Σπουδαία νίκη πρόκριση του Αστέρα Μεσολογγίου επί της Κ19 του Παναιτωλικού

 

Με σκορ- θρίαμβο πέρασε στον επόμενο γύρο ο Αστέρας Μεσολογγίου, επικρατώντας με 3-0 επί του Παναιτωλικού Κ19, για το Α’ γύρο του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, το βράδυ στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου ” Θ. Πασσιόπουλος”, παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας μας.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Γιαβρουτα, που σημείωσε χαρ- τρικ και οδηγό το άψογο στήσιμο της ομάδας από τον προπονητή μας Ι. Ντζιβανακη, οι παίκτες μας απέδωσαν τα μέγιστα και κατάφεραν να πετύχουν μια εντυπωσιακή νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δουλεύει πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα.

Ο Αστέρας Μεσολογγίου παρουσιάστηκε στο γήπεδο με στόχο να δώσει κατοχή μπάλας στον αντίπαλο και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Έχοντας άψογες αλληλοκαλύψεος στην άμυνα, δεν έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Παναιτωλικού να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στον τερματοφύλακα μας Μ. Μάντη. Συγχρόνως, δημιούργησαν προϋποθέσεις αντεπιθέσεων με παγίδες στο χώρο του κέντρου και με αυτό το σχέδιο η ομάδα μας σημείωσε 3 γκολ και ταυτόχρονα πήρε τη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στο Α’ ημίχρονο ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ νωρίς, αμύνθηκε με υποδειγματικό τρόπο, κράτησε μακριά από την εστία τους αντίπαλους και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0.

9‘ Δοκάρι για τον Παναιτωλικό Κ19, σε φάουλ έξω από την περιοχή του Αστέρα, χτυπήθηκε με απευθείας εκτέλεση και η μπάλα κατέληξε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Μάντη, που έλεγχε όμως τη μπάλα.

10′ΓΚΟΛ για τον Αστέρα με το πρώτο γκολ του ΓΙαβρουτα στο παιχνίδι  Γέμισμα από τον Παναγιωτόπουλο στη περιοχή του Παναιτωλικού, ο Γαβρινας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γιαβρουτας εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση κεντρικού αμυντικού και τερματοφύλακα, πετάχτηκε ανάμεσα στους και κέρδισε τη μπλα, πλασάρονται για το 1-0.

12‘ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό Κ19 για το 1-1, όταν σε φάση μέσα στη περιοχή , πλάγια όμως, του Αστέρα, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έπιασε δυνατό σουτ από καλή θέση, που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μάντη.

Στο Β’ ημίχρονο, ο Αστέρας Μεσολογγίου ανέβασε λίγο πιο ψηλά τη πίεση του στους αντιπάλους, πιέζοντας έξω από τη περιοχή του Παναιτωλικού Κ19. Συνέπεια είναι να εκμεταλλευτεί τα λάθη των φιλοξενούμενων και να σημειώσει άλλα δύο γκολ, σημειώνοντας μια μεγάλη νίκη- πρόκριση. Ο Παναιτωλικός Κ19 συνέχισε να έχει μια ανούσια κατοχή, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες και απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις.

69′ΓΚΟΛ και 2-0 για τον Αστέρα με σκόρερ ξανά τον Γιαβρουτα, ο οποίος πίεσε τη πρώτη μπαλιά του τερματοφύλακα στον κεντρικό αμυντικό, κέρδισε τη μπάλα και πλασάρει εύκολα για το 2-0. Ένα γκολ που στερέωσε τη νίκη για την ομάδα μας και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

84′ ΓΚΟΛ και διαστάσεις θριάμβου για τον Αστέρα, 3-0 με χαρ- τρικ του ΓΙαβρουτα. Σε μπαλιά του Αναστασίου από πίσω, πήρε τη πρώτη κεφαλιά ο Στάθης, στρώνοντας τη μπάλα στον σκόρερ,, ο οποίος πέρασε με σλάλομ 3 παίκτες του Παναιτωλικού Κ19, σε σουτ- σέντρα η μπάλα.βρηκε σε πόσο αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

89‘ Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα , πάλι με τον Γιαβρουτα, για να κάνει το 4-0, ο οποίος βρέθηκε μόνος πλάγια μες τη περιοχή του Παναιτωλικού Κ19, 0λασαρε αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Ήταν ένα παιχνίδι που βάσει πλάνου του προπονητή όλα κύλησαν τέλεια για την ομάδα μας. Όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του προπονητής μας που όλη τη βδομάδα προετοίμασε για αυτό το παιχνίδι, και έδειξαν ότι είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Λιονα, Μπάξα και Σπυρόπουλου.

Αστέρας Μεσολογγίου( Ι. Ντζιβανάκης) Μάντης, Γερατσιάν, Παναγιωτόπουλος, Τάσσος Μπαρμπαρούσης, (75′ Αναστασιου’) Μαυραγάνης ( 66′ Παλιάτσας), Μπελλάλης, Σιαμήτρος Β (66′ Ρονάλντο), Κουμπαρουλης ( 46′ Βρέττας), Γαιβρούτας, Γαβρίνας (80″ Στάθης).

Στο πάγκο ήταν επίσης οι : Τσερικου, Σχώρης, Κουφός, Σιαμήτρος Γ.

Πηγή: asterasmessolonghi.gr