονα.

13′ Πρώτη ευκαιρία του αγώνα, για τον Τρίκαρδο όταν ο αριστερός οπισθοφύλακας του Τρικάρδου βρέθηκε έξω από τη περιοχή του Αστέρα, πλάγια δεξιά, έπιασε ωραίο ευθύβολο σουτ αλλά ο Μάντης σε ετοιμότητα πετάχτηκε στο γάμα της εστίας του και απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε μες τη περιοχή του Αστέρα,  επικράτησε σύγχυση με το Μάντη να δίνει τη λύση, μπλοκάροντας μετά από διπλή προσπάθεια.

18′ Διαμαρτυρία των παικτών του Αστέρα, όταν η μπάλα παιζόταν έξω από τη περιοχή του Τρικάρδου και δεξιά, ο Παλιάτσα έβγαλε πάσα στο Γιαβρούτα αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού μες τη περιοχή των φιλοξενούμενων με τον διαιτητή να διατάζει τη συνέχισή του, κάτω από τις διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα.

22′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να ανοίξει το σκορ, όταν σε λάθος του τερματοφύλακα Γκαζούκα να τροφοδοτήσει τον αμυντικό του αριστερά, μετά από βαθιά μπαλιά του Τάσσου, ο Ρονάλντο έγινε αποδέκτης της μπάλας, με την εστία ακάλυπτη, πλάσαρε ψιλοκρεμαστα τον Γκαζούκα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαζούκα.

38′ Ωραία αντεπίθεση των παικτών του Τρίκαρδου απο δεξιά, ο επιθετικός μπήκε στη περιοχή του Αστέρα αλλά πριν προλάβει να βγάλει τη παράλληλη επικίνδυνη σέντρα, επενέβη ο Παναγιωτόπουλος και με προβολή έκοψε αρχικά τη μπάλα και ο Μάντης με έξοδο μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο Β’ ημίχρονο, εξελίχθηκε ένα διαφορετικό παιχνίδι, με τον Αστέρα να προηγείται νωρίς στο σκορ, να δίνει χώρο στους φιλοξενούμενους , οι οποίοι έχασαν κλασσικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Αποκορύφωμα των ευκαιριών είναι το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.  Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ και έπειτα οπισθοχώρησαν, δίδοντας χώρο στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Από το Β’ ημίχρονο, ο Αστέρας Μεσολογγίου κρατά τους τρεις βαθμούς της νίκης ενώ ο Τρίκαρδος Κατοχής την αστοχία του σε αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

47′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για το Τρίκαρδο Κατοχής, όταν σε σοβαρό λάθος των Τάσσου και Μπαρμπαρούση έξω από τη περιοχή του Αστέρα, έκλεψε τη μπάλα ο Αθανασόπουλος, έδωσε στον Σεραφίγγο, μόνος μες τη περιοχή του Αστέρα απέναντι στο Μάντη έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάντη, στην επαναφορά η μπάλα έφτασε σε επιθετικό ξανά των φιλοξενούμενων, αλλά το νέο δυνατό σουτ που έπιασε, έφυγε μακριά άστοχα από την εστία του Μάντη, άουτ.

50′ ΓΚΟΛκαι 1-0 για τον Αστέρα Μεσολογγίου, με σκόρερ τον Γιαβρούτα. Ο Ρονάλντο από δεξιά έβγαλε σέντρα στον Μπελλάλη αριστερά, μες τη περιοχή των φιλοξενούμενων, αυτός κοντρόλαρε άψογα τη μπάλα, πάσαρε δεξιά στον Παλιάτσα, ο οποίος με τη σειρά του έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον αμαρκάριστο Γιαβρούτα στο ύψος της μικρής περιοχής του Γκαζούκα, και άνετα πλάσαρε εύστοχα για να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο γκολ υπήρξαν χλιαρές διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για οφσάιντ.

54΄Χαμένη ευκαιρία για τον Τρίκαρδο να ισοφαρίσει αμέσως τον αγώνα, όταν σε από την άμυνα των φιλοξενούμενων βγήκε ωραία κάθετη μπαλιά στη πλάτη του Τάσσου, ο επιθετικός πρόλαβε τον αμυντικό του Αστέρα, κέρδισε τη μπάλα και απέναντι στο Μάντη τον πλάσαρε ψιλοκρεμαστά , που ήταν εξουδετερωμένος, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

65΄Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Τρίκαρδο Κατοχής, από αριστερά βγήκε νέα μπαλιά στη πλάτη του Σχώρη αυτή τη φορά, ο Αθανασόπουλος μπήκε στη περιοχή του Αστέρα, πλάσαρε τον Μάντη αλλά με το πόδι ο Μάντης απέκρουσε και αποσόβησε σίγουρο γκολ, διώχνοντας σε κόρνερ.

66′ Πρώτη ευκαιρία για τον Αστέρα στο β’ ημίχρονο, σε κόρνερ από αριστερά, το εκτέλεσε ο Κουτσομπίνας, ο Γαβρίνας έπιασε το σουτ, που αναπήδησε στο έδαφος και ο αμυντικός του Τρίκαρδου πάνω στη γραμμή απέκρουσε με το κεφάλι και απομάκρυναν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων σε πλάγιο άουτ.

68′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για το Τρίκαρδο, όταν σε βαθιά μπαλιά έξω από τη περιοχή του Αστέρα και πλάγια δεξιά , άστοχη και αναίτια μακρινή έξοδο του Μάντη, πρόλαβε ο επιθετικός και έφτασε πρώτος στη μπάλα, αλλά το μακρινό πλασέ του έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάντη, άουτ.

81′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Τρίκαρδο για το 1-1, όταν σε φάουλ από δεξιά, εκτελέστηκε με σέντρα μες τη περιοχή του Αστέρα, πέρασε από πολλά πόδια και των δύο ομάδων, έφτασε στο Σεραφίγγο, πλάσαρε αλλά ο Παλιάτσας προτού να περάσει τη τελική γραμμή έδιωξε μακριά τη μπάλα σε πλάγιο άουτ.

92′ Πέναλτι για τον Τρίκαρδο Κατοχής, σε κάθετη μπαλιά του Αθανασόπουλου στη περιοχή του Αστέρα, κινήθηκαν προς τη μπάλα ο Σεραφίγγος των φιλοξενούμενων ανάμεσα στους Τάσσο και Παναγιωτόπουλο του Αστέρα Μεσολογγίου, με τον Μάντη να επιχειρεί έξοδο. Προτού να προλάβει να πλασάρει ο Σεραφίγγος, ο Παναγιωτόπουλος τσίμπησε τη μπάλα, διώχνοντάς τη σε κόρνερ, αλλά με τη φόρα που είχαν Σεραφίγγος και Μάντης συγκρούστηκαν με τον διαιτητή Ασημάκη να σημειώνει την εσχάτη των ποινών. Έντονες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το πέναλτι! Ο παίκτης του Τρικάρδου Κατοχής που ανέλαβε το πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στο εξωτερικό μέρος του αριστερού δοκαριού του Μάντη και άουτ.

Με πολλά παράπονα για τον Αστέρα Μεσολογγίου η διαιτησία του κ. Ασημάκη , άψογη των εποπτών κ. Κουτρομάνου και κ. Ξύστρα.

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Μάντης, Σχώρης, Μπαρμπαρούσης, Παναγιωτόπουλος, Τάσσος, Παλιάτσας, Κουτσομπίνας, (82′ Σιαμήτρος Β.), Μπελλάλης (58′ Μαυραγάνης), Ρονάλντο (58′ Ρισβάς Ν.), Γιαβρούτας (82′ Μανέτας), Γαβρίνας (91′ Τριώτης)

Πηγή: asterasmessolonghi.gr