Βρουσάι: «Θα ήθελα να συνεχίσω στο εξωτερικό αλλά θα δούμε τι θα γίνει»

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, Μάριος Βρουσάι, μίλησε για την ποδοσφαιρική του πορεία στην Ολλανδία, τα όνειρά του και τις συνθήκες με τον κορονοϊό.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, που αγωνίζεται δανεικός στη Βίλεμ, Μάριος Βρουσάι μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Αναλυτικά, είπε:

Για την κατάσταση στο ολλανδικό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση να μη γίνουν αγώνες μέχρι τον Σεπτέμβριο:

«Η ομάδα μας πριν δύο ημέρες μας ειδοποίησε ότι βγήκε η τελική απόφαση και θα πάρουμε το εισιτήριο για την Ευρώπη. Είμαστε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και είμαστε στις ομάδες που παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Υπάρχουν αντιδράσεις από άλλες ομάδες, δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό, αλλά το εισιτήριο είναι δικό μας. Απ’ όσο γνωρίζουμε είναι οριστική η απόφαση. Ο κόσμος εδώ έχει χαρεί. Είναι μία κυβερνητική απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Προτεραιότητα είναι η υγεία όλων και μετά είναι το ποδόσφαιρο και η δραστηριότητα που έχει ο καθένας. Υπήρξαν αντιδράσεις, κάποιοι ήθελαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, άλλοι όχι, γιατί φοβούνται. Στο Βέλγιο δεν ήθελε καμία ομάδα να σταματήσει κι αντέδρασαν. Νομίζω ότι η απόφαση είναι οριστική να μην παιχθεί ποδόσφαιρο μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Για την κατάσταση γενικά στην Ολλανδία λόγω του κορονοϊού:

«Στην Ελλάδα πήραν έγκαιρα μέτρα και πολύ καλά έκαναν. Θεωρώ ότι εδώ και σε άλλες χώρες άργησαν λίγο. Η Ολλανδία έχει αρκετά κρούσματα. Δεν έχει τόσους πολλούς θανάτους, αλλά έχει κρούσματα και με τον καιρό όταν το κατάλαβαν έκλεισαν τα μαγαζιά, τα πάρκα γιατί μαζευόταν λίγος κόσμος. Σίγουρα στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερα, είναι πιο ασφαλής, αλλά κι εδώ δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερο φόβο. Κι εδώ παίρνουν τα μέτρα τους, κρατούν τις αποστάσεις, φοράνε μάσκες».

Για το πώς θα αντιμετωπιστεί η μεγάλη αποχή από τους αγώνες:

«Σίγουρα είναι ένα θέμα. Ο καθένας έχει καθήκον να κάνει ατομικές προπονήσεις, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις προπόνηση με την ομάδα. Μας ενημέρωσαν ότι θα μας ειδοποιήσουν αν θα κάνουμε προπονήσεις σε γκρουπ ανά πέντε άτομα. Νομίζω ότι έχουν μιλήσει οι ομάδες για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προπονήσεις και περιμένουν απάντηση από τους αρμόδιους».

Για το ενδεχόμενο μειώσεων στα συμβόλαια:

«Έχω ακούσει σε άλλες ομάδες ότι έχουν γίνει μειώσεις, αλλά σε μας δεν μας έχουν ειδοποιήσει ακόμη για κάτι τέτοιο».

Για την εμπειρία του στο ολλανδικό ποδόσφαιρο:

«Ειδικά το πρώτο εξάμηνο όταν ήρθα, ήταν φανταστικό. Ήμασταν λίγο πίσω στη βαθμολογία, φοβόμασταν μην γίνει μπαμ και πέσουμε, αλλά τον Ιανουάριο έγιναν κάποιες μεταγραφές, ήρθαμε τέσσερις, πέντε νέοι παίκτες, κάναμε καλή πορεία και έτσι συνεχίσαμε τη νέα χρονιά και φτάσαμε στην πέμπτη θέση».

Για το μέλλον του, καθώς η Βίλεμ έχει δικαίωμα αγοράς του:

«Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση ακόμη. Είμαι ικανοποιημένος, είμαι σχεδόν ενάμιση χρόνο στην ομάδα. Έχω πάρει αρκετές συμμετοχές που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να τις πάρω στον Ολυμπιακό. Μου έκανε καλό που έκανα ένα βήμα στον εξωτερικό, πήρα ευκαιρίες, έδειξα κάποια στοιχεία μου και προσπάθησα να βελτιωθώ. Θα ήθελα να συνεχίσω στο εξωτερικό. Είναι ανοιχτό το θέμα μου. Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει».

Για το αν έχει παίξει ρόλο το πέρασμα του Τσιμίκα από τη Βίλεμ, που κοιτάει όλο και περισσότερο παίκτες από την Ελλάδα (έχει ακουστεί ότι ενδιαφέρεται και για τον νεαρό Σουρλή από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού):

«Ναι. Και με την αξία του έχει φτάσει ο Κώστας να βρίσκεται στη λίστα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Πήγε στη Δανία ένα εξάμηνο, μετά στη Βίλεμ. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η παρουσία του Κώστα. Κάτι είχα ακούσει και για τον Σουρλή, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Εχουν περάσει αρκετοί παίκτες από τη Βίλεμ την τελευταία πενταετία, όπως ο Κολοβός, ο Κώστας Λάμπρου πιο παλιά».

Για την Εθνική ομάδα και την παρουσία του Φαν'τ Σιπ που είναι Ολλανδός και δίνει πιο εύκολα ευκαιρίες σε νέους παίκτες:

«Εγώ όπως και ο Παυλίδης και ο Λημνιός, που ήρθαμε από την Ελπίδων είχαμε ένα άγχος γιατί είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και νιώθαμε άνετα. Κι αυτό οφείλεται σε όλο το σταφ, όχι μόνον στον προπονητή. Στην Ολλανδία λειτουργούν διαφορετικά. Όταν ήρθα στη Βίλεμ και συζήτησα με τους προπονητές, μου είπαν δεν μας νοιάζει ηλικία. Και 16 και 17 να είσαι, αν αξίζεις, θα παίξεις»

Πηγή: gazzetta.gr